Zápasy - Junioři 19. 09. 2020, Vladislav Kollert

Nepovedený výkon juniorky znamenal ztrátu všech bodů s Havířovem

L i t v í n o v - Litvínovští junioři přivítali v sobotní poledne soupeře z Havířova, který však od prvních minut ukazoval své silné stránky a domácí tým udolal 4:2.

6., 19.09.2020, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC AZ Havířov
Litvínov mládež HC AZ Havířov
2 4
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    36:33
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 7. Berka (Skuhrovec), 58. Slavík (Háva, Stehlík)

    Branky a nahrávky HC AZ Havířov: 8. Mastič (Horváth, Zmarzlák), 31. Vašenka (Pastor, Thiel), 35. Horváth (Becher, Mastič), 60. Vašenka

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Micka – Hynek, Dědek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Čermák) – Hocelík, Kadár, Jonák, Háva, Kroupa, Miškovič – Skuhrovec, Stehlík (C), Slavík – Berka, Kysela, Fišer – Limanovský, Jouza (A), Dej – Čech, Brouček, Iljuk

  • Sestava hostů

    Zlatnický (Nowak) – Kuboš (A), Kočí, Korýtko, Ketner, Zmarzlák, Thiel – Gergel, Mastič (A), Horváth – Vašenka (C), Hledík, Pastor – Makovec, Byčkov, Bochnak – Špaček, Becher, Kubík


Reportáž

V rámci šestého kola Juniorské ligy akademií přivítal Litvínov na svém ledě havířovské juniory. A z kraje utkání to byli právě domácí, kdo měl herně navrch - nejdříve se neprosadil ve velké šanci Slavík, o pár minut později však využil zaváhání v havířovské rozehrávce Marek Berka a poslal domácí do vedení.

Nicméně, to byly jedny z posledních zářných momentů domácího celku, poté si slovo vzal převážně Havířov. Již minutu po Berkově gólu bylo srovnáno, trefil se Maxim Mastič. První třetina však nenabídla o moc více, na první přestávku se tak oba týmy rozešly smírně. 

Druhá třetina už definitivně patřila hostům. Hra Litvínova postrádala potřebnou efektivitu a důraz před brankou, Havířov naopak své šance proměňoval. Nejprve se trefil kapitán Jan Vašenka, dvougólové vedení dal hostům o čtyři minuty později Kevin Horváth. Litvínov se mohl vrátit do hry přesilovkou 5 na 3 a ačkoliv trvala přes minutu, vytoužené snížení nepřinesla.

Třetí třetina byla pravděpodobně nejslabším článkem celého zápasu a příliš pohledného hokeje nenabídla. Šanci na zvrat dostali domácí tři minuty před koncem, kdy se trefil v přesilovce Marek Slavík. Nicméně, ani následná hra bez brankáře se nevyplatila a Jan Vašenka tak mohl gólem do prázdné branky korigovat na závěrečných 2:4.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Byl to pro nás špatný výsledek, špatný výkon. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, ve druhé třetině jsme z toho úplně vypadli. Budeme s tím muset něco udělat, zápas jsme odevzdali našimi chybami, naším přístupem. Tohle by se stávat nemělo a rozhodně by se to nemělo opakovat. Málo střílíme, máme malý tlak do brány. Musíme se zlepšit."

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Tomáš Potěšil

"Jsme velmi spokojení, kluci podali koncentrovaný, odpovědný výkon. Hráli jsme, co jsme chtěli, byli jsme za to odměněni brankami. Ze začátku měli ze hry více domácí, my jsme i se štěstím proměnili nějaké naše šance a ke konci jsme to odpovědně ubránili. Myslím, že si zaslouženě vezeme tři body domů." 

Fanshop