Zápasy - Junioři 09. 10. 2020, Ondřej Mach

Junioři po dvou zápasech bodovali, Třinec přemohli v nastaveném čase

L i t v í n o v - Černožlutí junioři v pátek zapsali další dva body do průběžné tabulky Juniorské ligy akademií. S Třincem sice doma rychle prohrávali, o vyrovnání se ale vzápětí postaral David Skuhrovec a druhý bod chemikům v prodloužení vystřelil Daniel Čech.

5., 09.10.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Oceláři Třinec
Litvínov mládež HC Oceláři Třinec
2p 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 0:0 - 1:0
  • Střely na branku

    40:36
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 6. Skuhrovec (Stehlík, Slavík), 62. Čech (Jindra)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 3. Mikler (Przybyla, Procházka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Vyštejn – Ševic, Dědek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Hocelík, Baláž, Háva, Kroupa, Hák, Dej – Skuhrovec, Stehlík (C), Slavík, Jindra, Berka, Kysela, Bartoš (A), Čech, Brouček, Jouza, Limanovský, Kočárek

  • Sestava hostů

    Švehlák (Halouzka) – Ciencala, Homola, Hrůzek, Kubíček, Kareš, Kyselý – Čmiel (C), Pětník, Geidl, Przybyla, Matěj, Pindel, Petrovský, Moškoř, Mikler, Wardas (A), Jobánek, Procházka


Reportáž

Vzájemný duel lépe odstartovali hosté, kteří se na konci třetí minuty ujali vedení. Brankář Zajíček proti střele Šimona Miklera sice zasáhl, nešťastně si ji ale srazil do vlastní sítě. Chemikům se na úvodní trefu Ocelářů podařilo zareagovat o dvě minuty později. O vyrovnání se postaral David Skuhrovec, na konci jeho akce byla jednoduchá klička gólmani Švehlákovi. 

Ve zbytku první dvacetiminutovky se hrálo víceméně vyrovnaně, na obou koncích kluziště dominovali maskovaní muži. První přesilová hra utkání nadešla až v čase 27:38, kdy na trestnou lavici zamířil za podrážení hostující Wardas. Domácí ale při hře v početní výhodě neuspěli a vzápětí se museli bránit po faulu Baláže.

A v přesilové hře mohl Třinec černožlutým znovu odskočit, brankář Zajíček ale Wardasovu ránu zachytil na brankové čáře. Před druhou sirénou se opět vylučovalo na obou stranách, další gólové radosti se ale ani jeden tým nedočkal. Jinak tomu nebylo ani na startu poslední periody, kdy Slezany skvěle podržel Švehlák. 

Na druhé straně zase necelých jedenáct minut před koncem zabránil (možná) rozhodujícímu gólu obětavým zákrokem Háva. Severočeši si situaci ještě před koncem zkomplikovali vyloučením Skuhrovce, hosté ale nabídnuté příležitosti nevyužili a zápas tak musel do prodloužení. 

V něm stačilo 94 vteřin na určení vítěze napínavého duelu. Daniel Čech vyvezl kotouč z vlastní třetiny a prudkou střelou nad pravý beton Švehláka získal pro Litvínov druhý bod.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Pro nás dobré dva body. Škoda, že jsme nevyhráli normálně za tři. Třinec měl svoje šance, ale myslím, že jsme jich měli víc, akorát je nejsme schopní proměnit. Nemá cenu se vymlouvat na to, že byla karanténa a klukům docházely síly. Myslím, že to bylo dobře odmakané. Ale pořád je tam spousta chyb v koncovce, zápas jsme mohli překlopit na svou stranu. Dva body však bereme."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jozef Daňo

"Vyrovnaný zápas. Šance byly na obou stranách, v závěru jsme pak měli přesilovku. Měli jsme zápas rozhodnout, ale bohužel se nám to nepodařilo. Prodloužení už bylo hop nebo trop. Z naší strany to nebylo až tak dobré utkání, od kluků jsme čekali trochu víc. Snad to bude příště lepší."

Fanshop