Zápasy - Junioři 04. 09. 2020, Vladislav Kollert

Junioři nezvládli třetí třetinu, všechny body berou Vítkovice

L i t v í n o v - Junioři nezvládli úvodní zápas Juniorské ligy akademií a prohráli s Vítkovicemi 3:5.

1., 04.09.2020, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
3 5
  • Třetiny

    2:1, 1:1, 0:3
  • Střely na branku

    38:40
  • Vyloučení

    10:11
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    85

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 5. Limanovský (Stehlík, Kysela), 8. Skuhrovec (Bartoš), 24. Bartoš (Berka)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 15. Krejsa (Bystroň, Lednický), 29. Holaník (Tvrdý, Lewandowski), 55. Vojtovič (Tvrdý, Bystroň), 58. Lewandowski (Machů), 58. Beránek

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:5

  • Rozhodčí

    Čáp – Dědek, Kotlík

  • Sestava domácích

    Zajíček (Čermák) – Hocelík, Kadár, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák – Skuhrovec, Berka, Kysela – Stehlík, Limanovský, Bartoš – Slavík, Jouza, Dej – Iljuk, Brouček

  • Sestava hostů

    Dolíška (Bartošák) – Bystroň, Smolka, Zapletal, Smička, Kunst, Machů – Tvrdý, Holaník, Lednický – Krejsa, Lewandowski, Beránek – Schauer, Kylnar, Gebauer – Vojtovič, Rajčan


Reportáž

Litvínov měl skvělý vstup do zápasu, z úvodního gólu se radoval již po pěti minutách. Po tlaku v útočné třetině se nejlépe zorientoval Prokop Limanovský, který otevřel gólový účet. 

O tři minuty později se Litvínov radoval znovu. Dolíška nejdříve vychytal pokus Berky, na střelu Davida Skuhrovce však již nestačil a dvougólové vedení dalo domácím velkou výhodu. Vítkovice však do konce třetiny dokázaly ještě snížit, když se prosadil Josef Krejsa - 2:1. 

Úvod druhé třetiny patřil opět Litvínovu. Berka náramně našel Dana Bartoše, který tváří v tvář Dolíškovi nezaváhal a vrátil žlutočerným hráčům dvougólové vedení.

Poté už byla záře reflektorů hlavně na Zajíčkovi. Ten pochytal několik velkých šancí Vítkovic, na střelu Filipa Holaníka byl nicméně krátký - 3:2.

Třetí třetina už byla hlavně v režii Vítkovic. Ačkoliv Litvínov mohl jít opět do dvoubrankového vedení po akci Bartoše a Jouzy, gólově produktivnější byli hosté. Nejdříve přesně trefil šibenici Jan Vojtovič v přesilovce, o tři minuty později pak ujel po levé straně Jakub Lewandowski a poslal Vítkovice do vedení poprvé v dnešním zápase. O deset sekund později už bylo vedení dvougólové, stejnou akci jako přes kopírku předvedl Adam Beránek.

Do hry se pak vložily také emoce, rozhodčí ve třetím dějství rozdali 34 trestných minut. Na pěstní výměnu názorů došlo po tvrdém faulu Stehlíka, který se poroučel předčasně do sprch. 

Tři body si tak odvážejí Vítkovice. Litvínovské juniory čeká další zápas již v sobotu 5. září, kdy přivítají na stadionu Ivana Hlinky Olomouc.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Měli jsme dobrý začátek, rychle jsme se do zápasu dostali. Doplatili jsme na častá vyloučení, která vrátila soupeře do hry. My jsme neproměnili šance, pak soupeř srovnal na 3:3. Poté šel soupeř do vedení a my hráli vabank. Musíme se zlepšit, být ve všem lepší, mít lepší přístup. Je to škoda, ale byl to první zápas. Více nám řekne zítřek."

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Pavel Trnka

"Na první zápas sezóny to bylo za nás velice solidní. Sice jsme měli určitá hluchá místa, ale šli jsme si za tím.  Zítra nám zrušili zápas, takže jsme sem jeli jen na otočku. Je pro nás důležité, že ačkoliv je situace komplikovaná, tak jsme získali tři body."

Fanshop