Zápasy - Dorost 19. 09. 2020, Vladislav Kollert

Dobrý výkon dorostenců zhatily individuální chyby, Mladá Boleslav odváží dva body

Druhé kolo Extraligy dorostu se odehrálo na Zimním stadionu Ivana Hlinky, litvínovští dorostenci chtěli navázat na svůj úspěch v úvodním zápase sezony v Chomutově. Nicméně, po dobrém výkonu v prvních dvou třetinách si ze zápasu s Mladou Boleslaví odnášejí pouze bod.

2., 19.09.2020, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
3 4sn
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 0:1 - 0:1
  • Střely na branku

    27:31
  • Vyloučení

    6:1
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    95

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 16. Bednařík (Beran), 32. Beran (Tůma, Zetek), 33. Šprynar (Postl, Čech)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 13. Vítek (Polák, Tůma), 24. Polák (Tůma), 56. Vlach, 64. Polák

  • Rozhodčí

    Petružálek – Bublová, Janíček

  • Sestava domácích

    Ešler (Tuhý) – Vyhlídal, Filip, Hora, Kuchař (A), Zetek, Werner (C), Bystřický – Šprynar, Postl, Čech – Tůma, Beran, Bednařík – Bár, Špaček, Pačan – Tůma

  • Sestava hostů

    Král (Hora) – Moravec, Sypecký, Vochvest (C), Hlinský, Halman, Vlasák, Tůma – Hasman, Hradec, Pavlík – Hrouda (A), Polák (A), Hruška – Lisler, Vítek, Gron – Vlach, Hart


Reportáž

V první třetině začali lépe hosté, kteří si vytvořili několik šancí. Skóre se otevřelo ve třinácté minutě, když dobře chytajícího Ešlera překonal z dorážky Jakub Vítek. Litvínov byl ze začátku opatrný, poté však dostal příležitost v podobě trestného střílení Zetek, ke smůle Litvínova však neproměnil. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat, s přispěním štěstěny se v 16. minutě prosadil Jakub Bednařík - 1:1.

Druhou třetinu opět začali lépe hosté, když Vojtěch Polák z první propálil Ešlera a vrátil Mladé Boleslavi vedení. Poté už měli hlavní slovo domácí dorostenci - nejdříve se Litvínov blýskl skvěle ubráněnými hrami ve čtyřech, poté mladoboleslavského Krále propálil Vít Beran. O sedmnáct sekund později se skóre opět měnilo, když Jan Šprynar dostal od Postla pěknou přihrávku do jízdy, vymíchal Krále a dokonal rychlý litvínovský obrat - 3:2.

Třetí třetina se domácím dorostencům nepovedla. Individuální chyby nejdříve hasil Ešler, jednou litvínovského brankáře zachránila tyč. Čtyři a půl minuty před koncem dokázali hosté srovnat po nešťastném vlastním gólu - 3:3.

Následovalo prodloužení, ve kterém Litvínov nedokázal využít přesilovou hru. Rčení 'nedáš, dostaneš' zafungovalo i tentokrát, necelou minutu po srovnání hráčských stavů na hřišti ujel osamocený Vojtěch Polák, který tentokrát nedal Ešlerovi žádnou šanci a vystřelil tak dva body pro dorostence z Mladé Boleslavi.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"První třetinu se nám nepovedlo navázat na výkon v Chomutově, bylo to bez pohybu, bez nasazení. Ve druhé třetině jsme nastoupili jako jiné mužstvo, povedl se nám obrat. Bohužel, v závěru jsme předvedli dvě hrubé chyby a soupeř nás potrestal. Je to škoda, protože kluci ukázali, že i s takovým soupeřem mohou hrát."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

David Vrbata

"Nebyli jsme spokojeni se vstupem do zápasu, nebylo to optimální, ale shodou okolností jsme se dokázali dostat do vedení. Druhá třetina byla z naší strany hodně špatná, propadali jsme, ztráceli jsme kotouče. Ve třetí třetině to byl úplně jiný výkon, hráči dodrželi to, co jsme si řekli v kabině. V prodloužení jsme pak měli štěstí, že jsme nedostali gól v oslabení, ale nabídla se nám tam šance na samostatný únik, který jsme využili a jsme rádi, že si odvážíme dva body."