Zápasy 20. 08. 2020, Vladislav Kollert

Verva nestačila v odvetě na Mladou Boleslav, postup má však jistý

Mladá Boleslav byla v posledním kole základních skupin Generali Česká Cupu úspěšnější a oplatila Litvínova středeční porážku. Litvínov však prohra nemusí trápit, postup si zajistil již ve středu.

6., 20.08.2020, Mladá Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    2:2, 2:0, 1:1
  • Střely na branku

    38:25
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    343

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 8. Šťastný, 18. Cienciala (Šťastný, Pláněk), 27. Alderson (Zbořil, Jääskeläinen), 29. Pláněk, 60. Stránský (Vacík)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Hanzl (Válek), 12. Lukeš (Hanzl, Hübl), 43. Jarůšek

  • Průběh zápasu

    2:2, 2:0, 1:1

  • Rozhodčí

    Hejduk, Pilný – Rampír, Špringl

  • Sestava domácích

    Růžička (Krošelj) – Hrbas, Vacík, Moravec, Pláněk (A), Dlapa, Klikorka – Alderson, Zbořil (A), Jääskeläinen – Lunter, Bičevskis, Stránský – Půček, Cienciala (C), Šťastný – Mežnar

  • Sestava hostů

    Godla (Honzík) – Balinskis, Háva, Baláž, Irving, Štich (A), Kudla – Jarůšek, Svoboda, Mahbod – Lukeš, Hübl (C), Pospíšil – Válek, Hanzl, Myšák – Havelka, Jurčík, Zygmunt


Reportáž

Ačkoliv měl Litvínov postup již jistý, ve čtvrteční odvetě s Mladou Boleslaví byla k vidění mnohem silnější sestava, než tomu bylo ve středu. V černožlutém dresu se po pauze představili Viktor Hübl, František Lukeš, Richard Jarůšek, či staronová posila Jan Myšák. Mezi tři tyče se po dvouzápasové pauze postavil strůjce úspěchu v Liberci Denis Godla.

Aktivní Litvínov i štěstěna na straně Bruslařů
Litvínov nezačal úvodní třetinu nejlépe - již po 81 sekundách se nechal vyloučit další navrátilec do sestavy Tomáš Pospíšil a Litvínov se poroučel do čtyř. Hra Mladé Boleslavi však byla z kraje zápasu velmi opatrná a nepřesná, Chemici si tak s oslabením bez větších problémů poradili.

A tak se slova ujali hosté. Nejprve Růžičku nepropálil ve velké šanci Válek, právě on však stál u prvního gólového úspěchu, když o pár vteřin přesně našel volného Martina Hanzla, který se nemýlil a trefil Růžičkovu odkrytou klec - 0:1. Litvínov pokračoval v tlaku, nepřesně poté pálili Mahbod i Pospíšil, ani jeden ale nedonutil Růžičku podruhé kapitulovat.

Na řadu tak přišla Mladá Boleslav, která využila individuální chyby obránců Vervy a David Šťastný se tváří v tvář Godlovi nemýlil - 1:1.

Litvínov se rychle oklepal a i díky přesilové hře uzavřel mladoboleslavské v jejich pásmu. Nakonec byl úspěšný František Lukeš, kterého přesně našel Martin Hanzl a Litvínov se opět mohl radovat z vedení - 1:2.

Ani tentokrát však štěstí nestálo na straně seveřanů. Po nahození od modré se od Godly puk odrazil k nehlídanému kapitánovi Ciencialovi, který přesně trefil odkryté místo v litvínovské brance - 2:2.

Druhá třetina patřila domácím
Litvínov mohl jít do vedení již z kraje druhé třetiny, nebezpečné střele Hübla však chyběly centimetry. Naopak domácí zapnuli na vyšší obrátky a ačkoliv Godla vychytal Pláňka, Hrbase i Luntera, na akci Aldersona již nestačil - 3:2.

Tlak domácích po vyloučení Kudly pokračoval a litvínovská obrana byla zkoušena ve všech směrech. Zbořil našel na modré Pláňka, který propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Godly - 4:2.

Hráči černožlutého celku se poté snažili skóre snížit, dobré šance Zygmunta i Jarůška však pochytal Růžička, který již nedovolil ve druhé třetině další změnu skóre.

Naděje od Jarůška i závěrečné oslabení 3 na 5
Verva se v poslední třetina snažila dostát svých slov - bojovat a jít si pro výhru, ačkoliv je postup již jistý. Ve velké šanci se hned z kraje třetiny ocitli Svoboda s Jarůškem, druhý jmenovaný však těsně minul Růžičkovu branku. O pár minut se nicméně Jarůšek gólu dočkal a dal Litvínovu naději v podobě kontaktního gólu - 4:3.

Hra poté patřila brankářům. Nejdříve Godla vytáhl dva výborné zákroky proti nebezpečným akcím Luntera a Stránského, na druhé straně se naopak vyznamenal Růžička po samostatném úniku Jarůška.

V závěru posledního dějství se Litvínov poroučel do tří hráčů na ledě po vyloučeních Havelky a Kudly, závěrečná hra bez brankáře navíc nabídla Stránskému pohodlnou trefu do odkryté klece - 5:3.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Vladimír Országh

„Byl to pro nás náročný týden, hráli jsme tři zápasy za tři dny. Byla to trochu přetahovaná, stejně jako v našem domácím zápase. Hráli jsme až do konce, měli jsme gólový deficit, poté jsme dokázali snížit a i měli šance na vyrovnání, nakonec jsme dostali gól do prázdné branky. Teď si trochu oddychneme a budeme se soustředit na další zápas." 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík

„Byl to vyrovnaný zápas. Rozhodla druhá třetina, v níž jsme soupeři odskočili na rozdíl dvou branek. Litvínov snížil a pořád cítil šanci na vyrovnání, pořád do toho šlapal. Dokázali jsme se ubránit a na konci rozhodnout gólem do prázdné branky. Jsme rádi, že se nám podařilo alespoň jeden ze tří zápasů v tomto týdnu zvládnout. Rozhodli jsme se opět využít hráče z Ústí. Chtěli jsme, aby všichni odehráli jen dva zápasy ze tří, a neriskovali tak nějaké přetížení nebo zranění. Příští týden nás čeká jen trénink, do začátku ligy bychom chtěli odehrát ještě tři utkání. Soupeře zatím sháníme. Současná složitá doba jde tak trochu mimo nás, snažíme se na to nesoustředit. Zaplaťpánbůh jsme všichni v pořádku, můžeme trénovat v kompletním počtu."

Fanshop