Zápasy 13. 08. 2020, Šimon Kadeřávek

Úspěšný reparát a čisté konto pro Zajíčka! Litvínov porazil Karlovy Vary vysoko 6:0

Do odvetného utkání nominoval litvínovský kouč zvučnější jména. Na druhou stranu branku místo Honzíka střežil nadějný talent Zajíček. Mladík přihlížel tomu, jak se v první třetině jeho spoluhráči třikrát prosadili. V druhém dějství branka nepadla, zatímco v závěrečné dvacetiminutovce Verva slavila znovu tři branky.

4., 13.08.2020, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
6 0
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 3:0
  • Střely na branku

    36:21
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    379

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Zygmunt (Ščotka, Jícha), 7. Jarůšek (Březák, P. Zdráhal), 16. Mahbod, 45. Pospíšil (V. Hübl, F. Lukeš), 47. M. Havelka (L. Doudera, Jícha), 50. Jarůšek (Mahbod)

  • Průběh zápasu

    6:0

  • Rozhodčí

    Horák, Sýkora – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Godla) – Štich, Ščotka (A), Březák, Balinskis, Kudla, L. Doudera – P. Zdráhal, Mahbod, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Lyszczarczyk, Stříbrný – Zygmunt, Jícha, M. Havelka.

  • Sestava hostů

    Bednář (30. Hamrla) – Kotvan, Tureček, Kowalczyk, Šenkeřík (A), Pulpán (A), Weinhold, Vodička – Redlich, Machač, Vondráček – T. Mikúš (C), Vildumetz, Š. Kratochvil – M. Zabloudil, Hladonik, M. Kadlec – Šik, Křehlík, Bačo.


Reportáž

Do střetnutí vstoupili lépe domácí, byli mnohem aktivnější než karlovarští. Vpřed je taky hnala špetka fanoušků, která byla na stadionu přítomna. Brankář Energie Jan Bednář musel poprvé zasahovat zkraje první minuty, kdy řešil střelu Stříbrného. Na ofenzivní vlně se svezl také Petružálek, který zkusil štěstí z blízkosti, Bednář jeho pokus vyrazil.

Tři góly, tři střelci

Ve střehu držel hostujícího brankáře Lyszczarczyk, jenž pálil z pravého kruhu. Skóre se nakonec měnilo a na vstřeleném gólu se podílel jiný polský hráč, tentokrát Pawel Zygmunt. Mladík využil nahrávku zpoza branky a z levého kruhu prostřelil Bednáře. Energie si ani nevydechla a už musel řešit další inkasovanou branku.

Po vhazování se Verva přesunula před brankáře Karlových Varů, kotouče se ujal Richard Jarůšek. Produktivní útočník pálil z mezikruží, první střelu Bednář vyrazil. Napodruhé se vousatý hráč nemýlil a díky bekhendové dorážce navýšil litvínovské vedení. V dalším úseku hry se ke slovu konečně dostaly Karlovy Vary. Po kontaktním gólu sahal Kadlec, který neprostřelil Zajíčka. O pár vteřin později na Kadlece zívala prázdná svatyně, ale pohotově zasáhl Jícha.

Litvínov předváděl diametrálně odlišný hokej, sluší se však dodat, že v odvetném zápase nenastoupila Energie v plné síle. Další skládačku povedené třetiny doplnil Samson Mahbod, kanadský forvard vyhrál buly. Posléze se ujal kotouče a z úhlu propálil Bednáře. Na závěr třetiny si domácí zkusili dvojnásobnou přesilovku, ale změnu stavu tento fakt nepřinesl.

Čekaní na gól

Druhou dvacetiminutovku začali litvínovští hrou 5 na 4, ale dělenou početní převahu nevyužili. Příjemný start třetiny mohl mít na svědomí Lukeš, který využil chyby Pulpána, Bednář však pohotově zakročil. Gólovou radost málem přinesla nahrávka oslavence Hübla, ale Pospíšil se v předbrankovém prostoru neprosadil.

Možnost výrazně se ukázat dostaly Karlovy Vary ve 26. minutě. Urostlý bek David Štich zamířil na dvě minuty na trestnou lavici. V oslabení byl velmi důležitý brankář Zajíček, který předvedl několik zákroků. I po vyrovnání sil na hřišti mířilo na litvínovského gólmana spoustu střel. Šenkeřík pálil z levého kruhu, maskovaný muž touš za svá záda nepustil.

Uprostřed třetiny opustil tři tyče Bednář, kterého nahradil Hamrla. Po střídání stráží šel Litvínov znovu do oslabení, tentokrát musel mimo led Stříbrný. Bezbrankovou třetinu chtěli narušit útočníci Energie, ale jejich pokus skončil na tyčce litvínovské branky. Třicet vteřin před koncem pro změnu mohl slavit Hübl, ale jeho ránu z mezikruží zlikvidoval Hamrla.

Odveta dokonána

Závěrečné dějství odpálil Zdráhal, který vybídl Jarůška ke skórování. Minutu na to musela Verva přečkat oslabení, protože na trestnou lavici zamířil Lukeš. Největší šancí byla dělovka Machačka, kterou nakonec schytal Balinskis. Na začátku 44. minuty se téměř 400 diváků zvedlo ze sedadel, hosté předvedli tristní obranu, čehož využil Litvínov. Hübl přenechal kotouč Tomáši Pospíšilovi, a ten překonal Hamrlu z pravé strany.

Tlak se stále zvyšoval, což přineslo další branku. Doudera poslal puk do předbrankového prostoru, kde se ho ujal Martin Havelka, mladý útočník našel skulinku mezi betony karlovarského brankáře. Děsivou pětiminutovku završil Richard Jarůšek, loňská posila obkroužila branku a zasunula kotouč za nešťastného Hamrlu.

V posledních minutách ještě viděli diváci šanci Bača, který zkusil štěstí z mezikruží. Z následného brejku rozezvučel sirénu Zygmunt, ale jeho pokus skončil pouze na tyči. Závěr už si domácí pohlídali a jednoznačně zvítězili.

Fanshop