Zápasy 14. 08. 2020, Šimon Kadeřávek

One Godla Show, slovenský brankář klíčem k úspěchu! Litvínov zdolal Bílé Tygry 1:0

Po dvojzápase s karlovarskou Energií čekal na Severočechy nový soupeř, Bílí Tygři z Liberce. V úvodním dějství branka nepadla a vyznamenali se především gólmani. První a jediná branka přišla až ve 24. minutě, kdy pálil přesně Zdráhal. Verva nakonec zdolala Liberec fotbalovým výsledkem. Litvínovský brankář Godla zaznamenal čisté konto, když musel čelit 48 střelám.

1., 14.08.2020, Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:0
  • Střely na branku

    48:23
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1130

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 24. P. Zdráhal (Jarůšek, Doudera)

  • Průběh zápasu

    0:1

  • Rozhodčí

    Hodek, Micka – Lhotský, Svoboda

  • Sestava domácích

    Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), Filippi, Bulíř – J. Vlach, Gríger, Lenc – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – Šír, Rychlovský.

  • Sestava hostů

    Godla (Honzík) – L. Doudera, Březák, Štich (A), Kudla, Háva, Balinskis – Jarůšek, Mahbod, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Válek, M. Hanzl, Petružálek – Látal, P. Svoboda, Helt.


Reportáž

Mezi třemi tyčemi se objevil bývalý brankář Vervy, Petr Kváča. Na druhé straně si první start připsala novopečená posila Denis Godla. Oba maskovaní muži provětrali výstroje zkraje zápasu. Jako první šel na řadu domácí brankář, poté vytáhl parádní zákrok Godla. Vinou nepřesné rozehrávky zachytil kotouč Filippi, slovenská akvizice však šanci zlikvidovala.

Nevyužité přesilovky

Chybu měl na svědomí Jarůšek, který po několika vteřinách svou mýlku odčinil. Dorážkou mezi betony znejistil Kváču. Ačkoliv byl zápas plný nepřesností, hrál se rychlý hokej bez přerušení. Na začátku páté minuty prověřil libereckého gólmana Petružálek. Po první komerční přestávce měli domácí k dispozici přesilovou hru, Pospíšil podrazil Jelínka a vysloužil si dvě minuty.

V početní výhodě bylo vidět, jak moc bude důležitý Denis Godla. Někdejší hráč Kladna držel Vervu nad vodou. První gól zápasu mohl vstřelit Musil, ale žluté betony zůstaly nepřekonané. Po oslabení se ozval Litvínov, Pospíšil si položil Kváču a zkusil vystřelit. Jeho snažení ale zůstalo bez úspěchu.

Diváci viděli šance na obou stranách, vzácnou rovnováhu opět narušilo vyloučení. Bílí Tygři dostali druhou možnost na změnu stavu, za plexisklo zamířil Balinskis. Výhodu domácí nevyužili, po brance už sahal Gríger, který lehce přizvedl kotouč. Denis Godla reagoval akrobatickým zákrokem. Těsně před závěrem první třetiny se také provinili domácí, konkrétně Vlach, jehož doplnil Šmíd. Verva téměř minutovou dvojnásobnou výhodu nevyužila, před koncem dokonce fauloval Hanzl.

Záplava šancí vs. Zdráhalův gól

Druhé dějství začalo hrou 5 na 4, z čehož domácí chtěli vytěžit maximum. Birner přihrál kotouč Bulířovi, který čekal před brankou. Godla se rychlostí světla přesunul a stoprocentní šanci vychytal. Slovenský reprezentant deptal Bílé Tygry i v dalších minutách. Jakmile povolilo sevření domácích, zahrozili chemici a rázem z toho byl první gól zápasu. Jarůšek skrze levý kruh nabruslil před Kváču, zasloužil si i pozornost Šmída. Chvatně však přihrál Patriku Zdráhalovi, který osamocen poslal Litvínov do vedení.

Po inkasované brance znovu šelmy vycenily zuby. Lenc dorážel z bezprostřední blízkosti, ale trefil pouze boční síť. Během 30. minuty přišly oba týmy o jednoho hráče. Nejdříve usedl na trestnou lavici Březák, poté Rosandič. Ve hře 4 na 4 sahal po vyrovnání Bulíř, který těžil ze spolupráce s Birnerem, ale ani tato spolupráce nebyla korunována úspěchem.

Verva se v druhé části třetiny spíše bránila, což dokládá i přesilová hra, kterou měli hosté. Během ní si totiž vypracovali velkou šanci Bílí Tygři. Lenc využil chyby v rozehrávce a zmocnil nahrávkou Šmída. Dělovka z levého kruhu skončila na Godlově rameni.

Hra o nervy

Poslední dvacetiminutovka slibovala drama, ve kterém bude Liberec usilovat o vstřelení kýženého gólu. Toto tvrzení ještě více podpořilo vyloučení Hávy, někdejší člen juniorky se provinil držením. Podkrušnohorci ale oslabení zvládli na výbornou, za to byli odměněni dvouminutový trestem Liberce.

Početní převaha ale v utkání nerozhodovala, protože ani jeden tým nebyl schopen je využít. To platilo i v případě Vervy, která se výhodou spíše protrápila. Po srovnání sil se mohl znovu prosadit Filippi, elitní útočník v samostatném úniku zklamal. Domácí byli lepším týmem, jejich snaha však končila na výstroji Denise Godly.

Navrátilec z KHL Filippi ve 48. minutě znovu protáhl litvínovského brankáře, tentokrát zvolil střelu mezi betony. Znovu bez úspěchu. V závěru se tlak libereckých stupňoval, vykoupení předvedl Pospíšil, jenž nahrál Hüblovi. Černožlutá legenda ale trefila připraveného Kváču. Úplný konec zápasu zkusili domácí bez brankáře, ale ani hra v šesti nepřinesla gól a Litvínov zaznamenal důležitou výhru.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta

Kdyby to byla jen příprava a nehrálo se na body, tak bych byl s výkonem spokojený. Jenže my chceme vyhrávat a naše produktivita byla nulová. Z tolika šancí, co jsme měli, jsme ani jednu nevyužili a takhle to dopadlo.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

S výsledkem jsme určitě spokojení, ale musím uznat, že soupeř byl lepší a nás výrazně podržel brankář, který nám dal šanci vyhrát. Na nás se výrazně podepsala únava našich obránců, kteří odehráli zatím všechny zápasy, ale zvládli to.

Fanshop