Zápasy 04. 03. 2021, Vladislav Kollert

Pátá výhra v řadě! Litvínov přetlačil Třinec a vyhrál 3:2

Litvínov to zvládl i popáté. Verva si vyšlápla na favorizovaný Třinec a po povedeném výkonu může slavit další tři body. O góly se postarali Viktor Hübl, Pawel Zygmunt a Aaron Irving.

50. kolo, 04.03.2021, ZS Ivana Hlinky
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:1
  • Střely na branku

    36:19
  • Vyloučení

    8:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 27. Miloš Roman (M. Adámek, Hrehorčák), 45. Hrňa (Martin Růžička, Freibergs

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 17. V. Hübl (F. Lukeš), 21. Zygmunt (Gerhát, Ščotka), 49. Irving (Demel, P. Zdráhal)

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý

  • Sestava domácích

    Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (C), Špaček, M. Stránský – Rodewald, Marcinko (A), Kurovský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A)

  • Sestava hostů

    Zajíček (Čermák) – Cibulskis, Balinskis, D. Zeman, Demel, Ščotka, Irving, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – P. Svoboda, Helt, M. Havelka


Reportáž

Utkání se Třincem bylo podle původního rozpisu na plánu již v úterý 2. března, ale kvůli tragické události v rodině kapitána Ocelářů bylo přeplánovano na čtvrteční večer. Netradičně tak v utkání, které se odehrálo na Zimním stadionu Ivana Hlinky, nastoupili třinečtí jako domácí celek.

Sestava Litvínova zůstala stejná podle očekávání. Denis Godla dostal volno kvůli zápasové vytíženosti, mezi třemi tyčemi se tak opět ukázal mladý brankář Šimon Zajíček. Záda mu kryl sedmnáctiletý dorostenec David Čermák

Litvínov odolal tlaku a šel do vedení

Litvínov do zápasu vlétl ve velkém stylu a vypracoval si první gólovou příležitost po 90 sekundách od úvodní buly. Viktor Hübl v přečíslení dva na jednoho přeložil kotouč Tomášovi Pospíšilovi, ten však střelou na pravý horní růžek Kacetlovy branky trefil pouze spojnici brankové konstrukce.

Chemici pak sváděli se Třincem vyrovnaný souboj, Ondřej Kacetl musel vytáhnout ještě několik zákroků proti střelám Ščotky či Látala. Nicméně to byli právě Oceláři, kteří se ve druhé polovině prvního dějství nastěhovali do obranného pásma Litvínova a Zajíčkovi přidělali spoustu potíží. Mladý litvínovský brankář však vytáhl perfektní zákroky po brejku Marcinka a také po individuální akci Gernáta, reflexivně vyrazil betonem také střelu Freibergse.

Nakonec to ale byla přeci jen Verva, kdo udělal první gólový krok. Po velkém tlaku Třince se nehlídaný před Kacetlem ocitl Viktor Hübl a z blízkosti třineckého brankáře dokázal prostřelit. Rozhodčí ještě celou situaci letmo prokonzultovali s videem, branka však padla regulérním způsobem – 0:1.

Vedení zdvojnásobil Zygmunt

I do druhé třetiny vstoupil Litvínov velmi aktivně. Po rozpačité rozehrávce v obranném pásmu Třince vyšel černožlutým hráčům forčekink, po kterém se k zakončení na levém kruhu dostal polský forvard Pawel Zygmunt a přesnou střelou na vzdálenější „šibenici“ donutil Kacetla kapitulovat podruhé – 0:2.

Chemici se vedení nezalekli a naopak mohli skórovat vzápětí, ale Filip Helt nedokázal v úniku vyzrát na brankáře Ocelářů. Naopak se řeči ujali třinečtí, po tvrdé střele Adámka se k teči dostal Miloš Roman a dokázal snížit vývoj utkání – 1:2.

Třinec měl poté několik dalších příležitostí během dvou přesilových her, výborný Zajíček a koncentrovaná obrana však nedovolila Ocelářům další změnu skóre. Na druhé straně se blýskl Kacetl, který rychlým zákrokem vychytal osamoceného Františka Lukeše. Litvínovský matador byl hodně při chuti a při druhé přesilové hře Litvínova dokonce trefil tyč třinecké svatyně. 

Přesilové hry rozhodly

Litvínov vstoupil do závěrečné dvacetiminutovky v početní výhodně a Kacetl se v třinecké brance hodně zapotil. Nejdříve vychytal pokus Hanzla, poté se štěstím sledoval, jak zadovka Richarda Jarůška pouze proplachtila vedle odkryté klece. A tak se slova opět ujali třinečtí. Po vyloučení Balinskise zavřeli hráči v červenobílém Vervu v obranném pásmu, čehož následně využil Erik Hrňa, který z první propálil Zajíčka - 2:2.

Přesilové hry nicméně čekaly i na Litvínov. Po dvojím vyloučení třineckých byla Litvínovu nabídnuta téměř minutová početní výhoda 5 na 3. Tu Chemici oficiálně využít nedokázali, ale těsně po návratu Draveckého na ledovou plochu se ke střele z první dostal Aaron Irving a svým dvanáctým gólem v sezóně vrátil Litvínovu vedení - 2:3. 

Litvínov hrál přesilovou hru ještě několikrát, třinečtí si však všechny pokusy černožlutého celku pohlídali. Skóre se tak již neměnilo a Litvínov popáté v řadě bodoval za plný počet. Další utkání je na plánu hned v pátek od 18:00, do Litvínova zavítají České Budějovice. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Marek Zadina

Myslím si, že jsme si vypracovali dost slušných příležitostí na góly, ale bohužel jsme to neproměnili. V přesilovkách jsme udělali několik chyb, za což jsme byli potrestáni, ale rozhodly hlavně neproměněné šance. 

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Myslím si, že to byl velmi těžký zápas. Jsme rádi, že jsme to překlopili na naši stranu, ale byl to boj. Byl to velmi dobře připravený soupeř, podržel nás Šimon Zajíček. Viděl jsem obrovskou zarputilost z naší strany, bojovali jsme jeden za druhého. To jsou věci, které nás těší směrem do play-off a doufám, že v nastoleném trendu budeme pokračovat dál. 

Fanshop