Zápasy 17. 02. 2021, Ondřej Mach

Špatný začátek ovlivnil celé utkání, Verva v Olomouci prohrála 3:4

Hokejisté Litvínova ve středu poprvé během aktuální sezony zamířili do Olomouce. Proti Moře nezačali vůbec dobře a už na konci druhé minuty museli dohánět dvoubrankové manko. Černožlutým se ve zbytku střetnutí srovnat nepodařilo a kohoutům podlehli poprvé v ročníku.

45. kolo, 17.02.2021, ZS Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    3:1, 1:2, 0:0
  • Střely na branku

    24:31
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 2. Klimek (Kunc, Nahodil), 2. Handl (Strapáč, Ostřížek), 9. Kolouch (Ondrušek), 28. J. Knotek (Bambula)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Irving (M. Havelka, L. Stehlík), 24. M. Hanzl (Irving, Jarůšek), 39. P. Zdráhal (Jarůšek)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:2, 4:2, 4:3

  • Rozhodčí

    Horák, Pražák - Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Strapáč, Handl – Burian, Kolouch, Olesz.

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – Cibulskis, Balinskis, Kudla, Demel, Ščotka, Irving – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Žejdl – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – L. Stehlík, Helt, M. Havelka – Zygmunt.


Reportáž

Divoký start vyšel lépe Hanákům

Utkání začalo ve velmi rychlém tempu, oba celky se v úvodu vydaly ohrozit branku svého protivníka. Gólmana Konráda prověřil tvrdou ránou Cibulskis, jenže ve druhé minutě udeřili domácí. Kunc našel před hostující klecí Lukáše Klimka, který tečoval kotouč do sítě. Chemici start duelu vůbec nezachytili, po dalších třiceti vteřinách už prohrávali o dvě branky. 

Tentokrát se po pěkné individuální akci prosadil mladík Tobiáš Handl. Divoké tempo neustávalo, v čase 2:15 se Vervě podařilo snížit. Po střele Havelky se kotouč odrazil k Aaronu Irvingovi a kanadský obránce ho z první napálil do horního růžku olomoucké branky. Hra se následně vyrovnala, víc práce však měl litvínovský brankář Godla. 

Jenže v útočném pásmu hrozili i hosté, Pospíšil ale puk nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Litvínov si vytvořil krátký tlak, po další chybě v defenzivě ovšem znovu inkasoval. Kohouti předvedli pěknou souhru, kterou do prázdné klece zakončil Petr Kolouch a vyhnal Godlu na střídačku. Hanáci měli herně stále výrazně navrch, z čehož pramenil první trest pro Pospíšila. 

Domácím se přesilová hra příliš nedařila, při hře pět na pět vypadala litvínovská defenziva prostupněji. Hrálo se převážně v pásmu černožlutých, ojedinělou příležitost před Konrádem nevyužil Hanzl. V závěrečných minutách první části se o vzruch před domácí brankou starala čtvrtá formace Vervy, skóre se však neměnilo.

Šanci vykřesali Hanzl se Zdráhalem

Vstup do prostřední periody patřil Olomouci. Hráči Litvínova byli v obraně nedůrazní a dělali školácké chyby, které se však domácím zatím nepodařilo trestat. Na druhé straně se tvrdým pokusem prezentoval Kudla, brankář Konrád si ale jeho bombu pohlídal. Kontaktní trefy se chemici dočkali ve 23. minutě: Irving posunul kotouč na Martina Hanzla a jeho střela na bližší tyč skončila v síti. 

Černožlutí se po herní stránce mírně zlepšili a tlačili se za vyrovnáním. Z ničeho nic jim ale Mora vzala vítr z plachet, dvoubrankový náskok si vzala zpátky. Jan Knotek se pohlednou stahovačkou zbavil litvínovských hráčů a jeho lehké nahození zapadlo za překvapeného Zajíčka. Rychlou odpověď měl na holi Stehlík, z levého kruhu ale mířil jen do Konráda. 

Hosté přidali na tempu, v této fázi duelu byli o něco lepší. Jejich převahu se však nedařilo proměnit ve třetí litvínovský gól, situaci naopak Vervě svým trestem zkomplikoval Zygmunt. Olomoucká přesilovka působila rozpačitým dojmem, k výraznějšímu ohrožení Zajíčka se domácí nedostali. A tři minuty před druhou sirénou lovili potřetí puk ze sítě kohouti.

Jenže rozhodčí si nepřehlednou situaci znovu prohlédli na videu a branku odvolali. Závěr druhé dvacetiminutovky nenabídl příliš atraktivní hokej, Severočeši přesto dokázali udeřit. Jarůšek objel branku a naservíroval puk Patriku Zdráhalovi, a ten ho poslal do odkryté klece. Do třetí třetiny si navíc hosté přenesli přesilovku po faulu Vyrůbalíka.

Marné litvínovské dotahování

Hosté dohrávali svou početní výhodu, její průběh narušily problémy s plexisklem. Domácí se následně poněkud stáhli a omezili se spíše na defenzivní činnost, puk měli na hokejkách především hráči Litvínova. 

Dobrý výkon podával Kunc, mladý útočník byl na ledě hodně vidět. Olomoučtí zahrozili z několika brejků, na druhé straně Jarůškovo nahození neúspěšně tečoval Hanzl. Černožlutí těžko hledali recept na obranný val Mory, kohouti měli skvěle pokryté střední pásmo. Hosté se do zakončení dostávali zřídkakdy. 

Konráda zaměstnal až Cibulskis, který dostal nabito na pravý kruh, domácí gólman ale jeho ránu viděl a zlikvidoval ji. Na druhé straně působil velmi klidně Zajíček, po menší odmlce si poradil s pokusem Vyrůbalíka. Čas ovšem pracoval pro Olomouc, do konce základní hrací doby zbývalo zhruba pět minut. 

Hokejisté v červených dresech urputně bránili neutrální zónu, chemici s obtížemi hledali cestu na olomoucké území. Infarktový okamžik přišel po nahození Jarůška, kdy Konrád neměl puk pod kontrolou, domácí ale situaci zvládli. Litvínovu se nepovedlo srovnat ani při závěrečném power play, v Olomouci tak padl 3:4. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko

„Do zápasu jsme vstoupili výborně a dali rychlé dva góly. Škoda, že jsme hned vzápětí gól dostali. Pak jsme ale dali na 3:1 a díky Konrádovi uhájili tři body. Každý bod se počítá, navíc jsme teď za tři body dlouho nevyhráli.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

„Ztratili jsme dnes důležité body. Zápas jsme si prohráli v první třetině, kde jsme byli málo důrazní, pak už jsme soupeře jen naháněli. Všechny inkasované góly vyplývaly z malého důrazu.“

Fanshop