Zápasy 10. 01. 2021, Šimon Kadeřávek

Pět gólů a Godlovo čisté konto! Litvínov zničil pardubické Dynamo

Na neoblíbeného soupeře Litvínov doslova vlétl, v úvodu měl mnohem více práce pardubický brankář. Na první gól se čekalo do 13. minuty, kdy využil přesilovou hru Balinskis. Ve druhé třetině úřadovaly především brankáři. To už neplatilo v závěrečném dějství, hostující gólman čtyřikrát inkasoval. Verva si díky sympatickému výkonu připsala jasnou výhru.

34. kolo, 10.01.2021, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
5 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 4:0
  • Střely na branku

    40:26
  • Vyloučení

    1:1
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 14. Balinskis (Pospíšil, F. Lukeš), 42. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil), 46. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. Žejdl (P. Zdráhal, Jarůšek), 53. M. Hanzl (Ščotka, Látal)

  • Průběh zápasu

    5:0

  • Rozhodčí

    Kika, Sýkora – Ondráček, Špůr

  • Sestava domácích

    Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich (A), Demel, D. Kolář – P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, M. Hanzl (A), Látal – Jícha, Helt, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Klouček (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Vála, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), R. Kousal, Camara – Anděl, O. Roman, Kusý – Pochobradský, Rohlík, Koffer.


Reportáž

Do branky Vervy se vrátil Denis Godla, ten pouze sledoval, jak se jeho spoluhráčům na počátku utkání dařilo. Úvodní branku měl na holi Zygmunt, který se nejlépe zorientoval před brankářem Kloučkem. Jeho pokus ale vytěsnil jeden z obránců. Ani v dalších minutách neměl pardubický gólman klid, protože Litvínov zvýšil obrátky.

Litvínov vs. Milan Klouček

Ve 4. minutě vyrazil do útoku Jarůšek, potáhl kotouč a zkoušel Kloučka překvapit z pravého kruhu. Záhy se ocitl v přečíslení Zdráhal s Lukešem, první jmenovaný hledal litvínovskou legendu přihrávkou vzduchem. Lukeš neposedný kotouč nedokázal trefit. Do třetice se o branku pokusil Pospíšil, který si počínal podobně jako Jarůšek, Klouček však udržel čisté konto.

První zákrok černožlutého brankáře přišel v polovině první desetiminutovky, autorem střely byl Koffer, ale jeho pokus Godla viděl a neměl problém jej zkrotit. Po pardubickém nádechu pokračoval litvínovský tlak. Lukeš v prostoru před branou trefil tyčku, Klouček stále odolával. Vedení mohl Vervě vystřelit Žejdl, ale ani jeho individuální akce nepropadla za hostujícího gólmana.

Domácí měli výrazný tlak, což ještě podpořil Kolář, který si vysloužil dvě minuty za podrážení. Verva početní výhodu využila po čtyřiceti vteřinách. Pospíšil viděl, že na modré čekal Uvis Janis Balinskis, urostlý Lotyš neváhal a vyslal na Kloučka tvrdou ránu. Pardubický gólman měl zakrytý výhled především díky Ščotkovi, a tak byl proti dělovce bezradný. Vstřelená branka hru zklidnila, Verva zvolnila, na druhou stranu Pardubice si nedokázaly vypracovat výraznější příležitost.

Zvolnění a důležité zákroky Godly

Druhé dějství bylo úplně jiné než to první. Hra postrádala šance a náboj. Oba týmy se snažily ohrozit brankáře, ale chyběla přesná muška. To si ověřil pardubický Poulíček i litvínovský Zygmunt. Za zmínku stojí rána obránce Mikuše, který zkoušel štěstí z pravého rohu. Godla však kotouč vytěsnil lapačkou mimo tři tyče. Na druhé straně mohl navýšit vedení Lukeš, ale ani on neměl štěstí.

Po vyrovnání sahal Camara, který se zjevil sám před Godlou, pardubický hráč se snažil obkroužit branku, ale slovenského maskovaného muže nepřekvapil. S ubývajícím časem se zvyšovala nervozita a snaha vstřelit gól. Do dobré příležitosti se dostal Petružálek, útočník, který dlouho absentoval, pálil z mezikruží. V dalších vteřinách se snažil Kloučka překonat Hanzl, ale ani on nebyl úspěšný.

Severočeský uragán

Do třetí části hry vkročili lépe domácí, ústřední postavou byl František Lukeš, který nejdříve vyšel proti Kloučkovi naprázdno. Záhy ale obdržel povedenou nahrávku od Hübla a pojistil litvínovské vedení. Svým gólem se rovněž dostal na metu 250 branek a zapsal se do klubu hokejových střelců. Opařené Pardubice dostaly možnost ke snížení po faulu Šticha. V oslabení byl nejblíže gólu Nakládal, ale Denis Godla předváděl úctyhodné zákroky.

Po vyrovnání sil na ledě zazněla ZS Ivana Hlinky siréna, Tomáš Pospíšil vyrazil s Lukešem proti Kloučkovi a právě prvně jmenovaný překonal pardubického gólmana. Ještě ani nebyl ohlášen střelec předchozího gólu a Verva už slavila znovu. Tentokrát se na trefě podílelo trio Jarůšek-Zdráhal-Žejdl a právě Lukáš Žejdl se stal čtvrtým úspěšným snajprem. Nutno dodat, že po Zdráhalově přihrávce z levé strany mu stačilo pouze nastavit hokejku.

S Pardubicemi to vypadalo bledě, naději zkoušel vykřesat Nakládal, po jehož ráně zvonila tyčka. Nedáš, dostaneš. Přesně tímto lidovým rčením se řídili i hráči Vervy. Po Nakládalově šanci přišel trest v podobě zásahu Martina Hanzla. „Pátá, právě teď odbyla,“ rozeznělo se stadionem. Pomyslnou třešničkou byla čtvrtá nula v podání Denise Godly.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

„My jsme samozřejmě velmi spokojení s hrou i výsledkem, chlapci si šli za vítězstvím po celý zápas. Bylo velmi důležité, že jsme dali gól na začátku třetí třetiny. Podržel nás Denis Godla, jsme za jeho nulu moc rádi, jsme také rádi za Františka Lukeše, který se dostal do klubu kanonýrů, ale dnes hráli výborně všichni hráči. Konečně nám tam také napadalo i více gólů. Byl to asi náš nejlepší zápas v sezoně.“

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

„Z naší strany je těžké hodnotit tohle utkání, které se nám absolutně nepovedlo. První půlku zápasu jsme byli ještě v autobuse. Trošku měřítko sneslo druhých deset minut druhé třetiny, ve třetí třetině jsme chtěli zápas dostat nějakým způsobem na naší stranu, bohužel jsme tam udělali nějaké chyby, hned nám ujeli do přečíslení, dostali jsme góly a pak už to bylo víceméně o ničem. Do utkání jsme nastoupili katastrofálně bez nasazení, bruslení, tohle nechceme tolerovat a určitě si promluvíme s některými hráči, protože tohle je prostě neakceptovatelné. Chtěli jsme hrát jen dopředu, z čehož samozřejmě byly během prvních pěti minut asi čtyři přečíslení, což je z naší strany nesmysl.“

Fanshop