Zápasy 05. 01. 2021, Vladislav Kollert

Odveta s Energií opět úspěšná, Litvínov vstřelil 6 gólů a veze tři body

Litvínov to zvládl v Karlových Varech i napodruhé a odváží si z druhého podkrušnohorského derby tři body. Vítězný gól si připsala nejnovější litvínovská akvizice Lukáš Žejdl, dvěma góly se blýskl také obránce David Štich.

5. kolo, 05.01.2021, Realistic aréna
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
4 6
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 2:4
  • Střely na branku

    43:35
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 1. O. Beránek (M. Rohan, D. Kaše), 29. Vondráček (D. Kaše, Redlich), 47. T. Mikúš (O. Beránek), 59. Flek

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 10. F. Lukeš (V. Hübl, Balinskis), 25. Cibulskis (Helt, P. Svoboda), 42. Štich, 47. Štich (F. Lukeš, V. Hübl), 49. Žejdl (P. Zdráhal), 60. Pospíšil (Hübl)

  • Průběh zápasu

    1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5

  • Rozhodčí

    Hodek, Hejduk – Hynek, Šimánek

  • Sestava domácích

    F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – Lauko, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, D. Kolář, Balinskis, Demel, Štich (A), Cibulskis – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Svoboda, M. Hanzl (A), Fronk – Zygmunt, Helt, Látal.


Reportáž

Po dvoubodové výhře nad Olomoucí se Litvínov představil opět v Karlových Varech, obě podkrušnohorská derby dělilo pouze šest dnů. Den před koncem roku 2020 dokázala Verva své soky v KV Aréně zdolat, a to díky Zdráhalově gólu v prodloužení.

Oproti duelu s Olomoucí nastoupil Litvínov v poněkud obměněné sestavě. V první formaci se představila nejnovější posila Lukáš Žejdl, Martin Hanzl se naopak stěhoval do formace třetí k Jiřímu Fronkovi a Přemyslu Svobodovi. Odpočinul si Lukáš Válek, na marodce stále zůstávají Mahbod s Honzíkem. V černožlutém dresu se již navíc neukáže klenot Jan Myšák, který odešel zpět do kanadské OHL hájit barvy Hamiltonu.

Rychlý gól Chemiky nepoložil

44 sekund. Tak dlouho diváci u televizních obrazovek čekali na otevření skóre. V neprospěch Litvínova se povedlo první branku vstřelit Karlovým Varům – po přečíslení 3 na 2 dokázal kotouč propasovat za záda Godly útočník Ondřej Beránek. Rozhodčí celou situaci dokonce ověřovali u videa, na žádný prohřešek nicméně nepřišli – 1:0.

Odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Po vyloučení Koblasy se k puku dostal Viktor Hübl, který využil volného prostoru a střílenou přihrávkou přesně našel hůl Františka Lukeše. Ten dokázal Novotného prostřelit a Litvínov se tak dostal zpět do hry – 1:1.

Litvínov mohl jít dokonce do vedení, ale samostatný únik Martina Hanzla nedonutil Novotného kapitulovat podruhé. Na druhé straně naopak zářil Denis Godla, který dokázal pochytat všechny nebezpečné příležitosti domácích.

Druhá třetina nabídla vyrovnaný hokej

Do druhého dějství vstoupili lépe hráči v bíložlutých dresech. Po rychlém protiútoku přenechal Helt na pravé straně Cibulskisovi, který přesně propálil Novotného. Lotyšský obránce se trefil přesně již potřetí v této sezóně – 1:2.

Ani tentokrát však vedení v zápase nevydrželo příliš dlouho. Nejdříve Novotný dokázal vychytat nebezpečnou střelu Žejdla, jeho protipól na druhé straně kluziště už však nedokázal gólu zabránit. Na litvínovského brankáře vyslal střelu Kaše, odražený puk se však pouze dostal k nepokrytému Tomáši Vondráčkovi, který neměl sebemenší potíže s dopravením puku do sítě – 2:2.

Sváteční střelec Štich rozhodl dvěma góly

Litvínov měl povedený vstup do poslední třetiny. Karlovým Varům se nepodařilo vyhodit puk po mantinelu, kde si ho našel David Štich a dělovkou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Novotného – 2:3.

Litvínovský bek byl však při chuti i nadále. Na modré mu tentokrát přenechal kotouč Richard Jarůšek, načež Štich nad ničím nepřemýšlel a poslal další střelu na karlovarskou branku, která opět prošla za záda Novotného. Kvůli Pospíšilovu hraničnímu postavení byla opět ve hře trenérská výzva, ani tentokrát však video neobjevilo provinění proti pravidlům – 2:4.

V 47. minutě se skóre opět měnilo, Karlovy Vary totiž našly bleskovou odpověď. Na pravé straně si po Beránkově přihrávce našel puk Tomáš Mikúš, který okamžitě vrátil Energetiky zpět do boje o body – 3:4. Gólová přestřelka nicméně pokračovala a netrvalo dlouho, aby se Litvínov dostal opět do dvoubrankového vedení. Patrik Zdráhal našel nejnovější litvínovskou akvizici Lukáše Žejdla, který na levé tyče doklepl kotouč do branky Novotného – 3:5. 

Energetici dokázali zápas zdramatizovat v poslední minutě, kdy se při hře 6 na 5 prosadil Jakub Flek a dokázal litvínovské hráče dostat pod velký závěrečný tlak. Litvínovská defenziva v čele se skvělým Denisem Godlou však srovnání nepřipustila, do prázdné branky navíc pečetil skóre Tomáš Pospíšil. Litvínov si tak odvezl z druhého podkrušnohorské derby další tři body. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale pokazili jsme si to vlastní nedisciplinovaností. Nabídli jsme soupeři dvě přesilové hry, ve kterých je Litvínov velmi silný a nechali jsme je vrátit se do hry. Měli jsme velmi dobré pasáže ve druhé třetině, ve třetině poslední rozhodly naše chyby, kdy jsme soupeři góly darovali. Náš tlak v závěru už na body nestačil. 

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Pro nás to jsou velmi důležité tři body proti velmi dobrému soupeři. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé třetině jsme začali ztrácet puky u modré čáry, ale podržel nás brankář Godla. Ve třetí třetině jsme chodili více před bránu, padly z toho góly. Nakonec jsme to ustáli až do konce a jsme za tři body velmi rádi. 

Fanshop