Zápasy - Junioři 05. 03. 2020, Šimon Kadeřávek

Pátá prohra a konec sezony, junioři podlehli Kladnu 2:5

Litvínovské áčko poslední utkání ročníku teprve čeká, mladé černožluté naděje ho už mají za sebou. Na domácím ledě zakončily DHL Superpohár. Pátá prohra v řadě se začala rýsovat v první třetině, kdy se trefil Sachr. Severočeši kontrovali brankou Jouzy, ale poté přišla třígólová smršť. Domácí se sice nadechli v závěru, ale poslední gól mělo na svědomí Kladno.

8., 05.03.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
2 5
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:3
  • Střely na branku

    21:40
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    95

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 28. Jouza (Bartoš), 53. Stehlík (Berka, Bártek)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 12. Sachr (Zich, Filip), 29. Hašek (Filip, Volráb), 48. Filip, 50. Hašek (Staněk, Chrenka), 60. Urban (Šapovaliv, Bláha O.)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5

  • Rozhodčí

    Grech – Kokrment, Tichý

  • Sestava domácích

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Jonák, Háva, Minařík, Miškovič – Jindra, Berka, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek

  • Sestava hostů

    Novotný (Burda) – Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb, Zich – Šimek, Hašek, Sachr, Filip, Urban, Rendla, Čermák, O. Bláha, Šapovaliv, M. Bláha, Chrenka


Reportáž

Šance na postup už tým ze severu Čech dávno pohřbil, šlo už jen o to, aby se sezonou rozloučil důstojně. Tento plán začal mít trhliny z kraje první třetiny, kdy Pejsar zasáhl proti M. Bláhovi. Chemici zaznamenali výraznější ohrožení prostřednictvím Jouzy. Litvínovský hráč následně přihrával na Bartoše, ale domácí útočník neměl štěstí v zakončení.

První vyloučení šlo na vrub Fišerovi, jenž se provinil hákováním. Kladno tuto příležitost nevyužilo, nicméně slavilo o pár minut později. Hosté přejeli do útočné třetiny, kotouč si nachystal Filip Sachr a překvapil litvínovského brankáře. Středočeši měli k dispozici ještě jednu početní převahu, ale ta druhý gól nepřinesla.

Druhé dějství zahájili domácí letmým ohrožením branky. Novotný ale neměl moc práce, protože kotouč prolétl těsně nad jeho svatyni. Naději na zisk bodů vykřesal Daniel Jouza, šikovný hráč využil momentu překvapení, když si položil kladenského brankáře, a s klidem zakončil. Remízový stav ale netrval dlouho.

Hosté trpělivě odstřelovali Pejsara, brankář chemiků nakonec povolil. Petr Hašek vypálil z levého kruhu a vrátil Kladnu vedení. Litvínovští mohli srovnat ve 29. minutě, protože na trestnou lavici zamířil Chrenka. Faul mohl potrestat Jindra, který tvrdou střelou provětral lapačku kladenského gólmana. V závěru třetiny uchránil Litvínov od inkasování Bártek, když pohlídal M. Bláhu.

Fotbalový výsledek narušila až třetí část zápasu. Na prahu 47. minuty opustil kluziště Jindra, hosté bleskurychle využili početní převahu. Matyáš Filip nabral rychlost a po individuální akci překonal levý beton domácího brankáře. Vstřelená branka kladenské nabudila, o pár chvil později zvedal ruce nad hlavu Petr Hašek. Ten mohl děkovat přesné střele, která našla místo v rohu branky.

Chemici v závěru vzdorovali, ale na body to nestačilo. Berka nahrál Lukáši Stehlíkovi, který neměl problém dostat kotouč za Novotného záda. Poslední slovo ale řeklo Kladno. Díky přesné kombinaci v útočném pásmu se k puku přitočil Tomáš Urban a upravil skóre.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Petr Nekvinda

První dvě třetiny jsme odehráli slušně. Zlom nastal v té třetí, protože hosté proměňovali šance.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Martin Slánský

Byl to obávaný zápas, protože jsme potřebovali body a domácí už neměli o co hrát. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale rozhodlo štěstí v koncovce.