Zápasy - Dorost 05. 03. 2020, Šimon Kadeřávek

Další výhra před play-off! Dorostenci přehráli Havlíčkův Brod 4:1

Zatímco juniorka dokráčela ve výsledkové mizérii až do konce. Litvínovský dorost překlenul nelichotivé výsledky a ve 21. kole zapsal třetí výhru v řadě. Na góly se čekalo až do druhého dějství, kdy dvakrát slavili hosté. Domácí se sice prosadili v závěru, ale mladí chemici si vítězství vzít nenechali.

N21, 05.03.2020, Litvínov
logo HC Havlíčkův Brod
logo Litvínov mládež
HC Havlíčkův Brod Litvínov mládež
1 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 1:2
  • Střely na branku

    32:48
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    118

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Havlíčkův Brod: 50. Rauš (Dymák, Zych)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 24. Slavík (Werner, Iljuk), 35. Špaček (Hocelík, Slavík), 50. Postl (Filip), 57. Brouček (Slavík)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4

  • Rozhodčí

    Vepřovský - Hájková, Kolář

  • Sestava domácích

    Tuček (Beran) – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych (C), Kuchta, Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Rauš (A), Holenda, Teplý, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Kuchař, Filip, Hocelík (A), Werner, Kadár (A), Hora, Martínek – Špaček, Postl, Slavík (C), Skuhrovec, Beran, Adámek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček


Reportáž

Za kratší konec tahali v prvních chvílích litvínovští, kteří museli řešit ošemetnou situaci. Ve 4. minutě pálil tvrdě Jakubec, ale jeho snahu zastavil Čermák. Havlíčkobrodští dali chemikům šanci k prezentaci, mezi časoměřiče zamířil Dymák. Hosté se snažili, ale Tuček byl neprůstřelný. Dokázal vychytat také Slavíka, který pálil z mezikruží.

Bezgólovou třetinu čekal ještě závěr plný šanci. Za domácí mířil vpřed Prášek, který vybídl ke skórování Kuchtu. Na druhé straně prověřil Tučkovy reflexy Krocker. Brankou mohla skončit teč Adámka, ale brankář domácích pokus zlikvidoval.

Čekání fanoušků ukončil ve 23. minutě Marek Slavík. Litvínovský kapitán zpracoval nahrávku Wernera a propálil Tučka. Tlak domácích na chvíli odvrátil Bačkovský s Holendou, ale ani jeden z nich neprostřelil Čermáka. Litvínov chtěl navýšit náskok, proti stál brankář domácích. Ten v polovině utkání zastavil kotouč doslova na brankové čáře.

Bruslaře držel především výborný výkon jejich maskovaného muže, v druhé polovině druhé třetiny zasáhl proti úniku Deje, svou pozornost věnoval i následným dorážkám. Šest minut před koncem ale inkasoval. Černožlutý tlak zužitkoval Jiří Špaček, který doklepl Hocelíkovu střelu za Tučkova záda.

O definitivní výhře černožluté úderky rozhodla až poslední dvacetiminutovka. Tu načal Hora, jenž propašoval kotouč až k brance, ale chybělo mu štěstí v koncovce. Síť nerozvlnil ani Krocker, který sice popletl Tučkovi hlavu, jeho střela však skončila na levé tyči. Druhou, pravou tyčku, rozezvučel za Čermákem Kravec.

Předehrou dalšího zásahu se stalo vyloučení Adámka, hosté ale využili momentu překvapení. Filip vyslal na zteč Ondřeje Postla, a ten zavěsil kotouč do branky. Potupnou nulu vymazal Adam Rauš, jenž se nejlépe zorientoval v chaosu před Čermákem. Červené světlo se nakonec rozsvítilo ještě jednou, tentokrát pálil přesně Dominik Brouček. Hosté vyhráli potřetí v řadě a ladí formu na vyřazovací boje.

Fanshop