Zápasy - Dorost 28. 02. 2020, Šimon Kadeřávek

Drama během minuty! Dorostenci přetlačili Zlín 4:2

Mladé chemiky čekal podobně jako litvínovské áčko zápas proti Zlínu. Severočeši chtěli navázat na vítězství s Havířovem. Dobře nakročeno měli po trefě Vopata se Skuhrovcem. Prvně jmenovaný poslal Litvínov do tříbrankového náskoku, nicméně Zlín během jedné minuty zaznamenal dvě branky. Klid přinesl v závěru Špaček, který vrátil Litvínovu pohodový náskok.

N20, 28.02.2020, Zlín
logo Litvínov mládež
logo PSG Zlín
Litvínov mládež PSG Zlín
4 2
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 1:0
  • Střely na branku

    32:29
  • Vyloučení

    1:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    89

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 13. Vopat (Krocker, Skuhrovec), 21. Skuhrovec (Krocker, Vopat), 32. Vopat (Skuhrovec, Kuchař), 58. Špaček (Iljuk)

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 35. Laciga (Frömel), 36. Matúšů (Heš)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Petružálek – Bublová, Žižka

  • Sestava domácích

    Ešler (36. Čermák) – Vyhlídal, Kuchař, Hocelík (A), Werner, Kadár (C), Hora – Špaček, Postl, Bár, Skuhrovec, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker (A), Vopat, Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Málek (Synek) – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek (A), Kráčalík (C) – Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Heš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel (A), Jecho, Lavička


Reportáž

Úvodní minuty patřily hostům, kteří dostali k dispozici přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Adámek, a tak Ešlera čekaly krušné časy. Berani ale početní převahu nevyužili, což přivítali především litvínovští. Ti se přestěhovali do útočné třetiny a jejich částečný tlak přinesl ovoce ve 12. minutě. Krocker převzal kotouč, který následně nahrál Janu Vopatovi. Pokračovatel slavné dynastie neměl sebemenší problém zastrčit puk za Málkova záda. Hubené vítězství vydrželo až do druhé třetiny.

Prostřední dějství odstartoval rázně David Skuhrovec, jenž těžil ze spolupráce Krockera s Vopatem. Útočné trio se podílelo i na druhé brance litvínovského týmu. Neúspěšný Zlín mohl srovnat v polovině zápasu, když Vyhlídal fauloval Frömela. Rozhodčí zákrok ohodnotili trestným střílením. Frömel byl však proti Ešlerovi neúspěšný a domácí brankář držel naději na čisté konto.
 
Litvínovský náskok navýšil Jan Vopat. Tentokrát se branka zrodila u obránce Kuchaře, který přes Skuhrovce vybídl Vopata ke skórování. Drsnou ofenzivu předvedli hosté v závěru třetiny. Nejdříve pálil Adam Laciga, poté slavil branku Václav Matúšů. Z utkání, které směřovalo k exhibici, se stalo drama. Změna přišla také v brankovišti domácích, Ešlera nahradil Čermák.

Závěrečná část měla hořký začátek, Kráčalík byl vyloučen za krosček. Domácí odmítli příležitost k navýšení náskoku, a tak početní převaha zůstala nevyužitá. Severočeši neproměnili také další výhodu, tu obdrželi po faulu Náběleka. Tři minuty před koncem nakonec rozjásal domácí fanoušky Jiří Špaček. Litvínov zaznamenal druhou výhru v řadě.

Fanshop