Zápasy - Dorost 27. 02. 2020, Petr Význer

Černá série je u konce! Dorost porazil Havířov 3:1

Litvínovští dorostenci po třech zápasech zabrali a dokázali naplno bodovat. Chemici proti Havířovu otočili nepříznivý stav a o zisku tří bodů rozhodli až v samotném závěru. Dva góly vstřelil útočník David Skuhrovec.

N19, 27.02.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC AZ Havířov
Litvínov mládež HC AZ Havířov
3 1
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 2:0
  • Střely na branku

    27:36
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    88

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 35. Kadár (Brouček, Vyhlídal), 57. Skuhrovec (Vopat), 60. Skuhrovec (Hora, Vopat)

    Branky a nahrávky HC AZ Havířov: 19. Horváth (Kremnický, Becher)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Domský – Lauko, Kotek

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Hocelík, Werner, Kadár (C), Hora – Špaček, Postl, Bár, Skuhrovec, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej (A), Brouček

  • Sestava hostů

    Zlatnický (Nowak) – Zielinski, Bílek, Kremnický, Kubíček, Křivohlávek, Puzoň, Kalina – Pavlačka, Belan, Moškoř (C), Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth, Vojkuvka


Reportáž

Utkání už od samého úvodu zdobil důraz. Hrálo se tvrdě na obou stranách a jako první to odnesl Pavlačka, který byl vyloučen za krosček. Havířovu se povedlo ubránit a po velmi tvrdém hitu, který měl na svědomí Dej, si také hosté mohli zahrát přesilovou hru. Severočechům se ve čtyřech vedlo skvěle, nejprve Krocker skvělým napadáním držel hru daleko od vlastní brány a následně se havířovští ani nebyli schopni dostat se do útočného pásma. V polovině třetiny se do velké šance dostal Iljuk, kterého hledal Postl, ale přihrávce vystavil na poslední chvíli stopku Puzoň. 

O minutu později stál Skuhrovec před prázdnou brankou, ale promrhal nejlepší možnost na střelu a Zlatnický mohl předvést skvělý zákrok. Dalším vyloučeným byl Křivohlávek, jenž mimo hru srazil soupeře. V oslabení se Havířovu dařilo hlavně díky chybám domácí přesilovkové formace. Nejprve se na modré čáře srazil Kadár s Iljukem a hosté mohli udeřit z brejku, jenže Kadár fantastickým zákrokem, při kterém klečel na kolenou, odstřelil puk zpět do útočného pásma. Krátce před koncem Křivohlávkova vyloučení ještě ujela dvojice havířovských proti jednomu bránícímu hráči. 

Parádní pas obdržel Kolat, z jehož hole vyletěla nebezpečná střela, kterou zlikvidoval Čermák. Dalším vyloučeným byl litvínovský zadák Vyhlídal. Na trestnou lavici odjel po tom, co sekl soupeře. Netrvalo to dlouho a o první branku utkání se v této přesilovce postaral Kevin Horváth. Kubíček v průběhu přesilovky několikrát vypálil od modré čáry a po jeho střele se puk odrazil k dobře postavenému Horváthovi. Havířovský střelec se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Osmačtyřicet vteřin před první přestávkou upadl Iljuk pod nohy soupeře a byl vyloučen za podrážení. V první třetině Havířov přesilovku nezužitkoval a přenesla se mu tak do prostředního dějství.

Litvínov v něm v klidu dobránil zbytek oslabení a po pár minutách dostal k dispozici další přesilovou hru. Horváth hákoval jednoho z domácích hráčů. Po několika málo sekundách překvapil Brouček dorážkou z úhlu, ale Zlatnický zůstal neomylný a kotouč rychle lapil. V dalším přesilovkovém snažení zamezil spoluhráčům Vopat, jelikož si v souboji pomohl držením soupeřovi hole. Když si k němu přisedl Kadár, čekalo domácí osmnáct vteřin dlouhé oslabení 5 na 3. To zvládli na jedničku a Vopat se v klidu zapojil zpět do hry. 

Po Kadárově návratu na led se v plném počtu nehrálo dlouho. Zielinski, stejně jako o půl minuty později Kolat, podrazil soupeře a dosedl na trestnou lavici. Přesilovku pěti proti třem, po sérii nezdarů, využil střelou od modré čáry pod víko Jakub Kadár. Poslední, co se ve druhé třetině stalo, byl deset vteřin před koncem Kusakův faul kolenem.

Ve třetí třetině Litvínov nezužitkoval zbytek přesilovky a dalším z dlouhé řady vyloučených, byl po zbytečném hákování Brouček. V tomto oslabení pokračoval Čermák v deptání hostujících útočníků, kteří na něj marně hledali další recept. Při hře v pěti ujel Becher sám po křídle a zkoušel najít mezeru mezi betony Čermáka, ale selhal, stejně jako o chvíli později z jiné pozice Kusak. 

Po potyčce ve středním pásmu odjeli na trestnou lavici Adámek (hrubost) a Moškoř (krosček) a hra pokračovala ve čtyřech. Hra ve čtyřech nic zajímavého nepřinesla, a tak mohl už v plném počtu zaútočit Litvínov. Puk si na levém kruhu našel David Skuhrovec, z jehož hole se puk dostal za Zlatnického. Ofenzivní snažení Havířova i nadále kazil Čermák a definitivně ho ukončil David Skuhrovec. Ten zužitkoval svůj důraz v před brankovém prostoru a dostal puk již podruhé do branky. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Pro nás to jsou dneska zlaté tři body. Zápas to byl rychlý, dobrý, ale já si myslím, že bychom mohli hrát lépe. Děláme stále zbytečné chyby. Chtělo by to, aby si to naši hráči více srovnali v hlavách. První třetina nic moc, pak jsme zvedli výkon. Sráží nás hloupé fauly, dostáváme soupeře do tlaku, ale dneska tři body určitě bereme. Na to, že jsme tam dostali desítku, chtěli jsme jim to vrátit, což se nám povedlo, ale myslíme si, že kluci mají na víc, než dneska předvedli. 

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Tomáš Urbánek

Na to, že jsme dnes přijeli s daleko mladší sestavou, než měl soupeř, jsme odehráli velice slušný zápas, který jsme ztratili v první třetině, kdy jsme jeli asi čtyřikrát sami na branku, dokonce dvakrát při vlastním oslabení. Třetina skončila 0:1, tam se lámal chleba. Ve druhé třetině byl sporný moment, kdy jsme jeli sami na bránu a místo toho, aby šel soupeř do čtyř, jsme šli my do tří, soupeř vyrovnal. Bylo to o jedné chybě, o jednom gólu. My jsme to ve třetí třetině měli třikrát v předbrankovém prostoru, kdy jsme ten rozhodující gól nedali. Jedna chyba při střídání tři minuty před koncem nás stála zápas, takže gratulujeme soupeři, ale myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatné utkání. 

Fanshop