Zápasy - Dorost 22. 02. 2020, Petr Význer

Nejtěsnější možný výsledek! Dorost podlehl Vítkovicím 0:1

L i t v í n o v - Typicky fotbalovým výsledkem dopadl dnešní zápas dorostu proti Vítkovicím. O vítězi rozhodl v první třetině z přesilové hry Vřeský. Litvínovu se nepovedlo využít ani jednu z pěti přesilových her, které mu vítkovičtí darovali. Na obou stranách předvedli skvělý výkon brankáři.

N18, 22.02.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
0 1
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 0:0
  • Střely na branku

    21:38
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    83

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 9. Vřeský (Prčík, Kotásek)

  • Průběh zápasu

    0:1

  • Rozhodčí

    Vojtěchovský - Tichý, Bláha

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) - Vyhlídal, Kuchař, Werner, Kadár, Hora, Martínek - Špaček, Postl, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Šprynar, Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Vilém (Bartošák) - Bystroň, Pavič, Spurný, Kosina, Řepa, Vřeský, Prčík - Holaník, Kotásek, Přibyl, Petr, Rajčan, Pavelec, Schauer, Melovský, Skřipčák


Reportáž

V úvodu zápasu se vítkovičtí dopustili chyby při střídání, když hráli v šesti. Litvínov si v přesilové hře nevytvořil příliš šancí a Vítkovice se tak v klidu ubránili. Po dalších šesti minutách se nedovoleným bráněním provinil Dej. Ten na trestné lavici zůstal pouze 13 vteřin. Přesně tolik času totiž stačilo hostům ke vstřelení úvodní a nakonec i vítězné branky. S pukem na modré čáře operoval Marek Vřeský, z jehož hole vyšlo pouze nahození na branku, které za Čermáka propadlo díky dobré práci clonících hráčů. 

O vyrovnání se mohl postarat Šprynar, jenže litvínovský útočník neměl dostatek času a o puk přišel. Do protiútoku vyrazil Kotásek s jedním ze spoluhráčů. Zodpovědnost vzal na sebe a pokusil se stahovačkou přelstít Wernera. Domácí obránce byl pozorný a Kotáska o kotouč obral. Dalším vyloučeným se stal Petr, který sekl soupeře. Litvínov ani tentokrát nedokázal v přesilovce nic vymyslet a navíc si jí ani nezahrál celou. K Petrovi se na druhé straně přidal Dej, když předtím hákoval unikajícího soupeře. V následné přesilovce si Vítkovice vytvořily skvělou šanci. Holaník přihrávkou vzduchem našel úplně volného Petra. Ten pálil do prázdné části branky, ale skvělý zákrok lapačkou předvedl Čermák. 

Prostřední část pokračovala v nastoleném trendu, když na trestnou lavici usedl za sekání Petr. Vítkovická defenzíva odolávala úspěšně a krátce po skončení oslabení dostala další dárek od domácích. Na lavici hanby zamířil, taktéž za sekání, Šprynar.  Severočeši zvládli početní nevýhodu bravurně, ale v plném počtu nezůstali dlouho. Martínek si pomohl držením a byl za to potrestán. Necelých 10 minut po dalším zvládnutém oslabení měl Litvínov k dispozici přesilovku. Schauer byl vyloučen za krosček. Vítkovice si s částí oslabení poradily, ale ještě na ně čekal jeho zbytek, který se přenesl do třetího dějství. 

V jeho začátku se v plném počtu hrálo pouze 2 vteřiny, jelikož Dej sestřelil soupeře a dostal trest za hrubost. V početní nevýhodě si domácí vytvořili skvělou šanci, Vilém však vyzrál na Šprynara. V další fázi třetí třetiny se opět zaskvěl Čermák. Kotásek dostal dobrou přihrávku a pálil z první. Jeho pokus zlikvidoval litvínovský brankář vrchní částí své hole. Závěrečná pětiminutovka začala Broučkovým faulem, který zkomplikoval chemikům honbu za vyrovnáním. Oslabení se domácím povedlo a minutu před koncem zápasu dostali k dispozici také přesilovou hru. Za pozdní dohrání byl vyloučen Kotásek. Litvínov se do největší šance dostal až 3 vteřiny před koncem. Brouček ze skvělé pozice trefil fantasticky chytajícího Viléma, ten puk pouze vyrazil k Adámkovi, který ale o kousek minul branku. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Nosek

Ono se to špatně hodnotí, když prohrajeme 1:0. Co jsme tam spočítali, máme patnáct střel na bránu za celé utkání, takže jestliže si naši útočníci neuvědomí, že musí vystřelit na bránu, tak nebudeme nic vyhrávat. Individuálně na tom byly Vítkovice lépe, ale jinak si myslím, že to bylo vyrovnané utkání až na to, že nestřílíme. 

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jan Vavrečka

Včera jsme měli těžký zápas proti Boleslavi a trošku se to projevilo na našem pohybu. Byl to těžký zápas, výborný výkon podal gólman, zbytečné fauly na naší straně, které ovlivnily fyzickou připravenost. Každopádně to byl těžký zápas z toho pohledu, že když dá člověk v první třetině jeden gól a pak to tam čtyřicet minut nedostane. 

Fanshop