Zápasy - Dorost 13. 02. 2020, Šimon Kadeřávek

Vítězné prodloužení! Litvínov přetlačil Třinec 2:1

Na konci slezského tripu čekal dorostence Třinec. Oceláři se nachází v druhé polovině tabulky stejně jako Litvínov. Gólové mlčení přerušili hosté v 26. minutě, kdy skóroval Iljuk. Třinec reagoval na konci třetí třetiny, z gólu se radoval Przybyla. Prodloužení zvládl lépe Litvínov a dorostenci si napravili chuť po včerejším debaklu v Havířově.

N15, 13.02.2020, Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo Litvínov mládež
HC Oceláři Třinec Litvínov mládež
1 2p
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:0 - 0:1
  • Střely na branku

    42:30
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    62

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 52. Przybyla (Petrovský, P. Buják)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 26. Iljuk (Kočárek, Špaček), 62. Dej

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Čahoj – Janoško, Zicháček

  • Sestava domácích

    Halouzka (Klimek) – Mošnička, Andrle, Ročák, Žabka, P. Buják – Šutý, Pánek, Petrovský (C), Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Volas, Hlávka, Procházka

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Beran, Bár, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker (C), Šprynar, Dej


Reportáž

První minuty patřily hostům, kteří zahrozili pomocí Krockera. Kapitán Severočechů se díky souhře dostal až před Halouzku, ale nedokázal zastrčit puk za jeho záda. Na tuto příležitost navázalo vyloučení Wawrzkiewicze. Chemici nezužitkovali početní převahu a svou nedisciplinovaností srovnali síly na ledě. Oceláři zahrozili v přesilovce. Volas využil přečíslení a těsně minul branku Čermáka.

V druhé části třetiny se hra kouskovala a byla plná nepřesností. Oba týmy také vykoledovaly zbytečná vyloučení. Nejdříve Dej musel pykat za pozdní dohrání, Janoš odseděl trest za mnoho hráčů na ledě. Větší šance byla k vidění až na samém konci, když Petrovský neúspěšně dorážel za Čermákova záda.

Po dvou minutách hry v prostřední dvacetiminutovce ohrozil litvínovského brankáře Przybyla, ale třinecký hráč neměl štěstí v koncovce. V čase 25:46 rozesmutnil domácí fanoušky Erik Iljuk. Litvínovský útočník přesnou ránou z úhlu poslal Severočechy do vedení. Po několika chvílích ho mohl napodobit Krocker, ale jeho snaha ztroskotala na holích obránců Třince.
 
Hrál se rychlý hokej a jedna akce střídala druhou. Za Oceláře se málem prosadil Procházka, ale jeho pokus Čermák vystihl. V závěru měly oba týmy k dispozici přesilové hry, ale ani jedna nebyla využitá. Nejblíže byl Petrovský, ale kotouč skončil v lapačce brankáře hostů. Hubené vedení tak platilo i do třetí části.

Tu nezačal Litvínov příliš dobře, protože z předešlé dvacetiminutovky si odnesl dvouminutový trest Hora. Po odpykání vydržel na ledě pouhou vteřinu a musel se pakovat zpět na trestnou. Za plexisklem ho doplnil Kočárek a Severočeši museli čelit náporu. Třinec neotálel a zkoušel střílet ze všech možných pozic. Čermák musel hasit Žabkovu šanci.

Celá třetí třetina byla v duchu tuhého boje. Litvínov se snažil navýšit náskok, domácí chtěli srovnat krok. Nakonec se úkol povedl Třinci, Petrovský nahrál před branku, kde stál připraven Petr Przybyla. Začínalo se znovu od začátku, černožlutí dostali dvě minuty před koncem ojedinělou šanci. Halouzka fauloval a jeho trest odpykal Pánek. Příležitost ke skórování gólu Litvínov nevyužil a zápas zamířil do prodloužení.

V nastaveném čase se dostal do úniku Petrovský, ale jeho pokusu chyběla přesnost. Na druhé straně zamířil do útoku Litvínov. Po individuální akci slavil vítěznou trefu Daniel Dej.

Fanshop