Zápasy - Dorost 01. 02. 2020, Petr Význer

Ve vyhroceném utkání vítězí Slavia, dorostenci podlehli 1:3

L i t v í n o v - O vítězi utkání rozhodla už první třetina, v níž slávisté překonali Ešlera dvakrát. V prostřední části se povedlo snížit Eriku Iljukovi, ale to bylo vše, na co se chemici zmohli. V závěrečné části přišla řada hromadných šarvátek. Rozhodčí tedy rozdali dohromady 48 trestných minut!

N14, 01.02.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
1 3
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 0:0
  • Střely na branku

    33:39
  • Vyloučení

    8:11
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 22. Iljuk (Filip)

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 9. Kvasnička (Kluch), 19. Novák (Hofmann, Malínek), 34. Malínek (Stejskal)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Folk - Lauko, Kotek

  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora (A), Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Hauptvogel, Bár, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker (C), Dej, Brouček (A)

  • Sestava hostů

    Volevecký (Tesař) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Kvasnička, Blummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal


Reportáž

Do vedení se jako první dostala pražská Slavia. V deváté minutě mířil přesně Matěj Kvasnička po přihrávce od Klucha. Hostující celek následně oslabil Hrdlička, když krosčekem zasáhl jednoho z domácích hráčů. Chemici přesilovku nevyužili a v závěru první třetiny byl Čermák překonán podruhé. Kombinaci po ose Malínek-Hofmann-Michal Novák, zakončil poslední jmenovaný a rozvlnil síť. 

Prostřední část začala akčně. Trest za příliš mnoho hráčů odpykal Adámek, k němuž se po půlminutě na druhé straně přidal Hofmann za hákování. Litvínov si ve čtyřech hráčích vedl lépe a proměnil své šance v kontaktní gól! Voloveckého překonal Erik Iljuk. Krátce po snížení oslabil domácí Kuchař, jenž se provinil podrážením. Pražanům se nepodařilo početní výhodu zužitkovat a sami se o pár minut později dostali do čtyř, když Štancl zasáhl protihráče vysokou holí. Po úspěšně ubráněném oslabení se celek z hlavního města díky Vojtěchu Malínkovi prosadil již potřetí. Pražané si poté zahráli 4 minuty v kuse v oslabení. Na trestnou mířil Skoupý za nedovolené bránění a po jeho návratu na led, vyhodil puk mimo hřiště Stejskal.

V závěrečné části se dost přitvrdilo. Po třech odehraných minutách po šarvátce usedli na trestnou lavici Adámek, Dej, Jokl a Hofmann. Všichni dostali dvě minuty za hrubost. Lehce za polovinou závěrečné části hákoval Novák jednoho z domácích a nabídl jim šanci ke snížení. Tu domácí odmítli a Adámek po vyloučení za hrubost vrátil výhodu na stranu vedoucí Slavie. Ani hostující celek nevyužil početní výhodu a 40 vteřin před koncem rozdal rozhodčí dohromady 22 trestných minut. Filip si odnesl 2+10 minut za hrubost a nesportovní chování. Brouček, Kočárek, Hamršmíd, Dráb a Vymětal pak každý dvě minuty za hrubost. 

Fanshop