Zápasy - Dorost 30. 01. 2020, Petr Význer

Dorostenci si i přes vypjatý závěr odvážejí z Brna tři body za výhru 3:2!

B r n o - Dorostenci se díky dvěma brankám Martina Adámka a jedné úspěšné trefě kapitána Marka Krockera dostali do tříbrankového vedení. Skvělý Ešler poprvé inkasoval až v poslední desetiminutovce. Na dostřel se Brno dostalo necelou minutu před koncem při hře bez brankáře. I přes závěrečný tlak ale dokázali dorostenci těsné vedení udržet a odvážejí si z Moravy cenné tři body.

N13, 30.01.2020, Brno
logo HC Kometa Brno
logo Litvínov mládež
HC Kometa Brno Litvínov mládež
2 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 2:1
  • Střely na branku

    36:24
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    67

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 54. Šalé (Němec, Sedláček), 60. Fajmon (Sedláček)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Adámek (Hocelík, Kuchař), 35. Adámek (Dej, Kuchař), 53. Krocker (Adámek, Dej)

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3

  • Rozhodčí

    Sofka – Procházka, Viskot

  • Sestava domácích

    Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Fajmon, Ulbricht, Eich, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan

  • Sestava hostů

    Ešler (Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Dej, Brouček


Reportáž

Během prvních pěti minut se hra přelévala z jedné strany na druhou. Od začátku měla navrch brněnská Kometa, která si tvořila více šancí, než hráči hostujícího Litvínova. Hra plynula velice rychle, první přerušení totiž přišlo až v 6. minutě. Prvním vyloučením se stal obránce Komety Fajmon. Na lavici vyloučených putoval za podrážení. 

Chemici se usadili v útočném pásmu a přesnou střelou rozvlnil síť Martin Adámek. Severočeši následně zaváhali, když za zbytečný zákrok po přerušení putoval na trestnou lavici Filip s dvěma minutami za hrubost. Hostům se podařilo překazit Brnu přesilovkové snažení a ubránili se. 

Dalším vyloučeným byl v polovině zápasu Špaček. V přesilovce zkoušel překonat Ešlera Sedláček, ale ani jeden z jeho pokusů neskončil tak, jak si domácí představovali. Celek ze severu Čech si po úspěšném oslabení zahrál další přesilovku. Sedláček se nechal vyloučit za napadení. To se stalo Brnu osudným! Schnattinger puk vyrazil na Martina Adámka a litvínovský střelec z pravého křídla trefil puk přesně do šibenice. Stejně jako v předchozím případě si po vstřelené brance Litvínova, šel jeden z hráčů odpykat dvouminutový trest. Tentokrát za pozdní dohrání. 

Zbytek početní výhody si Kometa přenesla až do závěrečného dějství. A i do třetice jí nedokázala využít. Po podrážení Horkého Litvínov poprvé svou přesilovku nevyužil a hrálo se dál. Zatím jediný úspěšný střelec Adámek si šel odpykat dvě minuty za hákování. Brno nevyužilo svou šanci ani tentokrát a chemikům se podařilo navýšit vedení! V závanu okolo brankoviště Komety se nejlépe zorientoval kapitán dorostu Marek Krocker, jenž dostrkal puk za brankovou čáru. 

Ke slovu se náhle dostalo i Brno! Ve výhodě po levém křídle ujel Eduard Šalé a vyslal jedovatou střelu ke vzdálenější tyči. Na ní neměl Ešler nárok a domácím se podařilo konečně snížit. Dvě a půl minuty před koncem opustil Schnattinger brankoviště a Kometa hrála v šesti. To se ukázalo jako skvělý tah! Patrik Fajmon natáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. I proto 29 vteřin před závěrečnou sirénou zamířil Schnattinger znovu na střídačku. Obrovskou šanci měl Šalé, který před brankou tečoval Němcův pokus a Ešler mohl mluvit o velké dávce štěstí. No a i díky ní dotáhl Litvínov zápas do vítězného konce. 

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Marek Moskal

Přistoupili jsme k tomu lépe než k posledním dvěma zápasům. Kluci hráli dobře, možná jen v první třetině jsme byli méně brusliví. Upozorňovali jsme na přesilovky Litvínova, které jsou dobré, a stejně jsme v nich inkasovali. Třetí gól soupeře byl asi zlomový, náš gól na 1:3 přišel pozdě. Nám přesilovky naopak nešly, kdybychom se v nich trefili, mohlo to vypadat třeba jinak. Škoda, ale za výkon se nemusíme stydět.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Super výhra pro nás. Byl to vyrovnaný zápas, dali jsme góly z přesilovek, což nám pomohlo. Poté jsme čekali, co bude Brno hrát, a byli jsme na to připravení. Padesát minut jsme to plnili a mysleli jsme si, že je hotovo. Chtěli jsme hrát, ale Brno se vrátilo do zápasu a díky bohu, že vezeme domů tři body. Pro nás jsou hodně důležité.

Fanshop