Zápasy - Dorost 18. 01. 2020, Petr Význer

Drtivá domácí porážka! Boleslav přejela dorostence poměrem 3:10

L i t v í n o v - Dorostenci na domácím ledě utrpěli ostudnou porážku od Mladé Boleslavi. Čermáka po čtyřiceti minutách a sedmi obdržených gólech vystřídal v brankovišti Herkommer. Ten kapituloval ještě třikrát a debakl byl na světě. Za chemiky se trefili Kuchař, Dej a Brouček.

N12, 18.01.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
3 10
  • Třetiny

    0:2, 2:5, 1:3
  • Střely na branku

    29:41
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    83

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 27. Kuchař (Postl), 30. Dej (Kadár), 60. Brouček

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 7. Haas (Křepelka, Rajgl), 12. Peca (Král, Sypecký), 23. Polák (Jasečko), 29. Křepelka (Hruška), 37. Hrouda (Jasečko), 37. Peca (Kredl), 40. Hruška (Kredl), 42. Haas (Plíšek, Sluka), 48. Jasečko (Král, Polák), 51. Polák (Král)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:10, 3:10

  • Rozhodčí

    Knapík - Bláha, Pěkný

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Werner, Kadár (A), Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Hauptvogel, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker (C), Dej, Brouček

  • Sestava hostů

    Král (Šatný) – Moravec, Křepelka (A), Vochvest, Jasečko (A), Rajgl, Hrouda – Sypecký, Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Vítek, Polák, Hruška, Král, Haas, Strnádek, Plíšek


Reportáž

Úvod utkání se nesl ve znamení současného vyloučení Iljuka s Hruškou. Litvínovský forward hákoval soupeře, který mu předtím držel hůl. Hra ve sníženém počtu hráčů na ledě šla lépe hostům, ti v ní však branku nevstřelili. Po návratu obou hráčů zpět na hrací plochu netrvalo dlouho a na lavici hanby šel Kadár za podrážení. V početní výhodě naznačil Křepelka střelu od modré čáry, přihrál na Oskara Haase a ten si s pukem věděl rady. Vystřelil do chráničů obránce, od nichž se střela odrazila mezi betony brankáře a za čáru. 

Boleslav místo útočení vyhazovala puk na zakázaná uvolnění. Chemici nedokázali utavenou formaci hostů překonat a zaútočili znovu Středočeši. Sypecký nahodil puk o bránícího hráče do útočného pásma, tam se k němu dostal Jakub Peca, který z bezprostřední blízkosti zvýšil vedení svého týmu. Přesilovku po Kredlově hákování Litvínov nevyužil a hra pokračovala dál. Deset vteřin před první přestávkou Král vyrazil Beranovu střelu před Iljuka, ale po puku okamžitě skočil a nedal litvínovskému křídlu šanci na zakončení.

V prostřední části se z pravého křídla vydal k brance útočník Vojtěch Polák. Ten vystřelil na bližší tyč a puk se štěstím proskákal za Čermákova záda. První gól domácích padl po tom, co Křepelka za hákování usedl na trestnou lavici. Puk z rohu hřiště dostal na pravém kruhu stojící Jakub Kuchař, jehož prudká rána zapadla přesně pod víko.

Tato branka odstartovala krátkou přestřelku. Boleslavský centr Hruška vyhrál vhazování na Karla Křepelku. Jeho tvrdá rána proletěla vším, co jí stálo v cestě a za Čermákem se rozvlnila síť. Následovala další série zakázaných uvolnění v podání mladoboleslavských. Daniel Dej si ze spodku kruhu vybruslil do jeho horní části, odkud prudce vystřelil na Královu branku. Střela byla skvěle umístěna a zapadla přesně do klece.

Po vstřelené brance přišla další velká šance chemiků. Dej si najel na přihrávku a rozjel se do útoku. Ujel všem bránícím hráčům a v brejku místo kličky zvolil střelu, kterou nezamířil přesně a Král zůstal v klidu. O chvilku později Peca vybruslil po pravém kruhu a z dobré pozice rozezvučel tyč. Adámek poté loktem trefil soupeře a šel si svůj trest odpykat na trestnou lavici.

Čtyři vteřiny před jeho návratem na led vystřelil z levé strany Jakub Hrouda, který bez problému trefil odkrytou branku. O 12 vteřin později ujel Kredl po pravém křídle a jednoduchým pasem předložil Jakubu Pecovi puk jako na stříbrném podnose. Ten se do přihrávky opřel a rozvlnil síť v prázdné části branky.

Brouček se spolu se Špačkem dostal do přečíslení dva na nikoho. Obránci k nim měli blízko, ale zasahovat nemuseli, jelikož Brouček z ideální pozice nevystřelil a hledal mimo pozici stojícího Špačka. Z této akce gól nepadl, ale z následného protiútoku už ano. Před domácí brankou se k puku dostal Jakub Hruška. Mladoboleslavský střelec se nemýlil a navýšil již tak vysoké vedení svého týmu.

Do závěrečné části šel Litvínov již bez Čermáka, kterého nahradil Herkommer. Čistý štít mu však vydržel jen něco málo přes minutu. Po několika Herkommerem nejistě vyražených střelách pustila domácí obrana ke střele Oskara Haase. Ten byl blízko k brance a puk tak jen nahodil k tyči, k níž nebyl litvínovský náhradník dostatečně dobře přitlačený.

Zajímavý moment se odehrál v litvínovském útočném pásmu. Hra už se dávno přesunula mimo něj, ale Dej s Jasečkem si v něm ještě vyřizovali účty. Litvínovský forward byl v této šarvátce aktivnější, a tak dostal 2+2 minuty za hrubost. Jasečko dostal od rozhodčího pouze 2 minuty, taktéž za hrubost. Mladá Boleslav měla tedy k dispozici další přesilovou hru. Tentokrát v ní moc aktivní nebyla a domácím nedělalo problém se ubránit.

Vražedně pomalé tempo se neslo celou třetí třetinou. I tak dokázali bruslaři vstřelit další gól. Sebastian Jasečko střílel z bezprostřední blízkosti velice nepovedeně, ale kotouč i tak projel pod betonem brankářem až za brankovou čáru. To stále není vše, co dnes hosté předvedli. Vojtěch Polák projel zdemolovanou obranou Litvínova bez sebemenšího problému, dostal se před Herkommera a puk jen poslal vzduchem na branku. Domácí brankář na střelu nedokázal zareagovat a chemici obdrželi již desátý gól v zápase.

Ve zbytku třetiny už jen Sluka prokličkoval do šance, v níž rozvlnil pouze boční síť, Haas v brejku zkoušel vystřelit, ale na Herkommera nevyzrál a dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou usedl na trestnou lavici Brouček. Oba týmy se protrápily boleslavskou početní výhodou a Dominik Brouček znovu naskočil na led. Na něm byl sotva deset vteřin a ještě kosmeticky upravil konečný výsledek na 3:10.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Já to dneska radši nebudu hodnotit.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

David Vrbata

Jsme rádi za tři body. Tím, že jsme ve středu doma prohráli, tak jsme to chtěli odčinit, a to se nám podařilo. Dneska nám to tam napadalo, jsme za to rádi a teď nás čeká týden pauza, tak abychom na to navázali i ten následující týden.