Zápasy - Dorost 16. 01. 2020, Šimon Kadeřávek

Venkovní ztráta, dorost prohrál s pardubickým Dynamem 1:2

Nabitý program mladých litvínovských nadějí pokračoval čtvrtečním zápasem na východočeském ledě. Diváci viděli tvrdý souboj a na první branku si museli počkat až do druhé třetiny, kdy se trefil Kuchař. Domácí se v závěru zvedli a dvěma góly překlopili misky vah na svou stranu.

N11, 16.01.2020, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo Litvínov mládež
HC Dynamo Pardubice Litvínov mládež
2 1
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 2:1
  • Střely na branku

    23:35
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    50

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 41. Herčík (Kloz, Špinka), 52. Burda (Kubíček, Štětka)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 30. Kuchař (Brouček, Špaček)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Bernat – Krejčí, Jiruška

  • Sestava domácích

    Borovička (Matěcha) – Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Špinka – Matuška, Paleček, Herčík, Kubíček, Formánek, Nekvinda, Kloz, Burda, Novotný, Štetka, Macas

  • Sestava hostů

    Herkommer (Čermák) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Werner, Kadar, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Dej, Brouček


Reportáž

Úvodní dějství patřilo Východočechům, jelikož zkraje zápasu nastolili svižné tempo. Chemici odpověděli několika povedenými kombinacemi. Všechny ale zlikvidoval brankář Borovička. V 8. minutě dostal kotouč Matuška, jenž projel litvínovskou obranou a mířil na černožlutého gólmana. Herkommer pevně sevřel betony a nepustil puk za svá záda. Domácí měli k dispozici také první přesilovou hru.

Největší příležitostí byla Herčíkova střela, do které se vložil jeden ze Severočechů a branka hostů zůstala nepokořena.
Druhá třetina začala poměrně zostra, Holčák tvrdou ranou prověřil reflexy brankáře Borovičky. Po této příležitosti šli chemici do oslabení. V té se opět činil Hečík, který pálil z pravého kruhu. Následně neúspěšně dorážel Formánek a Herkommer zůstal stoprocentní.

Dynamo nezužitkoval ani další přesilovou hru, a tak se Litvínov chystal tuto troufalost potrestat. Prvnímu gólu předcházelo vyloučení Pardubic, které měly příliš mnoho hráčů na ledě. V jedné z akcí obdržel kotouč Jakub Kuchař, který přesnou střelou poslal Litvínov do vedení.

V druhé polovině třetiny měli Severočeši další příležitosti ke skórování, domácí trápila nedisciplinovanost. Nicméně další přesilové hry nebyly korunovány gólem, a tak Litvínov držel hubené vedení.

Snový úvod zažily Pardubice ve třetí části hry. Po patnácti vteřinách se radoval Daniel Herčík, jemuž asistoval Kloz. Rychlou odpověď měl na hokejce Brouček, ale domácí gólman vše viděl a litvínovského útočníka vychytal. Na rozuzlení dorosteneckého dramatu čekali fanoušci až do 52. minuty. Daniel Burda vyslal na Herkommera střelu z mezikruží a černožlutý brankář nestihl zareagovat. Zvýšit vedení mohl Herčík, ale toho potrápil neposedný kotouč. Litvínov se snažil zvrátit skóre, ale nedokázal si vypracovat větší šanci a z východních Čech odjíždí bez bodu.

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Petr Hemský

Nezačali jsme úplně tak, jak jsme si představovali. Úvod zápasu byl bez tempa, bez bruslení a nebyli jsme tak aktivní, jak jsme chtěli být. Naštěstí se to během zápasu zlepšilo, začali jsme víc bruslit, napadat obránce a kontrolovat více hru. Začali jsme také hrát více na puku a zaslouženě jsme to otočili.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Myslím si, že oba týmy předvedly super výkon. Hrál se rychlý hokej a po první třetině jsme vedli. Měli jsme hodně šancí, ale špatně jsme podchytili začátek třetí třetiny. Než jsme se z toho dostali, tak jsme inkasovali druhý gól, který jsme se snažili vyrovnat. Soupeř měl ale ke konci více štěstí. Byl to dobrý zápas pro oba týmy.

Fanshop