Zápasy - Dorost 15. 01. 2020, Šimon Kadeřávek

Fantastický obrat! Dorostenci vyhráli na zlínském ledě 3:2

Z l í n - Netradičně ve středu zamířili litvínovští dorostenci na žhavý led do Zlína. Domácí prožili snový vstup do zápasu, když se prosadil Mojžíš s Lavičkou. Černožlutá odpověď přišla až v druhé části hry a Severočeši srovnali krok. Úspěšný obrat dokonal Dominik Brouček, který Litvínovu vystřelil výhru.

N8, 15.01.2020, Litvínov
logo PSG Zlín
logo Litvínov mládež
PSG Zlín Litvínov mládež
2 3
  • Třetiny

    2:0, 0:2, 0:1
  • Střely na branku

    37:34
  • Vyloučení

    3:8
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    56

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 7. Mojžíš (Tomeček, Ševčík), 14. Lavička (Chludil, Synek)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 25. Dej (Krocker), 29. Postl (Brouček), 43. Brouček (Čech, Beran)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3

  • Rozhodčí

    Maršálek – Kučera, Procházka

  • Sestava domácích

    Synek (Málek) – Nábělek (A), Sýkora, Burian, Žižka, Hoferek (C) – Chludil (A), Broža, Tomeček, Ševčík, Horský, Mojžíš, Heš, Ramert, Jecho, Lavička

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Werner, Kadár (A), Hora (A), Martínek – Špaček, Postl, Holčák, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker (C), Dej, Brouček


Reportáž

První vteřiny patřily Zlínu, který získal úvodní buly a hrnul se před Čermáka. Hosté reagovali několika střelami na Synka, ale ten byl ostražitý. Osudem utkání zamíchala dvě vyloučení v průběhu minuty. Nejdříve inkasovala trest hráčská lavice za velký počet hráčů na ledě, o chvíli později musel pykat Adámek za podrážení.

Chemici sice ubránili přesilovku 5 na 3, ale pokračující početní výhodu Zlín proměnil. Tomeček našel křižným pasem Matěje Mojžíše, a ten otevřel gólový účet zápasu. Domácí šli bezprostředně po gólu do oslabení. Černožlutí tuto výhodu nevyužili, a tak se ke slovu znovu dostali Moravané. Po faulu kolenem obdržel dvě minuty Filip. Jeho nedisciplinovanost potrestal David Lavička, na jehož brance se podílel i zlínský gólman Synek.

Fanoušci doufali, že domácí své vedení ještě navýší, ale Severočeši byli proti. Po čtyř minutách slavil Daniel Dej, tomu šikovně posunul kotouč Krocker. Netrvalo dlouho a stav utkání byl vyrovnán. Brouček se protáhl skrz obranu hostů a našel ve výhodné pozici Ondřeje Postla. Ve druhé polovině třetiny viděli příznivci obou týmů spíše přehlídku faulů. Po dvou přečinech si připsal Litvínov i Zlín. Žádné vyloučení však nepřineslo branku, a tak se šlo do druhé přestávky za vyrovnaného stavu.

Závěr sliboval drama, které poměrně rychle utnul Dominik Brouček. Produktivní útočník se radoval z branky ve 43. minutě. Hubené vedení černožlutí nakonec udrželi. V samotném závěru museli ještě ubránit přesilovou hru, ale z Moravy nakonec vezou plný počet bodů.