Zápasy - Dorost 12. 02. 2020, Šimon Kadeřávek

Slezský debakl, dorostenci prohráli s Havířovem 2:10

Litvínovské naděje se vrátily do akce zhruba po desetidenním volnu. Dorostenci chtěli složit reparát za minulou prohru se Slavií. Tento plán ale dostal jasné trhliny už v první třetině, domácí Havířov se prosadil zkraje utkání. O osudu utkání rozhodla třetí část hry, kdy se havířovští radovali šestkrát. Litvínov zaznamenal pouze dvě branky a odváží si nelichotivý debakl.

N7, 12.02.2020, Havířov
logo HC AZ Havířov
logo Litvínov mládež
HC AZ Havířov Litvínov mládež
10 2
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 6:1
  • Střely na branku

    47:18
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    3:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    112

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC AZ Havířov: 6. Urbančík (Kubík), 27. Moškoř (Horváth, Puzoň), 27. Kremnický (Kubíček P., Becher), 40. Horváth, 41. Kolat (Becher), 44. Kolat (Kusak, Kubíček P.), 47. Kremnický (Moškoř), 50. Zmarzlák (Becher), 60. Kolat (Kubíček P., Kremnický), 60. Bílek (Urbančík)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 31. Kuchař (Krocker, Dej), 52. Hocelík (Šprynar)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 8:1, 8:2, 10:2

  • Rozhodčí

    Hykel - Hladík, Návrat

  • Sestava domácích

    Zlatnický (Nowak) – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P., Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth, Belan

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora, Martínek, Špaček, Postl, Bár, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej


Reportáž

Havířov vstoupil do utkání aktivněji, po dvou minutách tvrdě prověřil Čermákovy betony Urbančík. Stejný hráč nakonec otevřel skóre, Jakub Urbančík obdržel přihrávku do pravého kruhu a přesně překonal litvínovského brankáře. Po vstřelené brance přešla hra do nezáživné pasáže, která byla plná nepřesností. Na konci první dvacetiminutovky měl na holi druhý gól Horváth, ale jeho pokus nakonec skončil nad brankou.

V prostřední části hry se připomněli hosté, bohužel jen skrze vyloučení. Na trestnou lavici zamířil Werner, jehož mezi časoměřiči doplnil Dej. Domácí měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3 a s nastalou situací se vypořádali výborně. Nejdříve převahy využil Jan Moškoř, o několik vteřin později proměnil na úspěšnou i druhou výhodu Adam Kremnický. Ten se prosadil, poté co pálil z levé strany. Litvínovský brankář měl zakrytý výhled, a tak lovil puk ze své sítě.

V polovině zápasu dostali možnost také hosté. Křivohlávek se provinil držením a musel si na dvě minuty odpočinout. V početní výhodě slavil Jakub Kuchař, který po rychlé akci odmazal ostudnou nulu z litvínovského skóre. Na černožlutou trefu mohl navázat Adámek, ale jeho pokus vykryl Zlatnický. Poslední slovo ve druhé třetině řekli domácí, Kevin Horváth se probojoval až před Čermáka a vyslal puk k pravé tyči.

Při pohledu na stav utkání neslibovala třetí třetina velké drama. Domácí pokračovali v mačkání soupeře, po 55 vteřinách nového dějství střílel Dominik Kolat. Havířovský hráč využil nahrávky zpoza branky a posunu zápas stavu exhibice. Pátá branka znamenala konec pro Čermáka, kterého nahradil jeho parťák Ešler. Ani „novému“ brankáři se však nevedlo, tři minuty stačili domácí na to, aby jej překonali. Opět u toho byl Dominik Kolat, který pro změnu pálil k levé tyči.

Havířov byl při chuti, což dokazoval i nadále. Moškoř potáhl kotouč po straně, obehrál dva protihráče a naservíroval pro Adama Krenického. Poslední desetiminutovku načal Antonín Zmrzlák, jenž pálil od modré a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Litvínov měl k dispozici další přesilovou hru, kterou bleskově využil Lukáš Hocelík napodobil jednoho z protihráčů a prosadil se také po dalekosáhlé ráně. Samotný závěr patřil domácím, nejdříve potrestal Adámkovu hrubost Dominik Kolat. Útočník Havířova si po souhře s Kubíčkem připsal hattrick. V čase 59:59 zaznamenal gól Matěj Bílek a završil ostudné utkání s hrozivým výsledkem.

Fanshop