Zápasy - Dorost 14. 12. 2019, Šimon Kadeřávek

Třetí prohra v řadě, dorostenci podlehli Vítkovicím 2:5

Černožlutým nadějím se v nadstavbě nedaří. Z posledních pěti utkání se dorostenci radovali pouze dvakrát. V šestém kole ELIOD Extraligy dorostu zavítali mladí chemici do Vítkovic. Ostravané rozhodli o dělbě bodů během první třetiny, kdy se dokázali třikrát prosadit. Hosté reagovali pouze jednou. V dalších částech hry se Vítkovice prezentovaly dvěma zásahy, Litvínov odpověděl pouze jednou.

N6, 14.12.2019, Vítkovice
logo HC Vítkovice Ridera
logo Litvínov mládež
HC Vítkovice Ridera Litvínov mládež
5 2
  • Třetiny

    3:1, 1:0, 1:1
  • Střely na branku

    52:16
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 10. Petr (Přibyl), 12. Přibyl (Petr), 16. Přibyl (Petr, Holaník), 39. Přibyl (Petr, Holaník), 45. Holaník (Petr, Prčík)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 18. Špaček, 56. Brouček (Beran)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 5:1, 5:2

  • Rozhodčí

    V. Hykel – P. Bartek, D. Klimek

  • Sestava domácích

    Münch (Smolka) – Bystroň (A), Prčík, Kosina, Bialy, Řepa, Vřeský – Krejsa (C), Rajčan, Kotásek – Holaník (A), Petr, Přibyl – Schauer, Skřipčák, Pavelec

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Werner, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Postl, Hauptvogel, Bár, Beran, Adámek (A), Kočárek, Iljuk, Krocker (C), Brouček (A)


Reportáž

Úvodní momenty patřily Vítkovicím, které už po půl minutě hry ohrozily Čermáka. Černožlutý brankář měl oči na pozoru a střelu vyrazil. Začátek zápasu poznamenalo vyloučení, na trestnou zamířil litvínovský Werner. Domácí sice Litvínov uzavřeli v pásmu, ale přesilové hře chyběly střely. O pár chvil později si početní výhodu zkusili také Severočeši. Ti dopadli obdobně jako vítkovičtí a stav utkání se neměnil.

První trefa přišla až v 10. minutě. Přibyl vyslal na Čermáka tvrdou střelu, na tu hostující gólmana reagovala a vyrazil jí pouze před sebe. V brankovišti se kotouče zhostil Dominik Petr a rychle poslal domácí do vedení. O chvíli později se domácí radovali znovu. Tentokrát se role otočily, Čermák vystihl střelu Petra, na pokus Matěje Přibyla už nestačil zareagovat.

Ze hry měli více domácí, nicméně Litvínov občas Müncha protáhl. Branku měl na dosah Brouček, ale nepřekonal betony ostravského brankáře, a tak udeřily znovu Vítkovice. Rozjetý Matěj Přibyl zužitkoval přesnou nahrávku a navýšil vedení. Hosté dokázali reagovat rychlou brankou Jiřího Špačka. Další branky do konce prvního dějství ale nepadly.

Druhou část hry otevřel Čermákův zákrok, který odvrátil nebezpečí. Prostřední třetina byla plná nepřesností a tuhého boje zároveň. Ani jeden tým nedaroval tomu druhému nic zadarmo. Gólový účet třetiny zachránil minutu před konce Matěj Přibyl. Vítkovický útočník těžil z nahrávky Petra a zkompletoval hattrick.

Závěrečná třetina neslibovala drama, ale i tak do ní Litvínov vyjel s vervou. Dobrým pokusem se prezentoval Hauptvogel, ale jeho šanci vykryl Münch. O definitivní výhře rozhodla nepřesná rozehrávka Kočárka. Kotouče se zhostil Filip Holaník a přesnou trefou do odkryté části branky zajistil domácím čtyřgólové vedení.

Čermák musel spoléhat na dobře postavené tyče, protože na střelu jednoho z vítkovických nedosáhl, a tak se kotouč zastavil až na brankové konstrukci. V závěru inkasoval Adámek desetiminutový trest za nesportovní chování. I přes jeho absenci dokázali Severočeši skórovat. Beran vyslal do útoku Dominika Broučka, a ten tváří v tvář kosmeticky upravil skóre.

Dorostenci si od hokeje odpočinou, další zápas odehrají až v roce 2020.

Fanshop