Zápasy - Dorost 07. 12. 2019, Šimon Kadeřávek

Liberecký debakl, Litvínov prohrál pod Ještědem 2:8

Nadstavbová část dorostenecké Extraligy je v plném proudu. V rámci sobotního programu zavítali černožlutí do Liberce, kde čelili místním Tygrům. Tabulkově do utkání vcházeli lépe hosté, kteří měli na modrobílé náskok sedmi bodů. Chemici ale selhali a osmkrát inkasovali.

N4, 07.12.2019, Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo Litvínov mládež
Bílí Tygři Liberec Litvínov mládež
8 2
  • Třetiny

    3:0, 3:1, 2:1
  • Střely na branku

    56:21
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    69

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 3. Hujer (Duschka), 9. Leden (Jobek, Dvořák), 15. Hujer (Trunda, Tůma), 24. Trunda (Meisel), 30. Hujer (Trunda), 30. Böhm (Šíma), 51. Trunda (Damašek), 51. Böhm

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 37. Brouček (Werner), 47. Brouček

  • Průběh zápasu

    6:0, 6:2, 8:2

  • Rozhodčí

    Mareš – Grundler, Kajínek

  • Sestava domácích

    Král – Damašek, Böhm, Duschka, Šedivý, Meisel, Dvořák, Šíma, Tůma – Hujer, Trunda, Jenčovský, Kříž, Leden, Plos, Jobek

  • Sestava hostů

    Čermák (30. Herkommer) – Minařík, Kuchař, Werner, Vyhlídal, Hora, Hynek, Martínek – Špaček, Hauptvogel, Čech, Beran, Bár, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Vopat, Brouček


Reportáž

Úvodní vhazování získali domácí, a toto první vítězství jako by předznamenalo osud utkání. Skóre se měnilo už po dvou minutách, kdy se po přečíslení prosadil Jakub Hujer. První gól liberecké Tygry vyprovokoval k dalším atakům. Po několika minutách neúspěšně dorážel Dvořák. Černožluté vyrovnání měl na holi Iljuk, ale jeho pokus mířil vysoko nad Královu branku. Na druhé straně zasahovali litvínovští beci, kteří odpálili kotouč z brankové čáry.

Ani přes důraznou činnost však nezabránili další inkasované brance. Šťastným odrazem se dostal kotouč k Matěji Lednovi. Liberecký útočník neměl problém zvýšit vedení. Na dvoubrankový náskok zkoušel reagovat Špaček, ale jeho dělovka neprošla přes změť těl. Než šly týmy do šaten, viděli fanoušci ještě jednu branku. Trunda přesnou nahrávkou vybídl ke skórování Jakuba Hujera, a ten bekhendem překonal Čermáka.

Překvapenost Litvínova se přenesla i do druhého dějství. Už po čtyřiceti vteřinách pálil nepřesně Trunda. O několik minut později ale cestu přece jen našel. Tomáš Trunda šikovně tečoval Meiselovu střelu od modré. V sobotní klání se činil především brankář David Čermák, nicméně ani on nedokázal zabránit páté liberecké brance.

V přesilové hře dokázali Tygři prolomit důslednou obranu a Trunda chytrou nahrávkou na kraj brankoviště našel Jakuba Hujera. Domácí útočník zkompletoval během půl hodiny hattrick. Jeho trefa také znamenala konec Čermáka v brankovišti. Jeho místo zaujal Herkommer.

Čisté konto nového brankáře vydrželo deset vteřin. Ke kotouči se nachomýtl Martin Böhm, jenž tvrdou a přesnou ranou vymetl horní roh černožluté branky. Na konci druhé dvacetiminutovky Litvínov prolomil gólové mlčení. Dominik Brouček využil přesilovou hru, když dorážkou vymazal potupnou nulu.

Závěrečná třetina velké drama nepřinesla. Domácí měli k dispozici přesilovou hru, ale nedokázali jí využít. Překvapivě slavil branku Litvínov a znovu u toho byl Dominik Brouček. Ten zužitkoval špatnou rozehrávku Liberce a forhendovou kličkou kosmeticky upravil skóre.

Poslední slovo ale měli Tygři. V 50. minutě využil smolného odrazu Tomáš Trunda, který z mezikruží pálil do horního rohu. O dvacet vteřin poté slavil branku i jeho spoluhráč Martin Böhm, jenž využil znovu své tvrdé střely. V samotném závěru už branka nepadla a Litvínov odjel z Liberce s prázdnou.

Fanshop