Zápasy - Dorost 06. 12. 2019, Šimon Kadeřávek

Druhá domácí výhra! Dorostenci přetlačili Třinec 3:2

Litvínov přivítal na svém ledě soupeře, který se potácí na chvostu tabulky. V rámci 3. kola ELIOD Extraligy dorostu změřili Severočeši síly s Třincem. Hosté sice dvakrát vedli, ale černožlutí se pokaždé na soupeře dotáhli. Obrat domácí dokonali v samostatných nájezdech a připsali si druhou výhru v tabulce o pořadí v play off.

N3, 05.12.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Oceláři Třinec
Litvínov mládež HC Oceláři Třinec
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 3:2
  • Střely na branku

    21:30
  • Vyloučení

    2:7
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:1
  • Diváků

    90

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 16. Minařík (Kočárek), 38. Brouček (Kadár), rozh. náj. Kadár

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 4. Hlávka (Tomiczek), 22. Hrůzek (Procházka, Przybyla)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Knapík – Holada, Kába

  • Sestava domácích

    Herkommer (Čermák) – Minařík, Kuchař, Vyhlídal, Werner, Kadár, Hora, Hynek – Špaček, Bednařík, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Bouček

  • Sestava hostů

    Klimek (Macura) – Mošnička, Andrle, Pospíšil, Ročák, Žabka, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka


Reportáž

Svěřenci trenéra Tvrzníka chtěli zapomenout na pětigólový příděl od Slavie.  První starty v letošní sezoně za černožluté dorostence si připsal Vyhlídal s Bednaříkem. Ani nové posily nedokázaly zabránit nepovedenému začátku. Během druhé minuty se sekáním provinil Petrovský a zamířil na trestnou lavici. Nastalou přesilovou hru Litvínov nedokázal využít. Z protiútoku dokonce zahrozil Třinec a byla z toho branka. Tomiczek vyslal přesný pas Tadeáši Hlávkovi, a ten zastrčil puk za Herkommerova záda.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla další početní výhody Litvínova. Postupně se mezi časoměřiči prostřídal Žabka s Przybylem. Až na počtvrté dokázali domácí prolomit zámek ocelářské obrany. Kočárek posunul puk na Tomáše Minaříka. Důrazný bek se nemýlil a srovnal stav utkání.

Druhé dějství začalo zostra. Hráče s drakem na hrudi rozveselil Filip Hrůzek. Třinecký obránce těžil především ze spolupráce s Procházkou. Tempo hry nadále zpomalovala vyloučení. Prvním litvínovským provinilcem se stal Špaček, který obdržel dvouminutový trest za hákování. Třinec marně dobýval Herkommerovu bránu, kýženou trefu ale nepřidal.

Po několika minutách domácí opět faulovali, dvouminutový odpočinek si připsal Beran. Hosté se snažili zvýšit vedení, ale po pokažené přihrávce se vydali do útoku domácí. Kadár s klidem poslal do šance Dominika Broučka. Rychlý forvard svižnou střelou ve vlastním oslabení vyrovnal. Třetí část hry branku nepřinesla, rozuzlení diváci neviděli ani v prodloužení.
 
O dělbě bodů se nakonec rozhodovalo v samostatných nájezdech. Individuální disciplína se protáhla až do 6. série, ve které svůj nájezd proměnil Jan Kadár.

Fanshop