Zápasy - Dorost 01. 12. 2019, Šimon Kadeřávek

Tentokrát to nevyšlo, dorostenci podlehli pražské Slavii 2:5

Litvínov prožil úspěšný vstup do nadstavbové části, po skalpu Komety si brousil zuby také na Slavii. Ta úvodní utkání prohrála 3:4, když narazila na tuhý odpor Sparty. Diváci ve 2. kole viděli vyrovnanou první třetinu, poté se domácí prosadili třikrát za sebou. Chemici nedokázali ani jednou odpovědět, a tak po šesti výhrách ochutnali hořkost porážky.

N2, 30.11.2019, Praha
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
5 2
  • Třetiny

    2:2, 1:0, 2:0
  • Střely na branku

    41:28
  • Vyloučení

    8:10
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    68

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 7. Brummel (Štancl, Kluch), 12. Vlasák (Skoupý, Brummel), 38. Novák, 43. Hamršmíd (Hrdlička, Brummel), 58. Malínek (Palát, Hofmann)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 9. Slavík (Brouček), 17. Slavík (Krocker, Brouček)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Domský – Hána, Svoboda

  • Sestava domácích

    Volevecký (Vávra) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann, Štancl, Vymětal

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Kuchař, Filip, Werner, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Slavík, Čech, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynař, Brouček


Reportáž

Úvodní buly bylo vítězné pro Litvínov, ale první šanci si připsala Slavia. Betony Čermáka prověřil letmou střelou Drába. Zápas měl svižné tempo, týmy se střídaly v nebezpečných výpadech. První branku ale slavili domácí. Maxim Brummel se znenáhla zjevil ve středu kluziště a individuální akcí zařídil Pražanům vedení. O to ale slávisté rychle přišli, po minutě a půl slavil branku Marek Slavík. Brouček vyhrál vhazování, kotouče se poté ujal právě častý reprezentant a z mezikruží vyrovnal.

V polovině třetiny se Slavík provinil krosčekem, a tak zamířil na trestnou lavici. Domácí hráči bušili na Čermákovu bránu tak dlouho až litvínovský gólman povolil. Skoupý poslal přesný pas na Marka Vlasáka. Ten využil toho, že ho nikdo nehlídal a prostřelil brankáře hostů. Těsně po inkasovaném gólu mohla Slavia náskok zvýšit, ale Malínek nenašel na Čermáka recept.

Také před další brankou zamířil mezi časoměřiče litvínovský hráč. Pražané nedokázali přesilovou hru využít, a tak trestali černožlutí. Ve vyrovnaném počtu hráčů pálil přesně Marek Slavík, ten opět těžil ze souhry s Broučkem. Na konci třetiny se provinili také domácí, ale Litvínov nedokázal s přesilovou hrou naložit dobře.

Ve druhém dějství mohli jít chemici do vedení, ale Broučkův pokus vytěsnil sešívaný brankář betonem. Hosty trápila především nedisciplinovanost, protože během prostřední části hry několikrát obdrželi dvě minuty. Pražané však nikdy nedokázali přesilovou hru využít. Ale ani tým z hlavního města na tom nebyl lépe, Litvínov ve vyloučeních doháněl.

Ani Severočeši však nenašli klíč na využití početní převahy. Tempo utkání bylo stiženo právě tímto neduhem. Na konci třetiny nakonec gólové mlčení přerušil Michal Novák. Červenobílý hráč zužitkoval dorážku a pálil do horní části brány. Brankář Čermák neměl šanci a Slavia šla znovu do vedení. V poslední minutě mohli domácí vedení zvýšit, ale bekhendový nájezd černožlutého gólmana nepřekvapil.

Poslední dvacetiminutovka slibovala tuhý boj o další body do tabulky. Poměrně jasně odtajnila řešení hokejové hádanky Slavia. Hrdlička pálil od modré nepřesně, jeho zaváhání napravil Jan Hamršmíd. Střele nechyběla razance a hlavně přesnost. Chemici dostali po inkasované brance šanci, zahráli si přesilovku 5 na 3. Největší příležitost si připsal Kuchař, ale jeho střelu z mezikruží Volevecký viděl.

Hosté nechtěli dát svou kůži lacino, náznak vzdoru předvedl Slavík. Dvougólový forvard dostal přesnou nahrávku od Broučka a čekal na něj jediný úkol, propasírovat puk za záda brankáře. Tato šance zůstala bez úspěšného konce. Dvě minuty před koncem potvrdil výhru Vojtěch Malínek, který se nejrychleji zorientoval před Čermákem. Litvínov si připsal první porážku po šesti zápasech.

Fanshop