Zápasy - Junioři 13. 08. 2019, Petr Význer

První výhra v přípravě! Juniorka rozstřílela Kladno 6:2

L i t v í n o v - Litvínovští junioři porazili kladenské Rytíře 6:2. Velkou měrou se na tom podílel hattrick Daniela Jouzy a také dvoubrankový David Jindra.

přát., 13.08.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
6 2
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 2:0
  • Diváků

    57

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: Jindra 2x, Stehlík, Jouza 3x

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2


Reportáž

Zápas začal v útočném pásmu Kladna, ale velmi rychle se přesunul na druhou stranu. Jouza puk přebral, ale zakončit se mu nepovedlo. Na konci první velké šance byl Limanovský. Po Šarlingerově střele se snažil buk dorazit do branky, Novotný byl připravený i na dorážku a přerušil hru. Litvínov pokračoval v aktivní ofenzivní hře. Baláž dostal přihrávku na modrou čáru a ze stejného prostoru i vystřelil. Novotný proti střele nastavil vyrážečku a kotouč skončil v ochranné síti.

Do oslabení poslal domácí Kroupa, když zasáhl soupeře holí do obličeje. Hra ve čtyřech chemikům prospěla. Kitzberger vyhodil puk z obranného pásma, ten se odrazil od zadního mantinelu na Davida Jindru, který ze spodní části pravého kruhu prostřelil Novotného. Po vstřelené brance se Litvínov bránil dál. Díky Balážovi však hráli ve třech. Ve dvojnásobné přesilovce ztroskotal Janiourek na skvělém zákroku Pejsara.

K další střele z nebezpečné pozice se dostal Zderadička, ale jeho šance skončila na Pejsarově masce. Domácí zbytek oslabení dobránili a znovu se hrálo v plném počtu. Velmi obětavý zákrok předvedl Jonák, který čelil přečíslení 2 na 1. Vyrazil proti střelci a zablokoval jeho pokus. Pejsar v brance čaroval i dál. Urban se hnal sám na branku a zkoušel zakončit kličkou do bekhendu. Strážce domácí svatyně vyjel proti Urbanovi a puk udržel ve výstroji.

Rendla byl vyloučen za hru se zlomenou holí a Litvínov hrál další přesilovku. Po rychlé kombinaci se odkryla prázdná branka před Davidem Jindrou, který měl jednoduchou práci a přidal svou druhou branku v zápase. Chvilku po konci Zedradičkova vyloučení se dostal do samostatného úniku Fišer. Střelu do levého vinglu lapil rychlým semaforem Novotný.

Ve druhé třetině odešel na trestnou lavici kladenský Chrenka za sekání. Chemikům se tato přesilovka vůbec nepovedla a skóre tedy zůstalo nezměněno. Oslabení si znovu zahrál i Litvínov. Kroupa byl vyloučen za pozdní dohrání. Kladnu to na rozdíl od domácích vyšlo. Urban se dostal s pukem mezi kruhy a tahem vystřelil nad Pejsarovu lapačku. Obrovskou šanci si litvínovští připsali, když Kysela vybídl Stehlíka ke střele, ale ten místo zakončení poslal střílenou přihrávku na tečujícího Jindru. Jindrův pokus skončil jen v lapačce brankáře Novotného.

Třetí branku Litvínova přidal Daniel Jouza po fantastické přihrávce od Bártka. Jouza ujel po pravém křídle od přečíslení 2 na 1, zakončení vzal na sebe a střelou k levé tyči uspěl. Pejsar čelil střele Sojky a dorážce Krause. Ukázal dva dobré zákroky a držel svůj tým ve vedení. Ani série dobrých zákroků Pejsara nezachránila od druhého inkasovaného gólu. Puku se chopil Hašek a se štěstím přízemní střelou překonal domácího brankáře.

Litvínov si o malou chvíli později vzal dvoubrankové vedení zpátky. Jindra prohrál souboj u mantinelu, ale ještě před ním zvládl puk nasměrovat k brance Kladna. Trefil se přesně do jízdy Lukáše Stehlíka, který překonal Novotného střelou mezi betony.

Parádní kličkovanou započal třetí třetinu Daniel Jouza. Puk se dostal na jeho hůl a nehlídaný ve stoje dokonale vymíchal a překonal Novotného. No a Daniel Jouza potřetí. Po přihrávce od Bárteka se dostal do brejku a střelou do tzv. teploměru prostřelil Novotného. Gólovou jízdu Litvínova přerušil Stehlíkův faul vysokou holí. Kladno mělo mít 4 minuty výhodu jednoho muže na ledě, ale Chrenka oslabil vlastní tým.

Hra ve čtyřech svědčila více kladenským. Šimek dokonce svým pokusem z úhlu napálil tyč! Domácí přežili i zbytek oslabení a znovu se hrálo v plném počtu na obou stranách. Do další obrovské šance se dostal znovu Jouza. Tentokrát jel spolu s Dufkem v přečíslení proti kladenské obraně. Druhý jmenovaný byl tím, který zakončoval, bohužel jen do Novotného. Pejsar čelil střele Strnada od modré čáry, kterou od začátku neviděl kvůli cloně od vlastního spoluhráče. Puk naštěstí pro domácího brankáře skončil přesně uprostřed branky. Poslední minuty se nesly v duchu přerušení. Oba týmy strážili svou modrou čáru, a tak došlo na velkou řadu ofsajdů. Baláž se nechal vyloučit minutu před koncem zápasu, ale Litvínov se i přes to držel na puku. Domácí neinkasovali a díky tomu slaví výhru o čtyři branky.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Dnes už to mělo hlavu a patu. Samozřejmě chyby tam jsou. Pořád jsme v plné zátěži a je to příprava. Sestava si nějakým způsobem sedá, ale proti zápasu na Kladně to bylo nebe a dudy. Jsem rád, že k tomu kluci začali přistupovat tak, jak chceme."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jiří Kopecký

"Litvínov na nás vlétl dobrým pohybem, než jsme se s tím trochu srovnali, tak to bylo 2:0. Po bouřce v kabině se druhá třetina z naší strany hodně zvedla. Bohužel vždycky, když jsme snížili na rozdíl jedné branky, tak za půl minuty jsme inkasovali další gól. Ve třetí třetině opět jedna minuta, dostali jsme dvě branky a bylo rozhodnuto. Myslím si, že velký rozdíl byl v proměňování šancí. Jak se Litvínov do jedné dostal, tak jí proměnil. My jsme šance, spíše vydřené, neproměňovali. Přesto musím říct, že Litvínov byl hokejovější a lepší."

Fanshop