Zápasy - Dorost 21. 11. 2019, Šimon Kadeřávek

Přesilovky klíčem úspěchu! Dorostenci porazili Chomutov 5:1

Před začátkem severočeského derby bylo jasné, že výsledek zamíchá pořadím v tabulce, jelikož oba týmy měly shodně 32 bodů. Velký krok k vítězství udělali hosté, kteří v první třetině dvakrát potrestali nedisciplinovanost Pirátů. Litvínovský „lauf“ pokračoval i do druhé části hry, kdy zvýšil náskok Slavík s Krockerem. V závěru kosmeticky upravil skóre Novotný, ale poslední slovo měli hosté.

17., 21.11.2019, Chomutov
logo KLH Chomutov
logo Litvínov mládež
KLH Chomutov Litvínov mládež
1 5
  • Třetiny

    0:2, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    35:25
  • Vyloučení

    9:5
  • Využití

    0:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    84

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky KLH Chomutov: 46. Novotný

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 4. Kuchař (Brouček, Slavík), 8. Brouček (Slavík, Hocelík), 37. Slavík (Brouček, Krocker), 40. Krocker (Brouček, Werner), 50. Špaček

  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4, 1:5

  • Rozhodčí

    Hlinka – Janíček, Herles

  • Sestava domácích

    Ciple (Bajgar) – Poch, Perný, Dominik Badinka, Rusín, Kovár, Rykl, Husinecký, R. Jenček, F. Döring – Spudich, L. Koblížek, T. Šilar, Novotný, Skrutek, Vostiňák, Čech, Pavlák, Ekrt

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Kadár, Hora, Martínek – Špaček, Postl, Slavík, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej, Brouček


Reportáž

Začátek 17. kola provázely technické problémy, v Chomutově během první minuty nefungovala časomíra. To však hráčům v černožlutých dresech vůbec nevadilo, protože ihned zkraje zápasu měl velmi blízko gólu Kuchař. Jeho pokus skončil na betonech domácího gólmana. Z následného protiútoku nadzvedl fanoušky chomutovský Čech. Pohledný hokej přibrzdilo vyloučení Pavláka, a tak si Litvínov zahrál první přesilovou hru.

Čtyři vteřiny stačily mladým chemikům na to, aby početní převahu využili. Brouček našel výborně postaveného Jakuba Kuchaře, který si položil Cipleho a poslal Litvínov do vedení. Piráti se snažili srovnat krok, ale nedokázali si vypracovat výraznější šanci. V průběhu sedmé minuty se opět provinili domácí a regionální soused znovu udeřil. Slavík vyslal přesnou nahrávku do mezikruží, kde čekal Dominik Brouček. Hostující útočník přesnou střelou zvýšil náskok.

Hráči s pirátem na hrudi mohl do hry vrátit Ekrt, ale nezvládl protlačit kotouč za litvínovského gólmana. Hosté se dalších minutách dali do útočení a ohrožování Cipleho, třetí zářez mohl přidat Brouček. Útočník si proklestil cestou až před brankáře, ten mu však vystavil stopku pomocí své lapačky.

Druhou dvacetiminutovku načali aktivněji hosté, kteří už po půl minutě prověřili reflexy domácího brankáře. Chomutov přečkal další oslabení, po několika chvílích se poprvé provinili také litvínovští. Největší šanci měli v početní převaze právě černožlutí. Po nepovedené kombinaci ujel Dej, jeho individuální akce ale neskončila mezi třemi tyčemi. Ve stejné početní výhodě musel Ciple znovu zasahovat. Obrana zaspala a tváří v tvář brankáři se zjevil Martínek. Ani obránce však branku neslavil.

Po dlouhé hry bez přerušení si vypracovali šanci Piráti, tu ale nevyužili dobře. Tuto chybu potrestali chemici, Marek Slavík za pomoci stahovačky a notné dávky štěstí zvýšil na 3:0. V závěru druhého dějství zamířil na trestnou lavici Koblížek. Černožluté přesilovkové komando udeřilo znovu. Brouček nahrál Marku Krockerovi, který využil přesunu Cipleho, a změnil zápas v exhibici.

Závěrečné dějství otevřelo vyloučení Pirátů, ale hostům se tentokrát početní výhoda nevydařila. Nutno dodat, že i obránci Chomutova odvedli kvalitní práci. Domácí se na začátku třetí části hry probudili a jejich snaha byla korunována gólem. Lukáš Novotný si našel cestu mezi obránci a zavěsil těsně pod horní tyčku.

Litvínov si ale vzal čtyřbrankové vedení zpět. Jiří Špaček se uvolnil na levé straně kluziště a milimetrovou střelou překonal Cipleho. Na samotném konci utkání se musel činit především domácí brankář. Ten nejdříve řešil nahození Šprynara, poté nebezpečný výpad Broučka. Poslední slovo měli, co se týče šancí, domácí. Šilar z pravé strany na dvakrát prověřil Čermák. Nicméně ani jeden pokus nezamířil do brány.

Ohlasy

logo KLH Chomutov

KLH Chomutov

Kamil Koláček

Litvínov vyhrál zaslouženě, protože byl agresivnější. Neudrželi jsme to, nechali se zbytečně vyloučit, i když se o nějakých zákrocích dá polemizovat. Stále jsme měli hodně vyloučených a přesilovky rozhodly. V prvních dvou nám dali branku, což nastavilo směr utkání. Bohužel jsme to nezachytili a soupeř vyhrál zaslouženě.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Dobrý zápas pro nás. Využili jsme dvě přesilovky na začátku utkání, kdy nám vyšly signály. Derby s Chomutovem bylo vyrovnané, dávali jsme branky a využívali šance. Chomutov je nedával, zvýšili jsme na 4:0 a poté jsme to již doklepali.

Fanshop