Zápasy - Dorost 14. 11. 2019, Šimon Kadeřávek

Indiánský skalp! Litvínov si v prodloužení poradil s Plzní 3:2

Po přestávce se do kolotoče utkání vrátil litvínovský dorost. Ten zavítal na led vedoucí Plzně, na první branku čekali diváci do 17. minuty, kdy se prosadil Holý. Odpověď přišla až ve druhé třetině, hosté zásluhou Iljuka srovnali. Indiáni šli na začátku třetího dějství opět do vedení, ale Litvínov domácí znovu dohnal, tentokrát se o to postaral Krocker. V prodloužení dlouho sahali po bodech plzeňští, ale stačila chvilka nepozornosti a už se radovali Severočeši.

15., 14.11.2019, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo Litvínov mládež
HC ŠKODA PLZEŇ Litvínov mládež
2 3p
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 1:1 - 0:1
  • Střely na branku

    35:33
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    65

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 17. Holý (Dáňa), 42. Korčák (M. Soukup, Šiler)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 27. Iljuk (Dej, Postl), 59. Krocker (Dej, Brouček), 63. Iljuk (Dej)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:3

  • Rozhodčí

    Růžičková - Baxa, Adamec

  • Sestava domácích

    Bočan (Lokajíček ) – Schindler, Houdek, Kanta, Hodinář, Páník, Jánský – Steinbrücker, Šiler, Dáňa (C), D. Soukup (A), Korčák, M. Soukup, Matoušek, Kreuzman, Holý

  • Sestava hostů

    Čermák (Herkommer) – Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Kadár (A), Hora (A), Martínek – Špaček, Postl, Slavík (C), Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej, Brouček


Reportáž

Utkání začalo s mírným zpoždění kvůli organizačním problémům. Domácí si ihned převzali kotouč a přesunuli se do útočného pásma. Tam začalo odstřelování Čermáka, litvínovský gólman však držel hosty nad vodou. V úvodu vychytal Šilerovu ránu z mezikruží. Zahrozili ale také Severočeši, za které se připomněl Slavík. O několik minut poté zaměstnal obranu Plzně Filip, ten ale od mantinelu trefil pouze brankáře Bočana.

Hra byla vyrovnaná a oba mančafty se střídaly v útočných výpadech. Hodně byl vidět Šiler, jenž se individuální akcí snažil prosadit. Stopku mu vystavila černožlutá obrana. Po sedmnácti minutách hry nakonec prolomil gólové mlčení Jakub Holý. Indiánský útočník získal puk v pravém kruhu a vypálil. Čermák byl na jeho přesnou střelu krátký. O minutu později mohl zajisti domácím dvoubrankové vedení Šiler, ale zklamal v koncovce.

Začátek druhé dvacetiminutovky patřil domácím, za které pálil z voleje Houdek. Čermák byl opět ve středu dění, Severočeši se snažili uvolnit a ihned z toho byla branka. Dej vyslal na Bočana přímočarou střelu, kterou plzeňský gólman vyrazil před sebe. Opuštěného puku se ujal Erik Iljuk a dorážkou vyrovnal. Rychlou odpověď měl na hokejce Hodinář, ten však nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče.

Přesně v polovině zápasu přišly na řadu první tresty, na trestnou lavici usedl plzeňský Páník a litvínovský Adámek. Ve hře 4 na 4 bylo k vidění několik šancí, ale branka nepadla. Domácí měli poté k dispozici přesilovou hru, ale ani tu nedovedli k úspěšnému konci. V závěru se řítil na branku Šiler, kotouč sice skončil za Čermákem, ale zastavil se těsně před brankovou čárou. Od 38. minuty se Litvínov musel obejít bez jednoho z hráčů, který za faul inkasoval pět plus do konce utkání.

A právě nedisciplinovanost litvínovských stála hosty vyrovnaný stav. Pětiminutová výhoda se přelila i do třetího dějství a Matěj Korčák ji dokázal využít. Domácí hráč se nejlépe zorientoval v chaosu před brankou a prostřelil Čermáka. Severočeši nechtěli dát svou kůži lacino a snažili se dostat zpět do hry. Blízko brance byl Špaček, ale gólman Bočan jeho pokus vystihl.

Velkou příležitost měl na druhé straně Dáňa, který získal puk a ve vlastním oslabení ohrozil ránou z levé strany Čermáka. Časomíra ukazovala dvě minuty do konce, když trenér Litvínova sáhl k logickému řešení, zkusil hru bez brankáře. Čermák ze střídačky sledoval, jak se ke kotouči dostal Marek Krocker. Aktivní útočník zpracoval kotouč a rychlou dorážkou zápas srovnal.

V následném prodloužení měli více ze hry hráči Plzně. Nejdříve Čermáka prověřil Soukup, poté pálil k levé tyčce Holý. Po zakázaném uvolnění Plzně se vhazovalo před Bočanem. Puku se ujal Erik Iljuk a překonal domácího gólmana. Litvínovský forvard zajistil hostům zásahem mezi betony dva body. Litvínov se díky výhře vyškrábal na třetí místo, původně první Plzeň se o jednu příčku propadla.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Tomáš Pejchar

Ze začátku byla vidět na obou mužstev pauza, kterou jsme měli za sebou. Nebyl to tak ideální start zápasu jak jsme si představovali, postupem času se to ale zvedalo. Věděli jsme, že sem přijede Litvínov s kvalitním týmem, který nás potrápil již u nich. Oni mají silné hráče, čekali jsme důrazné utkání. Na můj vkus hráli až za hranou pravidel, trochu se to vymklo z rukou, bylo tam spousta nešetrných zákroků, až takových zákeřných bych řekl. Hrálo se dlouho bez vyloučení a vše vyvrcholilo až vysokým trestem, který byl na našeho hráče. V závěrečných minutách jsme nezblokovali střelu, puk nějak vyplaval mezi kruhy a oni nám srovnali na 2:2. Minulý zápas hraný v Litvínově jsme také prohráli a rovněž jsme dostali branku v poslední minutě. Je to škoda, snad se z toho poučíme. Prodloužení už bylo buď dáš nebo dostaneš, my jsme ho bohužel dostali.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Dobrý zápas, s Plzní jsou utkání vždycky super, oni mají výborný mančaft. Letos na ně máme celkem kliku a klobouk dolů před klukama, jak utkání otočili. Ze zápasu se nepodělali, bojovali až do konce a vyplatilo se. Jsme moc rádi, že jsme tady vyhráli.