Zápasy - Dorost 24. 10. 2019, Šimon Kadeřávek

Prohra s outsiderem, dorostenci podlehli PZ Kladno 2:3

Krize černožlutých trvá také v dorosteneckém týmu, který pomalu ztrácí kontakt s užší špičkou tabulky. Naposledy nestačil na Pracující zálohy Kladno, tedy tým, jenž platí za otloukánka soutěže. Středočechům patří průběžně předposlední příčka, první výhru v sezoně vystřelil kladenským Vosyka.

13., 24.10.2019, Kladno
logo PZ Kladno
logo Litvínov mládež
PZ Kladno Litvínov mládež
3 2
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 0:1
  • Střely na branku

    18:45
  • Vyloučení

    5:1
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PZ Kladno: 17. Redlich (Kulich), 28. Kulich (Vosyka), 33. Vosyka (Cihelka, Rubáček)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 34. Kadár (Hora, Krocker), 57. Dej (Iljuk, Brouček)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:2

  • Rozhodčí

    Vyštejn – Kurtin, Lauko

  • Sestava domácích

    Hykel (Liemann) – Rubáček (C), Stich, Deniger, Horn – Rynda, Pospíšil, Cihelka, Hanousek (A), Jechumtál, Trojna, Typolt, Redlich, Kulich, Mikeska, Vosyka

  • Sestava hostů

    Ešler (28. Čermák) – Kuchař, Filip, Hocelík (A), Werner, Kadár (C), Hora, Hynek – Špaček, Postl, Skuhrovec, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Vopat, Dej, Brouček


Reportáž

Vstupní faktory hovořily jasně pro hosty. Ti v poslední vzájemné zápase přehráli domácí 4:1 a získali tři body v pohodovém tempu. Utkání 13. kola ELIOD Extraligy dorostu bylo ale úplně jiná káva. Svěřenci Martina Procházky se zkraje střetnutí oslabili, když fauloval Cihelka. Lehce získanou přesilovou hru ale Litvínov nevyužil, dokonce se o pár minut později sám prohřešil.

Severočeši oslabení zvládli, ale jen co se Filip vrátil zpět na led, museli přihlížet oslavám soupeřovy branky. Kulich vyslal svižnou nahrávku na Sebastina Redlicha, a ten Ešlera s klidem překonal. Na konci první třetiny mohl Litvínov odpovědět, jelikož dostal k dispozici další početní převahu. Tým kapitána Kadára ale nenašel recept na prostřelení Hykela.

V druhé dvacetiminutovce fanoušci čekali na gól až do 28. minuty. V tu chvíli střílel ostrými Lukáš Kulich, jenž poslal Kladno do dvoubrankového trháku. Rozjeté PZ nezastavilo ani oslabení, které hráči zkušeně zvládli. Dalo by se říci, že mělo opačný efekt, jelikož třetí trefu domácího celku přidal Tomáš Vosyka.

Zaskočení hosté kontrovali brankou Jakuba Kadára, kterému asistoval Hora s Krockerem. Černožlutí chtěli v gólech pokračovat, ale proti byl domácí gólman. Nutno dodat, že o šance nebyla nouze, protože Severočeši pravidelně zasypávali brankáře kvantem střel. Štěstí neměli ani v další přesilové hře, která následovala po vyloučení Pospíšila.

Ve třetí třetině pokračoval trend z předešlých částí hry, hosté se snažili vykřesat naději. Hykel předváděl mrštné zákroky a dováděl černožluté střelce k šílenství. Na dostřel jediné branky posunul Litvínov Daniel Dej, kterému nahrál Iljuk. To však bylo z obou stran všechno a utkání skončilo 3:2 pro domácí celek.

Fanshop