Zápasy - Dorost 28. 09. 2019, Šimon Kadeřávek

Drama rozseknuto minutu před koncem! Dorostenci porazili Škodu Plzeň 4:3

Svěřenci Martina Tvrzníka změřili síly s západočeskou Plzní, která se vyhřívá na první příčce ELIOD Extraligy dorostu. Po vyrovnané první třetině přišla na řadu druhá část hry, kterou ovládli indiáni. Závěr vyzněl nakonec lépe pro bojovníky v černožlutém dresu, kteří díky Slavíkovi a Skuhrovcovi prodloužili sérii výher na čtyři zápasy.

6., 28.09.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
4 3
  • Třetiny

    2:2, 0:1, 2:0
  • Střely na branku

    32:36
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    84

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 1. Krocker (Slavík, Brouček), 3. Hora (Iljuk, Vopat), 43. Slavík (Brouček, Krocker), 59. Skuhrovec (Dej, Vopat)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 2. Hauser (Marcel), 15. Marcel (Hauser, Soukup), 32. Václavík (Soukup, Dáňa)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Plachý - Kokrment, Bublová

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Martínek, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Iljut, Brouček, Špaček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Lokajíček (Bočan) – Houdek, Kanta, Hodinář, Špaček, Páník, Jánský – Steinbrücker, Šiler, Dáňa, Hauser, D. Soukup, Korčák, Marcel, M. Soukup, Václavík, Holý


Reportáž

Šesté kolo slibovalo zajímavé utkání, protože na sebe narazily dva celky, které se drží v horních patrech tabulky. Ideální vstup do zápasu předvedli domácí, jelikož šli do vedení už po 26 vteřinách. Branku měl na svědomí Marek Krocker, jenž těžil ze spolupráce Slavíka a Broučka. Brzký úspěch si připsali také plzeňští, za indiány se prosadil Petr Hauser.

Rychlá odpověď je základ, což v Litvínově vědí. Bezmála dvacet vteřin po trefě hostů poslal domácí opět do vedení Matěj Hora. Následná část hry byla poznamenána tresty, po dvou minutách si připsaly oba týmy. Běžela 15. minuta, když si puk do své moci převzal Marcel Marcel a svižnou ranou překonal Čermáka, rázem bylo srovnáno.

Druhé dějství nebylo na gólové oslavy příliš valné. Radovali se pouze fanoušci hostujícího celku, které rozjásal Tomáš Václavík. Chemici s díky odmítli šanci skórovat, jelikož měli možnost zahrát si přesilovou hru. Slavík a spol. však hledali recept na Lokajíčka marně.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel lépe Litvínovu, za který se po třech minutách hry prosadil Marek Slavík. Pravidelnému adresátovi reprezentačních poznámek asistovalo duo Brouček-Krocker. Na klíčové momenty byla třetí část hry bohatá.

Nejdříve Hocelík sekl Hausera a sudí nařídil trestné střílení. Plzeňský útočník Čermáka překonat nedokázal, a tak vyrovnaný stav trval i nadále. Skóre na světelné tabuli změnil až David Skuhrovec. Brance černožlutého forvarda předcházelo vyloučení Holého. Severočeši výborně využili početní převahy, jelikož puk putoval po ose Vopat-Dej-Skuhrovec. Radost byla veliká, poněvadž si chemici zařídili výhru v závěru zápasu, rovněž natáhli šňůru výher na čtyři mače.