Zápasy - Junioři 07. 11. 2019, Ondřej Mach

V Budějovicích za dva body, juniorka vyhrála po nájezdech 3:2

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Předehrávku 31. kola turnaje O Pohár DHL mezi Motorem a Litvínovem ovládli hosté. Vedení se jako první ujali Jihočeši, chemici nepříznivý stav otočili brankami Hávy a Stehlíka. Ještě před druhou sirénou ale srovnal Silný a zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich o zisku druhého bodu pro černožluté rozhodl Kysela. Premiéru v juniorské kategorii si odbyli Jan Vopat, Daniel Dej a David Skuhrovec.

31., 07.11.2019, České Budějovice
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo Litvínov mládež
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE Litvínov mládež
2 3sn
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:0 - 0:0 - 0:1
  • Střely na branku

    34:34
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    212

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 8. Hrubec (Ryba), 37. Silný (Pigl, Novák)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 9. Háva (Stehlík), 26. Stehlík (Jindra), rozh. náj. Kysela

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Horák – Jindra, Zíka

  • Sestava domácích

    Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor (A) – Řezáč (A), Pigl, Hrubec – Hrakholski, Masopust, Pouzar – Ryba, Schwartz, Silný (C)

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva – Jindra, Skuhrovec, Kysela (A) – Dej, Stehlík, Limanovský – Bartoš, Vopat, Šarlinger – Fišer, Kovačič, Dufek (C)


Reportáž

Utkání začali aktivněji litvínovští, což vyústilo v přesilovou hru hostí už ve druhé minutě. Tlak chemiků pokračoval i po nevyužité přesilovce, skóre však přesto otevřel Motor. Ryba v rychlosti nahrál Matouši Hrubcovi, a ten prostřelil brankáře Zajíčka. V 9. minutě dostali Severočeši k dispozici druhou přesilovku a dokázali ji využít. Stehlík zpoza branky našel Jiřího Hávu, jenž překonal budějovického gólmana střelou nad pravé rameno. Ve zbytku první dvacetiminutovky se vylučovalo na obou stranách, branka už ale v  Budvar aréně nepadla. 

Druhou periodu odstartovali v početní převaze domácí, později je vystřídali černožlutí. Druhý zásah do sítě Motoru přidali hosté při hře čtyř proti čtyřem. V roli asistenta byl tentokrát Jindra, který nabil Lukáši Stehlíkovi. Člen reprezentační osmnáctky dopravil šourákem puk za Dvořáka a strhl vedení na stranu Litvínova. Trend vylučování pokračoval a Jihočeši mužstvo kapitána Dufka potrestali. V obrovské skrumáži před hostující klecí se nejlépe zorientoval Michal Silný a srovnal na 2:2. 

Úvod poslední části hry byl ve znamení vyrovnaného hokeje. Postupně ale iniciativu přebrali hráči Motoru a několikrát vážně prověřili Zajíčka. Ještě hůř litvínovskému brankáři bylo, když rozhodčí za faul Hávy nařídili trestné střílení. S tím si však strážce hostující svatyně poradil, skóre se tak neměnilo. Svoje kvality ukázal i Dvořák, který na druhé straně bravurně vychytal Dufka. I druhé střetnutí obou týmů tak muselo do prodloužení. 

V nastaveném čase řada šancí rozhodující branku nepřinesla, znovu tak o zisku druhého bodu musely napovědět pro Severočechy neoblíbené samostatné nájezdy. Tentokrát však štěstí stálo na jejich straně, autorem vítězného nájezdu se stal Vojtěch Kysela

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Luboš Rob

Byl to vyrovnaný zápas, jak se říká, nahoru dolu. Měli jsme tam určité pasáže hlavně ve druhé třetině, kdy jsme dělali hrubé chyby. Naštěstí jsme to přežili a hlavně jsme přežili pětiminutové oslabení. Třetí třetina, tam jsme to mohli překlopit na naší stranu, bohužel jsme nedali trestné střílení a v nájezdech byl Litvínov o ten gól lepší.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Byl to jeden z těch slabších juniorských zápasů. Obě družstva nepředvedla nic extra, takže ta remíza byla spravedlivá a nájezdy, to už je loterie.

Fanshop