Zápasy - Junioři 16. 11. 2019, Petr Význer

Brno bylo nad síly juniorů, chemici prohráli 1:4

L i t v í n o v - Po úspěšném klání proti Jihlavě přišla prohra. Kometa dala litvínovským juniorům lekci z produktivity a zaslouženě si domů odváží tři body. Jediným úspěšným střelcem byl v oslabení Jaroslav Fišer.

19., 16.11.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Kometa Brno
Litvínov mládež HC Kometa Brno
1 4
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 0:1
  • Střely na branku

    30:45
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    70

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 40. Fišer

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 12. Sedláček J. (Svoboda), 17. Bartes (Holemý, Martiška), 33. Martiška (Malý), 60. Brabenec

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4

  • Rozhodčí

    Jaroš - Frodl, Špůr

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Skuhrovec, Limanovský, Vopat, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Kubík (Vystavěl) – Fajmon, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček, Studený – Žák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Sedláček, Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D.


Reportáž

Do první velké šance zápasu se dostal domácí útočník Jouza. Ten v brejku totálně pohořel, když se zamotal do vlastní kličky. Potrestat jeho chybu mohl na druhé straně Svoboda, ale ten minul letící puk před prázdnou částí branky. Netrvalo to dlouho a Kometa šla do vedení. Puku se chopil Jan Sedláček. Ten s ním prokličkoval přes litvínovskou obranu a kličkou do bekhendu překonal Zajíčka. 

Od vstřelené branky mělo Brno navrch a potvrdil to Sebastian Bartes. Martiška vyhrál vhazování na Holemého. Ten vystřelil na branku, ale ještě před ní Bartes šikovně tečoval tuto střelu do levé šibenice. Chemici si po dvou inkasovaných gólech vytvořili několik dobrých šancí. Nejprve Skuhrovec minul odkrytou branku a po současném vyloučení Jonáka s Brabencem se do akce dostal Jindra. Skrz střední pásmo v klidu prokličkoval, dojel mezi kruhy a pálil. Po stadionu se rozezněl zvuk tyče a bylo jasné, že z akce nic nebude. Vašíčkovo vyloučení bylo to poslední, co se v prvním dějství stalo.

V tom druhém, hned po dvaceti vteřinách, kapitán Litvínova Dufek rozezvučel tyč! Následně Jouza neubránil přihrávku brněnských a na Zajíčka se úplně sám řítil Svoboda. Ten udělal vše správně, ale na připraveného Zajíčka nevyzrál. Po několika menších šancích Litvínova se znovu prosadilo Brno. Marcel Martiška dostal puk na levý kruh, odkud vypálil na bránu. Puk se otřel o tyč a zasvištěl do branky. 

O snížení se znovu mohl postarat Skuhrovec. Bohužel vystřelil moc nízko a trefil pouze Kubíkův beton. Zápas nepřinesl příliš vyloučení, ale přeci jen nějaká byla. Na trestnou lavici zamířil Baláž. Oslabení Litvínovu vůbec nevadilo, protože dvě vteřiny před druhou sirénou Jaroslav Fišer vybojoval v obranné třetině puk a pláchl brněnské obraně. V úprku mohutně napřáhl a dopravil puk za záda Kubíka. 

Ve třetí třetině měli Severočeši k dispozici přesilovou hru. Bartes podrazil jednoho z litvínovských a sedl si na lavici hanby. Bohužel. Početní výhoda trvala pouze minutu, protože na volnou lavičku vedle Bartese dosedl Vopat. Tento jev se objevil o několik minut později. Vašíček byl vyloučen za faul vysokou holí a ještě před koncem jeho trestu sekl Háva soupeře. V oslabení si největší šanci vytvořil Kitzberger. Litvínovský obránce v brejku pohořel a minul Kubíkovu branku. 

Chemici na závěr, ještě po oddechovém čase, odvolali brankáře. Zajíček opustil branku 29 vteřin před koncem a do branky se vrátil 19 vteřin před závěrečnou sirénou, kvůli úspěšné střele ze středního pásma. Jakub Brabenec si v něm uzmul touš a nahodil ho směrem na branku, kterou bez problému trefil. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Dneska to byl ze začátku vyrovnaný zápas, ale nás zase položilo, že po úplně nesmyslné individuální chybě dostaneme gól. Pak tedy nemůžu klukům upřít snahu, ale naše koncovka je žalostná, ale proto, abychom ty góly dali, jsme dělali strašně málo. Brno nás trestalo v produktivitě.

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla

Dneska si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Přece jenom, byli jsme aktivní na brankovišti, dali jsme góly a ve hře jsme tahali za delší konec než soupeř. Z mého pohledu tedy zasloužená výhra.