Zápasy - Junioři 18. 10. 2019, Ondřej Mach

Vítězný návrat! Junioři doma srazili Kladno 4:3

L i t v í n o v - Litvínovská juniorka dnes na domácím ledě uspěla a přehrála kladenské Rytíře 4:3. V napínavém duelu došlo k několika obratům, vítěznou branku dal na konci druhé periody Jakub Šarlinger. Už zítra se černožlutí postaví Českým Budějovicím.

11., 18.10.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
4 3
  • Třetiny

    2:2, 2:1, 0:0
  • Střely na branku

    30:37
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 7. Fišer (Dufek), 12. Stehlík (Svoboda), 26. Kroupa (Jindra), 37. Šarlinger (Fišer)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 12. Bernat (Filip, Volráb), 20. Bernat (Hašek, Urban), 23. Bernat (Filip)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Sýkora – Frodl, Svoboda

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Fišer, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Novotný (Burda) – Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb – Klíma, Bernat, Šimek, Hašek, Sachr, Filip, Sojka, Urban, Rendl, Čermák, Bláha, Chrenka


Reportáž

Jako první se prosadili domácí, když Jaroslav Fišer v šesté minutě vlétl do pásma a za pomoci spojnice otevřel skóre. Další zásah mohl na startu jedenácté minuty přidat Svoboda, proti jeho teči však zasáhl gólman Novotný. A o minutu později už se hrálo smírně. Filip dostal kotouč před branku na dobře postaveného Tomáše Bernata, jenž přízemním pokusem překonal Zajíčka. 

Chemikům na další branku stačilo jen deset vteřin. V centru dění byl tentokrát Svoboda, který vyslal do jízdy Lukáše Stehlíka, a ten vrátil Litvínovu vedení. Těžký zákrok musel domácí brankář vytasit proti bekhendové kličce Filipa, skóre se neměnilo. Před koncem první periody si ještě Rytíři zahráli dvě přesilové hry a v té druhé dokázali znovu srovnat krok. Na konci pohledné akce stál opět Tomáš Bernat

Stejný hráč zaznamenal třetí gól Kladna na počátku druhé třetiny a završil tak svůj hattrick. Odpověď Severočechů na sebe nenechala dlouho čekat, díky šťastnému odrazu se trefil Jakub Kroupa. Rytíři začali tlačit, Zajíček se tak dostal pod silnou palbu, kterou však ustál. A jeho dobrý výkon pomohl Litvínovu k dalšímu obratu. 

Gólman Novotný nejprve vychytal Fišera, na dorážku Jakuba Šarlingera už však byl krátký. Maskovaní muži i nadále dominovali tomuto klání, Novotný v tomto případě vystihl povedenou kliku Fišera. V závěru druhé dvacetiminutovky si ještě černožlutí zahráli přesilovou hru za faul Bláhy. 

Poslední dějství mělo přinést rozuzlení napínavého duelu. Středočeši nezužitkovali hru v početní převaze, když na trestnou lavici odjel Baláž a stále ztráceli jednu branku. Na druhé straně v dobré příležitosti kotouč nezkrotil Fišer. Hosté pořád nemohli najít recept na výborného Zajíčka a navíc se museli sami bránit. V posledních minutách ještě domácí hráči nepochopitelně neskórovali do prázdné branky, to už však bylo vše. Litvínov tak před vlastními fanoušky přehrál Kladno 4:3. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Richard Mrázek

Máme tři body. To je vše, co k tomu dnes řeknu. Řekl bych něco, co nejde vzít zpátky a osobním trenérům na tribuně by se to nelíbilo.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jiří Kopecký

Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Chvílemi měl víc ze hry Litvínov, jindy zase my. Rozdíl byl v proměňování šancí. My chceme všechny góly dávat do prázdné brány. O tom dnešní hokej není. Řekl bych, že v tom byli lepší. Jinak si myslím, že to byl vyrovnaný zápas.