Zápasy - Junioři 07. 09. 2019, Ondřej Mach

To byla demolice! Juniorka přejela Slavii 6:1 a stoupá tabulkou

P r a h a - Druhé utkání v nové sezoně zvládli litvínovští junioři na výbornou. Proti Slavii vedli už po první dvacetiminutovce a vysoké vítězství stvrdili v dalších dvou periodách. Po dvou brankách zaznamenali Lukáš Stehlík a David Jindra, brankář Zajíček si připsal skvělých 39 zákroků.

2., 07.09.2019, Praha
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
1 6
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 0:2
  • Střely na branku

    40:33
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    62

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 12. Labuzík (Hradil, Janča)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 4. Stehlík (Dufek, Svoboda), 19. Jindra (Stehlík, Baláž), 25. Dufek (Fišer, Bártek), 26. Jindra (Kysela, Háva), 41. Kysela (TS), 52. Stehlík (Svoboda)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:6

  • Rozhodčí

    Pěšina, Šindel – Jindra, Zíka

  • Sestava domácích

    Pánek (Kufa) – Bureš, Fiala, Hovorka, Klatt, Němeček, Srdínko, Štíbr – Havrda, Hradil, Janča, Kižlin, Křenek, Labuzík, Míšek, Petrák, Ribarovski, Štrombach, Turek

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Fišer, Dufek, Svoboda


Reportáž

Jako první o sobě výrazněji dali vědět domácí, když Janča ujížděl sám na Zajíčka, brankář chemiků se ale překvapit nenechal. Ve druhé minutě byl vyloučen hostující Svoboda a Slavie měla k dispozici první přesilovku. Ta se však červenobílým příliš nepovedla a pár vteřin po jejím skončení navíc inkasovali. Po pravém křídle ujel Lukáš Stehlík a nadvakrát dokázal překonat brankáře Pánka. Maskovaný muž Slavie se musel činit i v následujících minutách, poradil si ale se střelou Kitzbergera i následným nebezpečným přečíslením. 

Ve dvanácté minutě předvedli slávisté krásnou vyrovnávající akci, na jejímž konci byl Tomáš Labuzík. Nedisciplinovanost domácích ale hrála do karet černožlutým. Litvínov hrál v rychlém sledu dvě přesilové hry a druhou z nich beze zbytku využil. Svěřenci trenéra Mrázka kombinací rozhýbali brankáře Slavie, do téměř prázdné branky pak doklepával David Jindra. Ještě před první sirénou se podrážením provinil Bureš, hosté tak do druhého dějství vstupovali v početní výhodě. 

Úvod druhé periody vyšel i přes menší počet hráčů na ledě slávistům, brankář Zajíček se musel opravdu ohánět. Poté však zafungovalo otřepané sportovní pravidlo „nedáš, dostaneš“. Špatnou efektivitu domácích potrestal Ondřej Dufek, asistenci si připsal Fišer. A pouhých pětadvacet vteřin stačilo chemikům na další zásah. Hned po buly se kotouče zmocnil David Jindra a svižnou střelou poslal hosty do tříbrankového vedení. 

Slavie se několikrát nadechovala k dobrému tlaku, největším rozdílem ale doposud bylo proměňování šancí. Střelecké impotenci domácího celku nepomohly ani přesilové hry po nedovolených zákrocích Stehlíka a Kroupy. Skvělý výkon černožluté defenzivy korunoval jistý Zajíček, který několikrát předvedl, jak rychlou lapačku má. 

V početní výhodě začali červenobílí i poslední dějství, už po půl minutě si však situaci zkomplikovali faulem, po němž bylo nařízeno trestné střílení Litvínova. Puku se chopil Vojtěch Kysela a povedenou kličkou ještě navýšil hostující vedení. Slávisté se místo mohutného tlaku museli znovu bránit, když na trestnou lavici zamířil Labuzík. Přesilová hra Severočechů sice zůstala nevyužita, osm minut před koncem ale Mrázkovi svěřenci přidali další gól. 

Podobně jako při první brance se do rychlého brejku dostal Lukáš Stehlík a i napodruhé vyzrál na brankáře Pánka. Rozhodnutý duel už se víceméně dohrával, chemici kontrolovali vývoj klání a mohli ještě skórovat v přesilové hře. V závěru se alespoň zkorigovat skóre pokoušel domácí útočník Křenek, Zajíček však byl připraven a podtrhl svůj výborný výkon. Litvínov tak na ledě pražské Slavie zvítězil vysoko 6:1 a získal první tři body v novém ročníku. 

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Veber

Litvínov vyhrál zaslouženě, byl lepší, měli jsme málo gólových šancí a produktivních útoků. I když šance jsme si v jedné části vytvářeli pořád, ale ta produktivita nás pořád trápila. S tímto jsme se potýkali už během přípravy a dnes to prostě rozhodlo. Potom i jejich přesilovky byly dost nebezpečné, dali nám z nich myslím pár gólů. My jsme měli taky dost přesilovek, šancí jsme v nich měli hodně, ale prostě jsme je nevyužili. Kdybych měl porovnat dnešní zápas s Litvínovem a včerejší zápas se Spartou, kromě jiného výsledku jsme tam měli i více dobrých chvílí. Ty byly i v dnešním, ale v obou zápasech převažovaly ty problematické momenty. To si nemůžeme dovolit, pokud chceme uspět.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Naše výhoda byla v tom, že jsme se Slavií hráli už v přípravě, a proto jsme se na ni mohli lépe připravit. Kluci většinu času dodržovali naše taktické pokyny, které jsme si řekli. Rozhodla lepší koncovka a za druhé právě dodržování těch taktických pokynů. My jsme si po druhé třetině museli s kluky promluvit o zbytečných faulech, které byly nic neřešící a strašně jsme si to tím zbytečně moc komplikovali.

Fanshop