Zápasy - Junioři 06. 09. 2019, Ondřej Mach

Smolný zápas na začátek, junioři podlehli Spartě po nájezdech 2:3

P r a h a - Litvínovská juniorka vstoupila od turnaje O Pohár DHL těsnou prohrou 2:3. Proti pražské Spartě dlouho vedla po brankách Kysely a Bartoše, v posledních osmi minutách ale dvakrát inkasovala. Vyrovnaný duel tak dospěl do prodloužení a následných nájezdů, ve kterých měli větší štěstí domácí. Už zítra se svěřenci trenéra Mrázka postaví Slavii.

1., 06.09.2019, Praha
logo HC Sparta Praha
logo Litvínov mládež
HC Sparta Praha Litvínov mládež
3sn 2
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 2:0 - 0:0 -1:0
  • Střely na branku

    43:41
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    37

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 53. Konečný (Tomek, Bláha), 55. Krupička (Tomek, Prchal), rozh. náj. Bláha

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 19. Kysela (Jindra, Stehlík), 31. Bartoš (Svoboda)

  • Průběh zápasu

    0:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Micka – Pešek, Malý

  • Sestava domácích

    Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Arnošt (A), Kuracina

  • Sestava hostů

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela (A), Stehlík, Limanovský, Bartoš, Šarlinger, Nikl, Fišer, Dufek (C), Svoboda


Reportáž

Do utkání aktivněji vstoupili domácí, když už od prvních minut zasypali Zajíčka velkým množstvím střel. Ke slovu se postupem času dostali i hosté z Litvínova, v páté minutě mohl v úniku otevřít skóre jeden z černožlutých útočníků. Na první vážnější šanci o chvíli později navázal Limanovský, leč neúspěšně. 

Sparťané si následně zahráli přesilovou hru po faulu Hávy, podobně jako na počátku klání dominoval brankář Zajíček. Hru v početní výhodě okusili i chemici, Vorobjev s Tomkem poslali domácí tým do dvojnásobného oslabení. Pár vteřin po návratu Vorobjeva našel Jindra přesnou přihrávkou Vojtěcha Kyselu, jenž minutu před první sirénou otevřel brankový účet utkání.

Úvod druhé periody patřil opět mužstvu z hlavního města. Nedovolený zákrok Slavíčka ale poslal Spartu do čtyř a v přesilové hře mohl Litvínov odskočit na rozdíl dvou branek. Stehlík se nadvakrát pokoušel propasovat puk za brankáře Cichoňe, ani v jednom případě však neuspěl. Velkou příležitost měli domácí hokejisté, když Háva fauloval vysokou holí a vysloužil si čtyřminutový trest. Naneštěstí pro ně ale po minutě zamířil na trestnou lavici Tomek a počet hráčů na ledě se vyrovnal. 

Dvacet vteřin po polovině duelu vypálil od modré čáry Dan Bartoš a jeho rána zapadla za překvapeného brankáře Sparty. Ještě před koncem druhé třetiny mohli litvínovské vedení navýšit Limanovský a Svoboda, tentokrát byl však Cichoň úspěšnější. 

Na startu posledního dějství mohl chybnou rozehrávku hostí potrestat Slavíček, sám na Zajíčka ale nevyzrál. Sparta se hnala za snížením, narážela ale na dobře postavenou obranu černožlutých. Situaci chemikům zkomplikoval Kitzberger, jenž putoval na trestnou lavici za hákování. Sedm a půl minuty před koncem bylo zaděláno na drama, když rychlý útok Sparťanů zakončil Jakub Konečný. 

A dvě a půl minuty nato se domácí vyrovnání skutečně dočkali. Jan Krupička využil nedůrazu v litvínovské defenzivě a z levého kruhu propálil Zajíčka. V poslední minutě mohl rozhodnout Bartoš, nedokázal však překonat skvělého Cichoňe. 

V prodloužení se oba celky dostaly do řady zajímavých šancí, gólmani se však překonat nenechali. Vyrovnané klání tak dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž na domácí straně uspěli Marek Bláha a Arnošt a získali pro Spartu bod navíc. 

Fanshop