Zápasy 01. 08. 2019, Ondřej Mach

Verva v přípravě přehrála partnerské Litoměřice 4:2

L i t o m ě ř i c e - Chemici ve čtvrtek sehráli třetí přípravné utkání na ledě prvoligových Litoměřic. V sestavě Stadionu se objevilo několik litvínovských hráčů a někteří junioři. Kališníci sice vedli po brance Svobody, zejména díky povedené třetí třetině však černožlutí zvítězili 4:2.

přát., 01.08.2019, Kalich aréna
logo HC Litoměřice
logo HC VERVA Litvínov
HC Litoměřice HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 0:2
  • Vyloučení

    1:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1020

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Litoměřice: 8. Svoboda (Štohanzl), 37. Korkiakoski (Kadlec, Marcel)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Helt (Hanzl, Ščotka), 34. Jindra (Hübl), 47. Lukeš (Jánošík, Válek), 57. Hübl (Jánošík, Helt)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:4

  • Rozhodčí

    Vyštejn, Luczków – Ševic, Votrubec

  • Sestava domácích

    Zajíček (Sklíba) – Marcel, Klejna, Šesták, Strejček, Mlčák, Doudera, Dajčar – Kadlec (C), Korkiakoski, Kangas, Voženílek, Střondala (A), Jánský, Šik, Štohanzl, Svoboda (A), Kropáček, Arnošt, Jouza

  • Sestava hostů

    Honzík (Janus) – Jánošík, Říha, Kubát, Háva, Štich, Ščotka – Lukeš (A), Hübl, Válek, Bartoš, Mikúš, Zygmunt, Helt, Hanzl, Drašar, Jindra


Reportáž

V sestavě Litoměřic nastoupilo několik litvínovských hráčů, z těch starších Lukáš Doudera nebo David Šesták, z juniorů pak Daniel Jouza a Šimon Zajíček, pro které to byl vůbec první zápas v kališnickém dresu. Utkání mezi partnerskými celky začalo aktivně, už ve třetí minutě mohl poslat domácí do vedení Arnošt, proti jeho střele zasáhl Honzík na poslední chvíli betonem.

Stadionu se přeci jen podařilo otevřít skóre, a to v osmé minutě. Štohanzl našel zpoza branky Přemysla Svobodu, jenž překonal Honzíka nádhernou kličkou a lá Hertl. Verva se po obdržené brance probrala začala se tlačit do útoku. Dobrou akci rozjel ve spolupráci s Jindrou matador Hübl, před brankou však Lukeše o puk připravili litoměřičtí obránci. 

V šestnácté minutě byl vyloučen Štich za podrážení a Stadion čekala první přesilová hra. Hra v početní výhodě ale ve větší šanci nevyústila, šanci na reparát tak domácí dostali minutu před první sirénou, kdy se hákováním provinil Bartoš. 

Na začátku druhého dějství Litoměřice pokračovaly ve zmiňované přesilové hře. Pár sekund po jejím konci dokonce protlačil kotouč do sítě Jánský, sudí však branku kvůli přihrávce rukou neuznali. Postupný tlak Litvínova byl zužitkován čtyři minuty po startu druhé periody. Filip Helt využil rychlé rozehrávky černožlutých, opřel se do puku a srovnal. 

Vyrovnané klání pokračovalo, avšak oba celky pozorně bránily. Přesilovku měli k dispozici i hráči Litvínova, domácí tým totiž vyfasoval dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Tlak hostí gradoval, Hanzl však z dobré pozice rozvlnil pouze boční síť.

Povedená pasáž chemiků vyvrcholila jejich druhou branku. Hübl po buly přihrál Davidu Jindrovi, který prostřelil svého spoluhráče z juniorky Zajíčka. Chvíli nato si dvě minuty na trestné lavici vysloužil Lukeš a kališníci mohli odpovědět. 

Vyrovnávací trefa přišla pár sekund po konci přesilové hry. Odražený kotouč si po střele Kadlece vzal Markus Korkiakoski a po objetí branky skóroval kličkou a lá Granlund. Stadion po vyrovnání podobně jako hosté ožil a zavřel černožluté v jejich pásmu. Při chuti byl Korkiakoski, který se snažil přidat další gól, brankář Honzík byl tentokrát připraven.
 
V úvodu poslední dvacetiminutovky se Litoměřice musely bránit černožlutému náporu. I přesto se podařilo skórovat kališníkům, jenže rozhodčí Svobodův gól neuznali, protože kotouč do sítě údajně dostal rukou. Třetí branku chemiků tak minutu poté vsítil František Lukeš, když po rychlé kombinaci doťukl kotouč za Zajíčka. 

Hosté převzali otěže utkání a vytvořili si velký tlak, Helt po individuální akci mířil jen do brankáře Zajíčka. Domácí se do útoku dostávali ojediněle, všechny jejich ataky hasili pozorní litvínovští beci. Konečnou pečeť na výhru Vervy dal necelé čtyři minuty před koncem Viktor Hübl. Ostřílený forvard napřáhl na hranici levého kruhu a jeho střela zaplula k tyčce Zajíčkovy branky. 

Fanshop