Zápasy 15. 08. 2019, Šimon Kadeřávek

Odveta lépe pro Bruslaře! Litvínov v Mladé Boleslavi prohrál 3:4

Týden museli fanoušci Litvínova čekat na další duel svého týmu. Verva opět změřila síly s Mladou Boleslaví. Branky padaly už v první části hry, kdy se za domácí prosadil Stránský, za hosty skóroval Jánošík. Ve druhé třetině dominovali Bruslaři, kteří zaznamenali za dvě minuty dva góly. Ve třetím dějství se měnilo skóre až na konci, i přesto Mladá Boleslav výhru udržela a vyhrála.

přát., 15.08.2019, Ško-Energo aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 1:2
  • Vyloučení

    1:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    878

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 11. Stránský, 26. Klikorka (Najman), 27. Zbořil (Skalický), 57. Klepiš (Zbořil, Skalický)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 16. Jánošík, 52. Válek (Lukeš, Helt), 60. Mikúš

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3

  • Rozhodčí

    Hejduk, Micka – Rampír, Špringl

  • Sestava domácích

    Krošelj (Zeithaml) – Klikorka, Fillman, Ševc (A), Pláněk, Bernad, Kovačevič, Hrdinka, Kurka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – V. Houška, Musil (C), Stránský – Flynn, Najman, Simon

  • Sestava hostů

    Honzík (Janus) – Šesták, Jánošík, Baránek, Říha, Kubát, Štich – Lukeš, Helt, Válek – Kašpar, Mikúš, Hanzl – Svoboda, Myšák, Gerhát – Jícha, Zygmunt, Jurčík


Reportáž

Do utkání, ve kterém se testovala tzv. trenérská výzva, vstoupila aktivněji Mladá Boleslav. Bruslaři ihned po úvodním buly vyzkoušeli reflexy Davida Honzíka, který nastoupil v bílé nepomalované masce. Zápas měl rychlé tempo a oba týmy čekaly na sebemenší chybu protějšího celku. Aktivitu boleslavských demonstroval svou střelou Žejdl, ale černožlutý brankář byl připraven.

Góly padaly na obou stranách

Severočeši se stále nemohli dostat do výraznější šance, a tak se slova opět ujali Bruslaři. Bernard našel v mezikruží Jakuba Klepiše, ostřílený útočník však trefil pouze brankáře Honzíka. Ve světle reflektorů se stále nacházel litvínovský gólman, který musel odrážet další mladoboleslavské pokusy jako například Flynnovu tvrdou střelu. Hosté se snažili zakládat útoky, ale jejich snaha končila převážně ve středním pásmu.

Předzvěstí inkasované branky byl zvuk tyče, kterou trefil Zbořil. O několik chvil později využil skrumáže před gólmanem Jan Stránský, jenž rychlou dorážkou překonal Honzíka. Mladoboleslavský útočník musel s radostí ze vstřeleného gólu ještě počkat, protože jeho počínání zkoumali rozhodčí pomocí videa. Branka byla nakonec uznána a Bruslaři šli do vedení. Domácí fanoušci už znovu zvedali ruce nad hlavu, a to když střílel Flynn, který zasáhl pouze boční síť.

Dvoubrankové vedení měl na holi opět Stránský, jeho pokus vykryl brankář Honzík. Na druhé straně se konečně do šance dostal Litvínov a hned z toho byla gólová radost. Krošelj na střelu z levého kruhu dokázal zareagovat, ale na dělovku Adama Jánošíka už byl mladoboleslavský brankář krátký. Také slovenský obránce si musel nechat posvětit branku pomocí videa. V závěru první třetiny ještě protáhl Honzíka Zbořil.

Dvě branky během dvou minut

Do druhého dějství se šlo za vyrovnaného stavu, což chtěli svěřenci Radim Rulíka změnit a po vhazování začali útočit. Skalický v dobré pozici minul, načež se hra přehoupla na druhou stranu kluziště. Představil se také litvínovský talent Myšák, ale jeho střelu dokázal Krošelj chytit. Mladého hráče napodobil Gerhát, jenže pokus mu překazil neposedný puk.

Po promarněných šancích hostů se opět probrali Bruslaři. Najman nahrál zpoza brány Karlu Klikorkovi, ten využil moment překvapení a vstřelil druhý boleslavský gól. O minutu později lovil Honzík ze sítě kotouč znovu. Nová posila Adam Zbořil zužitkoval pohotovou přihrávku Skalického a poslal Středočechy do dvoubrankového vedení. Pomyslnou deku chtěl z litvínovských hráčů sundat Helt, ale jeho zakončení nepatřilo k nejefektivnějším.

Na Vervu zafungovaly inkasované góly jako studená sprcha. Litvínovští začali hrát aktivně, což přineslo několik nebezpečných situací. Jednu z nich měl na svědomí Jurčík, který neúnavně dorážel na domácího brankáře, Krošelj však puk udržel. Poté přišlo přerušení, které tlak Severočechů ukončilo. Beránek si vysloužil první dvouminutový trest zápasu. Bruslaři nedokázali početní převahy využít, a tak zůstalo skóre beze změny.

Skóre korigoval Válek s Mikúšem, výhru potvrdil Klepiš

Třetí část utkání začala lépe pro domácí, protože se opět vylučovalo v litvínovských řadách. Mikúš vyfasoval trest za podrážení. Mladoboleslavským se nedařilo efektivně využít přesilové hry, a tak zkusili zaútočit Severočeši. Z levého kruhu ostře vypálil Jurčík, jeho trefa skončila na horní tyči Krošeljovy branky. Po srovnání hráčů měli ale více ze hry Bruslaři. Gólman Honzík se musel činit a zasahoval například proti Klepišově střele.

Věci se děly také před Gašperem Krošeljem, který vytáhl dobrý zákrok proti střele Jiřího Říhy. Tlak, který Verva měla, nakonec došel užitku. V 51. minutě překonal zblízka domácího brankáře Lukáš Válek. Litvínov vstřelená branka nastartovala, černožlutí nepřestávali s výbojnými ataky. Jeden takový si na své konto připsal i Pawel Zigmut. Ofenzivně se předvedl také obránce David Štich, který mimo jiné kdysi působil právě v Mladé Boleslavi. Veškeré snahy vstřelit branku však hasil slovinský brankář Krošelj.

Verva se snažila zápas zdramatizovat, ale proti tomu byli domácí hráči. Čtyři minuty před koncem vyslal Jakub Klepiš střelu ke vzdálenější tyči. Jeho pokus prošel až za Honzíkova záda. V samém závěru okusil „teplo“ trestné lavice Fillman. Verva měla k dispozici první přesilovku, se kterou se náležitě vypořádala. Po odvolání brankáře měl Litvínov na ledě šest hráčů a závěrečný tlak přetavil v branku. Juraj Mikúš pomocí dorážky překonal brankáře Bruslařů a kosmeticky upravil skóre na 4:3 pro Mladou Boleslav.

Fanshop