Zápasy 12. 01. 2020, Šimon Kadeřávek

Debakl mírnil Jarůšek s Mahbodem, Litvínov prohrál se Zlínem 2:6

První zápas na svém domácím stadionu čekal litvínovskou Vervu. V souboji 36. kola změřila síly se Zlínem. První třetina branku nepřinesla, a to i přestože se domácí snažili. Druhá část hry byla v režii hostů, poněvadž se prosadili čtyřikrát z toho dva góly byly v přesilových hrách. V závěru oba kluby zaznamenaly každý po dvou brankách.

36. kolo, 12.01.2020, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
2 6
  • Třetiny

    0:0, 0:4, 2:2
  • Střely na branku

    37:24
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4865

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 48. Jarůšek (M. Hanzl), 57. Mahbod (Kašpar, M. Hanzl)

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 26. Ferenc (Šlahař, Okál), 30. Dufek (Freibergs, Claireaux), 32. Okál (Honejsek, Freibergs), 35. Freibergs (Dufek), 53. Okál (Honejsek, Šlahař), 60. Nosek (Šlahař)

  • Průběh zápasu

    0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6

  • Rozhodčí

    Hodek, Lacina – Komárek, Pešek

  • Sestava domácích

    Janus (Honzík) – L. Doudera, Jánošík (A), Kudla, Kubát, J. Říha, Ščotka, T. Pavelka – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, Gerhát, Válek – Helt, Zygmunt, Trávníček

  • Sestava hostů

    Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Köhler, Fořt, Kubiš (A) – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Herman, P. Sedláček, Popelka


Reportáž

Verva šla do utkání bez Edwina Hedberga, který chyběl kvůli zdravotním problémům. Mezi třemi tyčemi se objevil Jaroslav Janus. S ním v zádech získali domácí úvodní vhazování, kotouč se ale přesunul na hole Zlína. Za hosty se první pokusem představil Fořt, jenž těžil ze spolupráce s Köhlerem.

Bezbranková třetina

Do akce se vrhla také Verva, za kterou mohl skórovat Kašpar. Bývalý reprezentant nabruslil před Kašíka a chtěl jej překonat bekhendovou střelou. Naštěstí pro hosty pohotově zasáhl Nosek a obral litvínovského útočníka o puk. O několik chvil později marně dobýval Kašíkovu svatyni Hanzl, ten se snažil prosadit nadvakrát, ale zlínský gólman zůstal nepokořen.

Chemici byli mnohem aktivnější, k tomu jim pomohla také přesilová hra v šesté minutě. Herman se provinil vysokou holí a musel si na dvě minuty odpočinout. Velkou příležitost měl Jarůšek, který se snažil Kašíka překvapit zpoza branky. Po neúspěchu ve hře 5 na 4 přišla další šance, tentokrát ji měla na svědomí hráčská lavice hostů. Zlín hrál v jednu chvíli v šesti. Ani druhou výhodu však Litvínov nevyužil.

Moravané byli v první třetině horším týmem, na Januse vyslali během dvaceti minut pouhé tři střely. Verva se v útoku snažila, ale na Kašíka nevyzrála. V závěru úvodní části vyslal dělovku Jánošík, ale i v tomto případě zasáhl výborně chytající brankář Zlína.

Zlínské údery

Druhé dějství odstartoval Jarůšek, který z pravého kruhu střílel na Kašíka. Podobně si počínal Mahbod, který se snažil zužitkovat odražený puk. Mířil na pravou tyč, kde byl připravený brankář hostů. Do osudu utkání razantně promluvil faul Říhy. Důrazný bek zamířil na trestnou lavici a Zlín měl k dispozici výhodu. S tou nakonec naložili na výbornou, Šlahař v před brankovém prostoru posunul kotouč na Jakuba Ference. Hostující hráč dopravil puk do odkryté branky a poslal Zlín do překvapivého vedení.

Domácí chtěli vidinu prohry odvrátit, Jánošík prověřil Kašíka ranou od modré. Zlín ale poté zachytil kotouč a vydal se do útoku, Freibergs vyslal na zteč Jana Dufka a ten se nemýlil. Opařený Litvínov hledal cestu, jak skórovat. Velká snaha přinesla také druhý černožlutý faul, Kudla podrážel a musel mezi časoměřiče. Hosté ukázali Severočechům, jak využívat přesilovky, protože i druhá byla úspěšná.

Honejsek našel přesnou přihrávkou Zdeňka Okála, který svižnou trefou propálil Januse. Zlín v polovině utkání vedl už o tři branky, ale i přesto Verva stále bojovala. Smůlu nedokázal prolomit ani Petružálek, a tak se na druhé straně radovali opět hosté.
Dufek střílel z pravého kruhu, jeho pokus Janus vykryl, ale neměl kotouč pod kontrolou. Nejrychleji se zorientoval Ralfs Freibergs, který doklepl puk za záda litvínovského brankáře. V poslední pětiminutovce mohla Verva složit reparát, byl vyloučen zlínský Sedláček. Litvínov ale nedokázal vstřelit kýženou branku a do kabin se šlo za čtyřgólového vedení hostů.

Šestý gól dává Nosek

Závěrečná dvacetiminutovka neslibovala velké drama. Zlín kontroloval hru a domácí se snažili dorážet na Kašíka. Do dobré příležitosti se dostal Helt, ale jeho zakončení chyběla razance. Jiskru naděje vykřesal Richard Jarůšek, bývalý útočník Sparty pálil z pravé strany a přesnou střelou mírnil porážku.

Berani zpravidla nahazovali, více šancí měla opět litvínovská Verva. Na začátku 50. minuty kombinovali Severočeši v útočném pásmu. Výsledkem byla nepřesná rána Jarůška. Vytáhlý útočník byl v průběhu zápasu hodně vidět. Nevyužitou příležitost potrestali hosté, kteří se dostali do přečíslení. Honejsek využil dobrého postavení Zdeňka Okála, který nadzvedl puk a dostal ho za Janusova záda. V závěru měly oba týmy k dispozici přesilovou hru.
 
Zlínský klub ji nevyužil, zato domácí si konečně připsali úspěšnou početní převahu. Kašpar vyzval ke skórování Samsona Mahboda, a ten neváhal. Poslední slovo ale řekli hosté, kteří potvrdili vysokou produktivitu ve hře 5 na 4. Autorem šesté branky Zlína se stal David Nosek, jenž dalekonosnou ranou prostřelil Januse.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla

Zápas rozhodly naše individuální chyby ve druhé třetině. Bohužel jsme dostali lekci v produktivitě. Sice jsme soupeře přestříleli, ale když jejich brankář vidí, tak vše pochytá. Chtěli jsme hrát na sedm obránců, proto se Pavelka nedostal do hry. Poté jsme museli uznat naše pochybení, protože dokud tu bude, musíme ho využívat na sto procent.

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Robert Svoboda

Je to pro nás úspěšné utkání s dobrým výsledkem. Klíčem bylo ubráněné oslabení v první třetině. Na druhé straně jsme byli úspěšní v našich přesilových hrách. Domácí se poté nadechli, ale od stavu 4:1 jsme to už zvládli a jsme rádi, že máme tři body.

Fanshop