Zápasy - Žáci 31. 03. 2019, Petr Význer

Osmá třída ovládla MMČR!

O s t r a v a - Osmáci se i přes nepříznivý vývoj zápasu dostali k vyrovnání, které je posunulo do prodloužení. K vítězství na MMČR jim stačil právě tento jeden bod. Za něj vděčí hlavě hattricku <strong>Tomáše Holčáka</strong>!

MMČR5, 31.03.2019, Ostrava
logo HC Sparta Praha
logo Litvínov mládež
HC Sparta Praha Litvínov mládež
5sn 4
  • Třetiny

    3:1, 1:2, 0:1 - 0:0 - 2:0
  • Střely na branku

    27:59
  • Vyloučení

    4:1
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 7. Žmola, 7. Stepanchuk (Vašíček), 10. Křišťan, 26. Křišťan (Vašíček), rozh. náj. Vašíček

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 18. Maštalířský (Bednařík, Holčák), 28. Holčák (Síč), 33. Holčák (Bednařík, Maštalířský), 50. Holčák (Bednařík)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 5:4

  • Rozhodčí

    Tomáš Cabák - Marek Zicháček, Ondřej Veselý

  • Sestava domácích

    Hrabal (Přikryl) – Klička, Šimák, Nistribenko, Marton, Šeba, Bartoň – Crosby, Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Burda, Křišťan, Šrámek, Pospíšil, Knox, Žmola

  • Sestava hostů

    Tuhý (Vrzal) – Vyhlídal, Kocourek, Síč, Mach, Dudáček, Zetek, Král – Kurty, Mikolášek, Holčák, Maštalířský, Ščislák, Bednařík, Peroutka, Čech, Šprynar, Tůma


Reportáž

Sparta do utkání vlétla jako uragán. Už v 7. minutě se k první brance zápasu dostal Jakub Žmola. Po tlačenici se před brankou zorientoval nejrychleji a nabídnutou šanci proměnil. Jednobrankové vedení Pražanům nestačilo, tak se po 12 vteřinách trefili znovu. Vašíček přihrál přesně na hůl Bogdana Stepanchuka, od které se puk odrazil do sítě. Trápení Litvínova pokračovalo i v dalších minutách. To Petr Křišťan najel na levý kruh a střelou přesně do šibenice navýšil vedení svého týmu. Litvínov si okamžitě vzal oddechový čas. Klidnější část třetiny uťala přesná trefa Matěje Maštalířského. V přečíslení 2 na 1 zakončoval sám a Hrabala prostřelil těsně nad vyrážečkou.

Druhou třetinu započalo vyloučení Tůmy za podrážení a Sparta měla k dispozici přesilovou hru. V té Vašíček vystřelil na Tuhého, jenž střelu pouze vyrazil, a to přímo na hůl Petra Křišťana a čtvrtý gól byl na světě. Litvínov se však nezalekl. Špatné střídání Sparty potrestal v početní výhodě Tomáš Holčák! Z vrchu levého kruhu se trefil přesně mezi Hrabalovy betony. Další přesilovou hru Litvínov nevyužil. To na trestné lavici seděl Šeba. Chemici poté dostali k dispozici další přesilovou hru. V ní Bednařík křižnou přihrávkou našel na levém kruhu stojícího Tomáše Holčáka, který propálil Hrabala.

Po Bartoňově podrážení Litvínov přesilovku nevyužil a na vyrovnání musel počkat až do 49. minuty. Tomáš Holčák se chopil puku a zajel s ním do útočného pásma. V něm si skvěle poradil a střelou tzv. „do teploměru“ prostřelil brankáře Sparty. Největší šanci třetiny měl Vašíček, jenž jel úplně sám proti Tuhému. Ten se samostatného úniku nezalekl a poslal zápas do prodloužení.

V prodloužení Bednařík vybojoval trestné střílení po faulu od Nistribenka. Toho se sám ujal, ale střelu mezi betony si Hrabal pohlídal a držel naději Sparty na vítězství. Jiná šance v nastaveném čase nepřišla a na řadu přišly nájezdy.

První nájezd neproměnil Holčák. Naopak sparťan Martin Vašíček skóroval. Šprynarův nájezd Hrabal také chytil a na řadu přišel Křišťan. Ten branku nevstřelil. Maštalířský dopadl stejně jako všichni jeho spoluhráči a Pražané měli po Odehnalově brance nakročeno k vítězství. To po Bednaříkově neúspěchu opravdu slavili. Litvínov to však mrzet nemuselo, protože se i přes prohru stal vítězem turnaje.

“VELKÁ gratulace všem  klukům do kabiny, trenérům a všem těm,  kteří se na úspěchu 8. třídy podíleli. Samozřejmě to považuji za úspěch nejen Litvínova, ale i partnerských klubů,  kteří  své  odchovance do Litvínova uvolnili. Tím na dálku všem partnerským klubům patří velké poděkování,  je to společný úspěch.” Šéf mládeže, Kamil Havelka