Zápasy - Žáci 29. 03. 2019, Ondřej Mach

Osmá třída stále neporažena! Kometu rozstřílela 5:2

O s t r a v a - I třetí zápas mládežnického mistrovství republiky byl pro litvínovské starší žáky ve znamení vítězství. Proti Kometě po celou dobu vedli, výrazně ji přestříleli a bez problému dokráčeli k výhře 5:2. Třemi body se v utkání blýskl Tomáš Holčák. Další duel čeká černožluté zítra od 14:30 proti Vítkovicím.

MMČR3, 29.03.2019, Ostrava
logo HC Kometa Brno
logo Litvínov mládež
HC Kometa Brno Litvínov mládež
2 5
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 1:2
  • Střely na branku

    18:52
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 38. Kos (Nekvapil), 55. Rakus (Holec)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 5. Ščislák (Bednařík, Holčák), 28. Bednařík (Holčák), 36. Čech (Šprynar, Vyhlídal), 59. Holčák (Maštalířský), 59. Šprynar (Tůma)

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3, 2:5

  • Rozhodčí

    V. Hykel – M. Janoško, V. Hladík

  • Sestava domácích

    Kavan (Matoušek) – Svoboda, Máša, Šebela, Holec, Eich, Barčák – Daněček, Kos, Rakus, Zduba, Pavlík, Novotný, Škodík, Nekvapil, Dočekal, Nesvadba

  • Sestava hostů

    Tuhý (Vrzal) – Vyhlídal, Kocourek, Síč, Mach, Dudáček, Zetek, Král – Kurty, Mikolášek, Holčák, Maštalířský, Ščislák, Bednařík, Peroutka, Čech, Šprynar, Tůma


Reportáž

Aktivnější vstup do utkání předvedl Litvínov, což pramenilo až ve vyloučení brněnského Eicha za hákování. Černožlutí se v přesilovce usadili v pásmu a za malou chvíli otevřeli skóre. Kotouč se odrazil na levý kruh k Martinu Sčislákovi, který prostřelil Kavana střelou k levé tyči. Přesilovou hru si po faulu Zetka vyzkoušeli i domácí, ta se však Kometě vůbec nepovedla a chemici se bez problémů ubránili. Trend vylučování pokračoval, tentokrát se napadením provinil Kos.

Hru v početní výhodě hosté v druhou branku nepřetavili, velká šance na jejich straně přišla až po jejím konci. Kurty se dostal do samostatného úniku, jeho bekhendová klička ale branku minula. První vážnější zákrok si Tuhý musel připsat při bekhendové dorážce Rakuse, nadále však zůstával stoprocentní. Dvě minuty před první sirénou si ještě brněnští zahráli přesilovou hru za faul Vyhlídala, do šaten se po první dvacetiminutovce šlo za stavu 0:1.

Zápas plný trestů pokračoval, už po 75 vteřinách druhého dějství byl vyloučen domácí Nekvapil. Velké šance litvínovských k dalšímu gólu nevedly, sotva však jejich přesilová hra skončila, už hráli další. Paradoxně ale při vlastním oslabení hrozila Kometa, Tuhý si se všemi pokusy poradil. Chvíli nato už se Litvínovu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Holčák vyslal do samostatného úniku Jakuba Bednaříka, jenž brněnského gólmana překonal bekhendem mezi betony.

Minutu po druhé brance utkání na trestnou lavici zamířil Maštalířský a Brno mohlo snížit. Přesilové hry však nebyly doménou moravského celku, ani tentokrát dvouminutové obléhání nepřineslo kýžený výsledek. Po skončení oslabení se chemici dostali do tlaku, který vyvrcholil třetím gólem. Severočeši se rychle vydali do přečíslení, Dominik Čech nic nevymýšlel a celou akci zakončil sám střelou z pravé strany na vzdálenější tyč brněnské brány. Snížení Komety přišlo dvě minuty před koncem druhé periody. Ondřej Kos vjel do útočného pásma, nabruslil si až na levý kruh a následně skvěle vymetl prostor pod horní tyčí Tuhého branky.

Poslední třetina začala v rychlém tempu, k vidění však žádné větší šance nebyly. Cestu za třemi body si hosté zkomplikovali trestem za příliš mnoho hráčů. Litvínovský brankář Tuhý se činil a stále držel naděje černožlutých velmi vysoko. Deset minut před koncem vyfasoval dvouminutový trest Šebela a litvínovští mohli dát vítězství definitivní pečeť. Teď naopak skvělé zákroky předváděl Kavan a držel utkání stále otevřené. 

Modrobílým se přeci jen povedlo duel zdramatizovat. Robin Rakus se po přihrávce Holce prosmýkl z pravého křídla blíže k bráně a prosadil se následnou střelou na bližší tyč. Vyloučení Barčáka zhatilo brněnské myšlenky na vyrovnání. Chemici využili druhou přesilovku a vrátili se zpět k dvoubrankovému náskoku. Maštalířský pěkně nabil Tomáši Holčákovi, jenž svou tvrdou ranou z první nedal Kavanovi šanci. Vítězství černožlutých stvrdil pátým gólem Jan Šprynar. Litvínov je tak po třech zápasech turnaje stále neporažen a má na kontě plný počet bodů. 

Fanshop