Zápasy - Žáci 28. 03. 2019, Šimon Kadeřávek

Další vysoká výhra! Litvínov přehrál na mládežnickém mistrovství republiky Mladou Boleslav 6:2

Desátý ročník turnaje se přesunul do svého druhého dne. Litvínov, který včera jednoznačně porazil Plzeň, čekala Mladá Boleslav. Středočeši v prvním utkání přetlačili Spartu a radovali se z výhry. Zápas se pro celek ze severu Čech nevyvíjel příliš dobře. Už po dvou minutách prohrával, nicméně díky vysoké produktivitě v dalších třetinách slavili hráči Litvínova výhru 6:2.

MMČR2, 28.03.2019, Ostrava
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
6 2
  • Třetiny

    2:1, 2:1, 2:0
  • Střely na branku

    34:22
  • Vyloučení

    7:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    156

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 9. Bednařík (Kurty), 9. Dudáček (Maštalířský), 27. Čech (Šprynar, Vyhlídal), 40. Holčák (Maštalířský), 48. Bednařík (Maštalířský), 49. Šprynar (Čech)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 3. Hart (Halman, Šindelář), 35. Vítek (Sporysch)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1, 3:2, 6:2

  • Rozhodčí

    Sedlák – Veselý, Zahel

  • Sestava domácích

    Tuhý (Vrzal) – Vyhlídal, Kocourek, Síč, Mach, Dudáček, Zetek (A), Král – Kurty, Mikolášek, Holčák (C), Maštalířský, Ščislák (A), Bednařík, Peroutka, Čech, Šprynar, Tůma.

  • Sestava hostů

    Hora (Forst) – Halman, Vlasák, Kredba, Fiala, Průšek, Vochvest (A), Hlinský – Vítek, Hradec (C), Šimon, Lisler, Hart (A), Steklý, Šindelář, Sporysch, Hlubuček, Král, Mizera.


Reportáž

Utkání začalo poměrně zostra, neuběhlo ani dvacet vteřin a na trestnou lavici musel zamířit litvínovský Šprynar. Boleslav měla k dispozici přesilovou hru, které nevyužila, což jí nakonec nemuselo mrzet. Po rychlém útoku se prosadil David Hart, který svou trefou otevřel skóre. Severočeši se snažili vstřelit branku, toto tvrzení doložili několika akcemi.
 
Jejich snaha byla nakonec odměněna dvěma rychlými góly. Nejdříve se zblízka trefil Jakub Bednařík, poté i díky tyči zvedal ruce nad hlavu Petr Dudáček. V závěru třetiny chtěl srovnat krok Král, ale brankář Tuhý jeho šanci zmařil.
 
Také druhé dějství otevřela přesilová hra a ani tuto možnost nedokázali boleslavští využít. Když se hosté neprosadili ve hře 5 na 4, začali úřadovat Severočeši. Ti rozjeli útok a po několika dorážkách vstřelil branku Dominik Čech, který navýšili litvínovský náskok.
 
Naději pro tým z Mladé Boleslavi vykřesal Jakub Vítek, hostující útočník chytře využil nahrávky od Sporysche a slavil vstřelení branky. Užuž to vypadalo, že kontaktní gól hosty nabudil, velké ne vyslovil Tomáš Holčák, jenž tvrdou střelou navrátil Litvínovu dvoubrankové vedení.
 
Třetí část hry přinesla změnu skóre až ve 48. minutě. Maštalířský vyslal dlouho nahrávku na Jakuba Bednaříka, a ten lehce překonal hostujícího brankáře. Neuběhlo ani třicet vteřin a domácí se znovu radovali. Po rychlé rozehrávce se prosadil Jan Šprynar. Trefa litvínovského útočníka vyhnala z branky Horu, jeho místo zaujal náhradník Forst. Do konce třetí třetiny už branka nepadla a hráči v černožlutých dresech zaznamenali vítězství 6:2.

Fanshop