Zápasy - Dorost 17. 03. 2019, Petr Význer

Trápení dorostenců pokračuje i v play off, Plzni podlehli 1:4

L i t v í n o v - Dorost i po skvělé první třetině a rychlé brance Dominika Broučka podlehl Plzni 1:4. O vítězi rozhodla třetina druhá, ve které hosté nasázeli všechny čtyři branky. Dorost prohrál již po třinácté v řadě.

1. ČF, 17.03.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
1 4
  • Třetiny

    1:0, 0:4, 0:0
  • Střely na branku

    25:49
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    145

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 1. Brouček (Kadár, Vopat)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 30. Korčák (Hauser) 32. Hauser (Páník), 35. Kupčo (Hodinář, Soukup D.), 40. Soukup D. (Hauser, Jiříček)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:4

  • Rozhodčí

    Daniel Müller – František Štěpánek, Sebastien Hradil

  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík (A), Kadár (C), Kuchař, Hora – Beran, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Špaček, Brouček, Král, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Bočan (Vondraš) – Hodinář, Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauser, Soukup D. (A), Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup M., Holý, Václavík, Šiler, Kupčo


Reportáž

Skvělý vstup do zápasu

Dorostenci vstoupili do utkání skvěle. Dominik Brouček obkroužil branku, a ještě zpoza ní srazil puk o Bočanovu hůl do branky. Litvínov se dál držel výrazně zlepšeného výkonu oproti zápasům minulým. Bočana ohrozil Skuhrovec, jehož oba střelecké pokusy zůstaly neproměněny. 

Plzeň také rychle zaútočila. Marcel tvrdě vypálil z první z prostoru mezi kruhy. Čermák se stihl za pukem rychle přesunout a vyrazil ho za branku. Domácí si vytvořili obrovskou šanci po tom, co napadali rozehrávku brankáře Bočana z prostoru za jeho brankou. Téměř gólovou situaci na poslední chvíli uhasil D. Soukup. 

Čermák musel předvést svůj brankářský um hlavně v plzeňské přesilovce. To od modré čáry nebezpečně pálil Špaček a následně i několik jeho spoluhráčů. Litvínov oslabení zvládl, ale v plném počtu nevydržel dlouho. Kuchař chytil hůl soupeře a byl za to oprávněně vyloučen. 

Plzeň v této početní výhodě vydržela jen minutu. To byl za hákování vyloučen M. Soukup. Hra ve čtyřech rychle skončila a odstartovala přesilovka domácích. V té se ukázali hlavně Cimrman s Hocelíkem, kteří dlouho kombinovali na modré čáře. Plzeň se ubránila, a ještě se dostala do obrovské šance!

Čermákovi po střele propadl puk, který tancoval na brankové čáře. Z ní ho odpálil Kadár, bohužel jen na hůl Hodináře. Ten okamžitě střílel, ale branku o velký kus přestřelil. Po další chybné rozehrávce od Bočana se puk dostal před branku, kde za svého brankáře obětavě zaskočil Hodinář. 

Jiříček nabídl Litvínovu další přesilovku, když podrazil soupeře. V ní se k nebezpečné střele dostal Werner. Branku nevstřelil a hosté se poté bez větších problémů ubránili. Jenže Jiříček na trestnou lavici mířil znovu. Na ledě byl 4 vteřiny a přišel hvizd rozhodčího. Jiříček totiž přilepil Vopata na mantinel a vyfasoval trest 2 + 10 minut za vražení na hrazení. 

Plzeň i toto oslabení bez problému zvládla a nastal prostor pro již třetí chybnou rozehrávku brankáře Bočana. Ta, naštěstí pro něj, nebyla potrestána ani teď. Ve zbytku třetiny jsme se dočkali ještě jednoho vyloučení na straně Litvínova. Špaček odjel na lavici hanby za sekání. Plzeň si během posledních deseti vteřin vytvořila dost méně nebezpečných střel, které zůstaly nevyužity. 

Plzeňská převaha

V druhé části se do obrovské šance dostala Škoda. Čermák střelu z vrchu kruhu chytil, ale vypadla mu a směřovala do branky. Litvínovský brankář na situaci rychle zareagoval a puk konečně lapil. 

Vopatovo seknutí soupeře mělo pro domácí fatální následky. Nejdříve po fantastické kombinaci pálil Dvořák, kterého rychlým přesunem vychytal Čermák. Puk naneštěstí jen vyrazil a Plzeň mohla kombinovat dál. Na úplném konci přihrávkového kolotoče byl Matěj Korčák, jehož střela propálila vše, co jí stálo v cestě a zalétla přesně pod břevno. 

Jednobrankový náskok byl škodovákům málo. Páníkova rána branku netrefila, ale kotouč se díky ní odrazil od zadního mantinelu k levé tyčce, u které byl připraven osamocený Petr Hauser. Ten měl práci více než jednoduchou a navýšil vedení svého týmu. Obrovskou šanci hostům daroval kapitán Kadár, který jako záchranou brzdu proti brejku soupeře zvolil faul. Trestné střílení nebylo zajeto vůbec špatně, ale Čermák skvěle lapil. Radost z chyceného nájezdu mu však dlouho nezůstala. 

Zkazil mu jí Lubomír Kupčo. Hodinářovu střelu tahem od modré čáry nechtíc tělem srazil mezi betony brankáře Čermáka. Dalším vyloučeným v dresu Litvínova byl Král, který soupeře fauloval loktem. Přesilová hra Plzeňákům nevyšla, ale smutnit nemuseli. Po další dlouhé kombinaci na samotném konci druhé třetiny dostal Dominik Soukup přihrávku k pravé tyčce. U ní byl úplně sám, a tak lehce zasunul kotouč do branky. Páník neudržel nervy na uzdě, když zbytečně srazil na led Kadára a daroval Litvínovu přesilovku. Tu jim vzal rozhodčí po kontroverzním vyloučení právě Kadára za faul kolenem. 

Bezbranková třetí třetina

První výrazný moment bylo ve 48. minutě současné vyloučení Kadára za hrubost a Václavíka za držení. Oba hráči si ještě slovně vyměnili názory při cestě na trestnou lavici. Plzeň v dalších minutách skvěle bránila střední pásmo domácí k ničemu nepustila. Zbytečné vyloučení na plzeňské straně zařídil Hodinář, když nikým nenapadán přehodil puk přes plexisklo. Kuchař a spol se k pár střelám dostali, ale žádná z nich neměla gólové parametry. 

Parádní gesto fair play předvedl domácí brankář Čermák. Marcel proti němu ujel úplně sám a vystřelil, jenže puk skončil v ochranné síti a rozhodčí vhazování poslal do středního pásma. V tu chvíli se mu ozval Čermák s tím, že kotouč se odrazil od něj. Poslední minuty přinesly litvínovskou početní výhodu. V té se k dobré střele dostal Kuchař, ale Bočan byl pozorný a chytil. Další várku střel zablokovala obrana hostí a Litvínov se k žádné další brance nedostal.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"První třetina dobrá, dali jsme i celkem šťastný gól, což nám hodně pomohlo. Myslím si, že jsme zápas odbojovali. Plzeň ve druhé třetině využila přesilovku a vrátila se do zápasu. Pak už to byla naše klasická bolest. Za stavu 2:1, 3:1 se bojíme hrát a takhle se play off hrát nedá. Abychom do toho nešli naplno, čekali, co s námi soupeř udělá. To je prostě špatně. Chce to udržet nasazení z 1. třetiny, aby nás to mohlo někam posunout, a ne za stavu 2:1 mít v hlavě to, že zase prohrajeme. Jestli k tomu takhle přistoupíme v úterý, tak tady nemáme co dělat. Potřebujeme hrát stejně, jako první třetinu od začátku. Je to play off, takže bychom měli trochu přitlačit."

Fanshop