Zápasy - Junioři 14. 03. 2019, Ondřej Mach

Naděje žije! Junioři rozstříleli Vítkovice 7:2 a stále jsou ve hře o play off

L i t v í n o v - Juniorka zvládla poslední domácí utkání skupiny o play off a udržela naději na účast ve vyřazovacích bojích. Černožlutí o svém vítězství rozhodli v prvních dvou periodách, po kterých vedli 4:0. Další hattrick přidal litvínovský supertalent Jan Myšák, čtyři asistence nasbíral jeho kolega z lajny Přemysl Svoboda.

O play off, 14.03.2019, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Vítkovice Ridera
Litvínov mládež HC Vítkovice Ridera
7 2
  • Třetiny

    3:0, 1:0, 3:2
  • Střely na branku

    40:38
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    112

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 1. Berka, 6. Myšák (Svoboda, Baláž), 18. Myšák (Svoboda, Viedemann), 25. Berka, 44. Jindra, 51. Myšák (Svoboda, JIndra), 57. Baláž (Svoboda, Myšák)

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 41. Věntus (Baláž), 47. Vojtovič (Mrva)

  • Průběh zápasu

    4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 7:2

  • Rozhodčí

    Petružálek – Goltsch, Kokrment

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Stehlík, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Myšák, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Lednický, Baláž, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Toman, Gebauer, Ivan


Reportáž

Vstup do utkání vyšel lépe Litvínovu, už po čtyřiceti vteřinách otevřel skóre domácí Marek Berka. Chemici i nadále pokračovali v tlaku, a ten pramenil ve vyloučení vítkovického Zapletala. Přesilová hra černožlutých sice k brance nevedla, chvíli po jejím skončení se však po přihrávce Svobody prosadil Jan Myšák. Přesilovou hru si po faulu Kitzbergera zkusili i hosté, podobně jako ta domácí ale dopadla nevalně. Poté se na trestnou lavici dvakrát v rychlém sledu podíval hostující Vojtovič, nejprve odseděl trest za příliš mnoho hráčů na ledě a potom za podrážení. Celkově třetí přesilová hra severočeského celku vyústila ve třetí branku, kterou přidal opět Jan Myšák.

Druhá třetina začala vyloučením litvínovského kapitána Bartoše, jenž si musel odpykat trest za vysokou hůl. Svůj druhý gól přidal i nejlepší střelec Litvínova Marek Berka, když ve 25. minutě překonal Pitáka. Druhé dějství bylo o poznání klidnější než to první. Oba týmy sice měly nějaké šance, oba maskovaní muži však předváděli skvělé výkony. Po čtyřiceti minutách se do kabin šlo za stavu 4:0. 

Poslední třetina naopak začala vítkovickým tlakem, který přinesl ovoce už po 54 vteřinách. První branku Slezanů vstřelil po nahrávce Josefa Baláže obránce Dominik Věntus. Na tento zásah odpověděl už o dvě minuty později svým zásahem David Jindra. Ridera si ve třetí dvacetiminutovce vytvořila mírnou převahu a nakonec přidala další branku. Tentokrát Mrva našel Jana Vojtoviče, který dostal puk za Zajíčka. Necelých deseti minut před koncem však dokonal svůj hattrick Jan Myšák a tři minuty před koncem dal skóre konečnou podobu Ondřej Baláž. Litvínov tak na svém ledě zvítězil nad Vítkovicemi 7:2 a udržel naději na postup do play off.