Zápasy - Junioři 09. 03. 2019, Ondřej Mach

Třetí prohra v řadě, junioři nestačili na České Budějovice

Juniorka se k sobotnímu utkání vydala do jihočeské metropole - Českých Budějovic. V posílené sestavě doufala ve tři body a posun na druhé místo v tabulce. Opak byl pravdou. Tři využité přesilovky Motoru a jediný zásah hostujícího Dufka vedly k porážce 1:4. Litvínov tak prohrál potřetí v řadě a propadl se na poslední místo.

O play off, 09.03.2019, Budvar Aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo Litvínov mládež
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE Litvínov mládež
4 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 1:0
  • Střely na branku

    34:24
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    3:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    180

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 5. P. Novák (Krcho, J. Novák), 7. Schwartz (Janoch, Š. Masopust), 37. Pouzar (Dudáček, Krcho), 60. Dudáček (Pouzar, Silný)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 20. Dufek (Viedemann, Jouza)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Jílek – Zíka, Oudes

  • Sestava domácích

    Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Masopust Š., Masopust M., Pouzar, Janoch, Schwartz, Novák, Silný, Krcho

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Kysela, Berka, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Myšák, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda


Reportáž

Aktivnějším celkem byl na začátku zápasu Litvínov a z toho pramenilo první vyloučení ve druhé minutě. Na trestnou lavici se za hákování odebral domácí Krcho. Přesilová hra ale neměla dlouhé trvání, už po minutě byl vyloučen Bártek a síly na ledě se srovnaly. Oba týmy vyslaly na branku soupeře úvodní pokusy, brankáři si s nimi však poradili. Nabídku přesilové hry dostal Motor v páté minutě po vyloučení Jouzy. A ta také vedla k první brance duelu. Vojtěch Krcho našel pěknou přihrávkou hůl Pavla Nováka, který bez problému poslal puk do odkryté klece. Vstřelené branka Jihočechy nabudila a za minutu a půl mohli slavit znovu. Jan Janoch poslal pěknou průnikovou přihrávku přesně do místa, kam si najel František Schwartz. Ten v samostatném úniku poslal puk mezi betony brankáře Litvínova.

Domácí byli od druhého gólu lepším týmem a vytrvale ohrožovali Zajíčkovu klec. Hra se ve druhé desetiminutovce trochu zklidnila, oběma týmům bránily ve větší příležitosti nepřesné přihrávky. Přesilovou hru si necelých pět minut před první sirénou zahráli i hosté, tentokrát se nedovoleným bráněním provinil Doktor. Motor však dobře bránil a dokonce dokázal ušetřit cenné vteřiny v útočném pásmu. Jediným výraznějším pokusem se tak stala střela Přemysla Svobody, kterou jeho jmenovec Daniel vyrazil betonem. Litvínov se před koncem prvního dějství přeci jen dočkal snížení. Střela Jakuba Viedemanna se odrazila přesně na hůl Ondřeje Dufka, jenž střelou z ostrého úhlu prostřelil Svobodu.

Druhá perioda začala zmatkem před litvínovskou brankou, který nakonec zvládl uhasit Zajíček. Černožlutí dostali možnost vyrovnání v podobě další přesilové hry. Dlouhá kombinace v útočném pásmu ale nevyústila v nebezpečnější střelu, domácí se dostali k puku a ubránili se. Hosté si vytvořili mírný tlak a snažili se vyrovnat. Proti byl především českobudějovický brankář Svoboda, který předváděl jeden skvělý zásah za druhým. Vyznamenal se zejména při střele Myšáka, proti které vytasil výborný zákrok betonem. Domácí gólman o chvíli později málem sám daroval chemikům druhou branku, když velmi špatně rozehrál, následný závar v brankovišti ale hráči Motoru ustáli. 

O střelecké pokusy se nadále starali spíše hráči Litvínova, jinak tomu nebylo ani v případech Kitzbergera a Berky. Hostující převahu zastavilo až vyloučení Viedemanna, jenž si musel odpykat dvě minuty za nedovolené bránění. Druhá využitá přesilovka Motoru znamenala náskok dvou branek. Daniel Dudáček našel mezi kruhy Jaroslava Pouzara, a ten pěknou střelou prostřelil Zajíčka. Litvínovští se nepoučili a půl minuty nato už hráli znovu ve čtyřech. Tentokrát jen minutu, protože dvouminutový trest za hrubost si vykoledoval Krcho. Chemici ještě v závěru třetiny bušili na domácí branku, jejich snaha ale ke gólu nevedla, do šaten se tak šlo veseleji hokejistům Českých Budějovic. 

Poslední třetina začala opatrně, oba týmy se dlouho nemohly dostat do větší příležitosti. Tento stereotyp narušil až Silný, když ve velké šanci pálil pouze do Zajíčkovy lapačky. Další velkou šanci spálil o pár chvil později Vaculík, který rychlé přečíslení zakončil jen střelou do betonu litvínovského gólmana. Hosté se ve třetí třetině dlouho nemohli dostat do hry a museli se bránit drtivému tlaku Českých Budějovic. Kotouč několikrát letěl až na zakázané uvolnění, v permanenci byl také Zajíček. Deset minut před koncem si tak hostující trenér Mrázek vzal oddechový čas. V posledních deseti minutách si ještě domácí zahráli dvě přesilové hry a ta druhá se také stala třetí využitou. Daniel Dudáček vypálil od modré čáry, jeho střelu tečoval ještě někdo z obránců a puk zapadl až do brány. Litvínov tak prohrál na ledě Motoru 1:4 a propadl se na poslední místo tabulky skupiny o play off. 

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Roman Fousek

"Nám se dnes povedl vstup do utkání, vedli jsme 2:0. Pak jsme místo toho, abychom ještě odskočili o dva góly a vedli třeba 4:0, jsme dostali těsně před koncem první třetiny gól. Pak jsme trochu pustili soupeře do zápasu. Následně se nám podařilo opět odskočit o dvě branky, což bylo důležité. Třetí třetinu jsme sehráli úplně excelentně podle toho, co jsme si řekli v kabině. Kluci to odpracovali a děkujeme jim za předvedený výkon. Teď se musíme připravit na další zápas, protože pro nás jsou všechny tyhle utkání jako play off, jelikož musíme všechno vyhrát."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Vůbec se nám nepovedl vstup do utkání. Pustili jsme domácí rychle do vedení. Teprve od druhé třetiny jsme si vytvořili nějaký tlak, ale vždy když ten tlak měl vrcholit, tak jsme neproměnili žádné šance a na vrcholu tlaku jsme šli zbytečně na trestnou. Pak jsme dostali třetí gól a ten zápas se zlomil. Budějovice si vítězství zasloužily."

Fanshop