Zápasy - Junioři 02. 03. 2019, Ondřej Mach

Junioři nenavázali na první výhru, Vítkovicím podlehli vysoko 2:7

O s t r a v a - Druhý zápas skupiny o play off vypadal diametrálně odlišně od toho prvního. Vítkovice se v první části ujaly vedení, dvěma brankami za osm sekund pak rozhodly o tříbrankovém náskoku. Ve druhé třetině snížil Jindra, čtvrtou branku domácích ale přidal Fridrich. Poslední dějství už si Ridera pohlídala a udeřila ještě třikrát, zato chemici jen jednou. V daleké Ostravě tak dnes končí bez bodu a propadají se na třetí místo skupiny F.

O play off, 02.03.2019, Ostravar Aréna
logo HC Vítkovice Ridera
logo Litvínov mládež
HC Vítkovice Ridera Litvínov mládež
7 2
  • Třetiny

    3:0, 1:1, 3:1
  • Střely na branku

    53:27
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    36

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 10. Baláž J. (Toman, Ivan), 20. Vojtovič (Lednický, Beránek), 20. Bernovský (Fridrich), 34. Fridrich (Ivan), 52. Ivan (Fridrich, Bernovský), 56. Baláž (Toman, Lewandowski), 57. Lewandowski (Toman, Baláž J.)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 26. Jindra (Bartoš, Jouza), 43. Kroupa (Bártek, Stehlík)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2

  • Rozhodčí

    Šutara – Hlavatý, Tošenovjan

  • Sestava domácích

    Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský (C), Lednický, J. Baláž (A), Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Toman, Gebauer, Ivan

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, O. Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Kudrhalt, Jindra, Kysela, Berka, Stehlík, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A)


Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, první střelu zápasu měl na svědomí Kroupa. Do útoku se dostali i vítkovičtí, Zajíček podobně jako domácí brankář musel zasahovat. Hrál se rychlý hokej s řadou šancí na obou stranách a v té další byli opět černožlutí. Jindra si sjel až před Pitáka, zblízka však zamířil pouze do jeho hrudi. Na druhé straně Zajíčka ohrozil J. Baláž, i brankář Litvínova předvedl své kvality a udržel čisté konto. Jako první se vylučovalo na straně chemiků, Kudrhalt si musel odpykat dvě minuty za hákování. A o necelou minutu bylo litvínovským ještě hůře, když fauloval Kitzberger a hosté šli do tří. 

Ridera dokázala dvojnásobnou početní převahu využít, po nahrávce Tomana se prosadil Josef Baláž. O pár vteřin později mohl po hrubce domácích srovnat Jouza, v úniku ale nastřelil jen hůl pozorného Pitáka. To na opačném konci kluziště zvonila po střele Mrvy tyč! Černožlutí si vytvořili mírný tlak, ale ani Kysela s Ondřejem Balážem kotouč za Pitáka neprocedili. Vítkovice nezůstaly pozadu a také se vydaly to útoku, akce Fridricha a Beránka však zlikvidoval Zajíček. Necelých pět minut před první sirénou odjel na trestnou lavici za napadení Smolka. V přesilové hře trefila jedna ze střel Pitáka do helmy, a ten musel následně kvůli zranění odstoupit. Osm sekund před koncem třetiny se kolem branky protáhl Jan Vojtovič a zvýšil vítkovické vedení. To ale nebylo všechno. Pouhou vteřin před skončením úvodní dvacetiminutovky dokázal za Zajíčka dostat puk Jan Bernovský

Na začátku druhého dějství byli v šanci domácí, Fridrich však poslal puk příliš vysoko. Hra se přesunula do středního pásma, oba brankáři si mohli prozatím oddechnout. Tento klid narušil až Stehlík, který z bezprostřední blízkosti mířil pouze do Dolíšky. Pár vteřin nato už se Litvínovu podařilo vstřelit kýženou branku. Dolíška se dostal k puku a chtěl jej vyhodit, těsně před ním ho ale k tyči umístil David Jindra. Následoval velký tlak hostí, který připomínal až přesilovou hru. Domácí gólman byl dlouho v střelecké permanenci, další branku ale hostím nedovolil. Následně se musel předvést i Zajíček, kterému betony vyprášil Toman. 

Dvouminutovým trestem za zdržování hry byl po vyhození puku mimo hřiště potrestán Mrva. Vítkovice se výborně bránily a nepouštěly litvínovské do jakékoliv šance, na konci přesilové hry dokonce samy zvládly zaútočit. A jejich snaha nesla ovoce. Minutu po skončení oslabení vyhrál buly Ivan, předal kotouč Petru Fridrichovi, jenž z výhodné pozice prostřelil Zajíčka. Pár vteřin po obdržené brance vyfasoval menší trest za podrážení Kroupa. I chemici zvládali svoje oslabení na výbornou, Dolíška se musel mít na pozoru. V závěru třetiny se ještě k náporu nadechovali vítkovičtí, z jejich útoku ale nic nebylo. 

Hosté se ve druhé minutě poslední třetiny už radovali ze vstřelené branky, gól však kvůli posunutí branky nemohl být uznán. Litvínov se ale přeci jen dočkal, minutu nato po nahrávce Bárteka propálil Dolíšku Jakub Kroupa. Domácí Ridera se pokusila o rychlou odpověď, leč bezvýsledně. Třetí třetina byla ve znamení vyrovnaného hokeje s mnoha šancemi. Jedenáct minut před koncem byl za vysokou hůl vyloučen litvínovský Jindra. Vítkovice rozjely přesilovkový kolotoč a po jedné z akcí nastřelil J. Baláž brankovou konstrukci. Těsně po skončení přesilové hry hosté inkasovali. Puk po šanci Fridricha dorazil do odkryté branky Ivan Ivan, což se litvínovským velmi nelíbilo, neboť byli přesvědčeni, že rozhodčí už pískl. 

Opaření černožlutí se ze zápasu postupně vytratili. V další šanci byl Toman a necelých pět minut před koncem už to bylo o čtyři branky. Po Tomanově přesné přihrávce si k brance najel Josef Baláž a vstřelil svoji druhou branku v utkání. O půl minuty později už ve vzduchu visel debakl. Vítkovice se nahrnuly do pásma a po další Tomanově nahrávce se k tyči trefil Jakub Lewandowski. Zbytek utkání už se víceméně dohrál, Ridera dnes na svém ledě porazila severočeský celek vysoko 7:2.