Zápasy - Dorost 14. 03. 2019, Šimon Kadeřávek

Mizérie nepřerušena, dorost prohrál s Hradcem Králové 2:5

Poslední kolo zavedlo hráče Litvínova na východ Čech, kde na ně čekal silný Mountfield. Severočeši marně bojují se sérií proher, která se po utkání se Slavií natáhla už na jedenáct zápasů. Hradečtí se drží na druhém místě s velmi dobrou bilancí z posledních utkání. Po vyrovnané první třetině vládl na ledě ČPP Arény vyrovnaný stav, poté se domácí probudili a dokázali se dvakrát prosadit. V posledním dějství už se pouze kosmeticky upravovalo skóre na konečných 5:2 pro Hradec. Mountfield rovněž získal bonusový bod z nadstavby.

N20, 14.03.2019, ČPP Aréna
logo Královští lvi Hradec Králové
logo Litvínov mládež
Královští lvi Hradec Králové Litvínov mládež
5 2
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 2:1 - N 1:0
  • Střely na branku

    37:24
  • Vyloučení

    8:7
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    165

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Královští lvi Hradec Králové: 7. Slafkovský (Pajer), 31. Budina (Slafkovský, Pajer), 37. Marha (Slafkovský), 56. Marha (Slafkovský, Pajer), 60. Novotný (Táborský, Giesl), 61. Budina (Beneš)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 20. Kadár (Skuhrovec, Werner), 59. Postl (Špaček, Šikl)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Pilný - Bohuněk, Hájková

  • Sestava domácích

    Tichý (36. Žalčík) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), Řehák, Pelda, Jerman, Pinkas – Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek, Marha.

  • Sestava hostů

    Herkommer (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár (C), Kuchař, Hora – Beran, Šikl, Adámek, Vopat, Postl, Špaček, Brouček, Král, Krocker, Skuhrovec.


Reportáž

Do utkání lépe vkročili domácí a hned se přestěhovali do útočné třetiny, kde se jali odstřelovat brankáře hostí. Stadion se mohl radovat už po dvou minutách hry, protože po akci Novotného zvonila Herkommerova tyčka. Mountfield byl mnohem aktivnější než hosté, k tomu dostal ještě dárek v podobě hry 5 na 4 za jeden z faulů. Početní převahu nedokázal využít, ale o několik minut později přišla další, kterou už domácí proměnili. Pajer našel Juraje Slafkovského na modré, a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.
 
Po úvodním gólu se hra přesunula také na druhou stranu před brankáře domácích. Tichý se vytáhl dobrým zákrokem proti Wernerově střele. V samém závěru třetiny padl vyrovnávací gól, kterému předcházelo Marhovo vyloučení. Černožlutí sehráli dobrou přesilovou hru, na jejímž konci byl Jakub Kadár.
 
Druhé dějství se neslo ve stylu vyloučení, což podtrhl faul na rozjetého Budinu, po kterém bylo nařízeno trestné střílení. Hradecký útočník ve velké příležitosti minul, branku netrefil ani o několik minut později, když ujel litvínovským obráncům. Když nevyšly samostatné uniky, tak to Matyáš Budina zkusil z mezikruží, na tuto střelu už Herkommer nedosáhl.
 
Vedení ještě navýšil ve 36. minutě Šimon Marha, jež se prosadil v oslabení a o utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Osud se snažil zlomit Brouček, který ošálil oba hradecké obránce, ale nedokázal vyzrát na domácího gólmana.
 
Ve třetí části hry viděli fanoušci branky až v druhé polovině. Mountfield dokázal využít další přesilovou hru. Branku měl na svědomí Šimon Marha, jenž zakončoval přesnou ranou do levého horního růžku.
 
Poslední minuty se nesly v hektickému duchu. Nejdříve ve velké šanci zklamal Pajer, poté zvedal ruce nad hlavu Ondřej Postl. Špaček nahrál litvínovskému útočníkovi do ideální pozice, a ten se nemýlil. Poslední slovo ale řekl Hradec, protože 40 sekund před koncem se prosadil Matěj Novotný.
 
V tzv. nadstavbě se prosadil Matyáš Budina a zařídil bonusový bod pro Hradec. 

Ohlasy

logo Královští lvi Hradec Králové

Královští lvi Hradec Králové

Martin Štohanzl

Dneska bych chtěl pochválit tým za předvedený výkon. Byla to pro nás byla generálka na play off a jedinou kaňkou je zranění jednoho hráče, který má otřes mozku. Pochvala pro celý kádr a uvidíme, jestli si to přeneseme do prvního zápasu čtvrtfinále na Spartě.

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

Zápas se mi nehodnotí snadno. Hradec byl prostě a jednoduše lepší a hrál si to, co potřeboval. My máme velmi rozsáhlou marodku, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Domácí byli hokejovější a využili jak přesilovky, tak dokonce i oslabení, vyhráli zaslouženě.