Zápasy - Dorost 09. 03. 2019, Petr Význer

Dorost si připsal další porážku, Slavii podlehl 3:8

L i t v í n o v - Dorostenci padli i v bitvě posledního s předposledním. Premiéru v dorostu si připsal brankář Tuhý. Slavie vyhrála i díky velkému bodovému příspěvku Šimona Slavíčka, který tři branky dal a na další tři přihrál. Pro dorost se jedná už o jedenáctou prohru v řadě.

N19, 09.03.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
3 8
  • Třetiny

    0:2, 0:2, 3:4 - N 0:0 - 0:2
  • Střely na branku

    24:43
  • Vyloučení

    10:6
  • Využití

    0:3
  • V oslabení

    1:1
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 49. Skuhrovec (Dej), 50. Skuhrovec (Dej), 54. Dej

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 13. Slavíček (Altrichter, Kluch), 17. Čech (Slavíček), 25. Vlasák (Malínek, Altrichter), 37. Slavíček (Hofmann, Srdínko), 48. Rulc (Hofmann, Slavíček), 51. Srdínko (Palát, Slavíček), 60. Hamršmíd (Greguss, Dráb), 60. Slavíček (Hofmann, Srdínko), rozh. nájezd Altrichter

  • Průběh zápasu

    0:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:8

  • Rozhodčí

    Milan Vyštejn - Martin Ševic, Marek Domský

  • Sestava domácích

    Ešler (41. Tuhý) – Minařík, Cimrman, Hocelík, Kadár (C), Kuchař, Hora – Beran, Dej (A), Šikl, Adámek, Kočárek, Postl, Špaček, Bednařík, Brouček, Holčák, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Pittr (33. Janura) – Dráb, Čech, Svoboda, Hrdlička, Srdínko (C), Palát, Kluch, Jokl, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Hofmann (A), Vlasák, Rulc (A), Hamršmíd, Vymětal


Reportáž

Dej krosčekem a následným dvouminutovým trestem započal utkání. V přesilovce si slávisté nevytvořili žádnou větší šanci a domácí se v klidu ubránili. Do prozatím největší šance se dostali až v polovině třetiny Skuhrovec s Broučkem. První jmenovaný hledal svou přihrávkou při přečíslení hůl Broučka, ale to se mu nepovedlo díky bloku pozorného obránce. Po této akci byl vyloučen Kluch za nedovolené bránění a litvínovská přesilovka mohla začít. Ta se domácím vůbec nepovedla, protože většinu času strávili s pukem mimo útočné pásmo. Ve vlastním oslabení se do útoku vrhli Slavíček a Rulc, které vychytal Ešler. 

Posledním hřebíkem do rakve litvínovské přesilovky byla inkasovaná branka jen deset vteřin po jejím skončení. Altrichter nahrál na Šimona Slavíčka. Slavíček se dostal do samostatného úniku a přesně trefil skulinu mezi Ešlerovými betony. Skuhrovec se dostal do těsné blízkosti branky a zkusil překvapit Pittra, ale jeho pokus mířil jen o kousek nad. Po této šanci na trestnou lavici usedl kapitán Pražanů Srdínko. Ani tato přesilovka domácím nevyšla vůbec ideálně, Slavie jim dovolila kombinovat jen ve středním pásmu. Početní výhoda pokračovala velkou ránou na psychiku litvínovských hokejistů. Slavíček se dostal do brejku, ve kterém ho následoval Aleš Čech. Ten od Slavíčka obdržel luxusní přihrávku do úplně prázdné branky a s klidem mohl zakončovat. 

Šikl nabídl hostům příležitost ke skórování. Nechal se vyloučit za podrážení a mířil na trestnou lavici. Oslabení Chemikům vyšlo i teď, čelili jen malému počtu střel. S těmi neměl Ešler tolik práce. Vrásky na čele mu udělala až Čechova pumelice od modré čáry, i s tou si však poradil. Třetina skončila tak, jak začala. Vyloučením za krosček. Tentokrát byl tím vyloučeným Vymětal. Za osm vteřin Litvínov branku nevstřelil a přesilovka se přenesla do druhé třetiny. 

Litvínov ani v tomto případě nesnížil, a tak o pár minut později přišel trest. Malínek unikl po pravém křídle a vypálil. Ešler jeho střelu vyrazil před sebe, kde skvělou orientaci v prostoru předvedl Marek Vlasák. Vlasák se zanedlouho znovu zapsal do statistik utkání. Od rozhodčího obdržel dvouminutový trest za podrážení. I přes velkou snahu Adámka a později i Kadára se Litvínov neprosadil a Pittr si stále držel čistý štít. Aby nebylo vyloučení málo, tak litvínovská střídačka neodhadla střídání a Beran mířil odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Brankář Ešler držel Chemiky v zápase a poradil si se všemi střelami v tomto oslabení. Ubráněné oslabení mohlo domácí nakopnout, ale proti byl fantasticky chytající Pittr. Ten v čase 32:20 přenechal místo v brankovišti Janurovi. 

Minaříkův trest přibrzdil ofenzivní snažení domácích. Navíc se hosté dokázali gólově prosadit. Hofmann se zmocnil touše v pravém rohu útočného pásma a nahodil ho do skrumáže před Ešlerovou brankou. Tam se několikrát dostal do zakončení Šimon Slavíček. Jeho poslední pokus skončil v brance a Litvínov téměř ztratil jakoukoliv šanci na snížení stavu zápasu nebo případné vyrovnání. Čtyřicet vteřin před koncem třetiny byl vyloučen Cimrman za hákování. To slávisté nestihli využít a třetí třetinu začínali v početní výhodě. 

Těžkou zkoušku měl Tuhý, který začal třetí třetinu v brance místo Ešlera. Musel zneškodnit pár nepříjemných střeleckých pokusů Slavie. S těmi si však poradil, a i díky němu šel Litvínov do další přesilovky bez inkasované branky. Domácí o celou minutu z přesilové hry připravil Dej. Ten odjel na trestnou lavici za pozdní dohrání. Po necelých 40 vteřinách ho následoval Adámek za hákování a Pražané hráli netradiční přesilovku 4 na 3. Ta se po 25 vteřinách změnila na 5 proti 3. Hra se vrátila do předešlého stavu, protože Srdínko byl vyloučen za nedovolené bránění. 

Chemici oslabení přestáli a vrhli se na přesilovku, kterou opět nevyužili. Hofmann vyslal Rulce a ještě jednoho spoluhráče do přečíslení. Šimon Rulc zakončil z pravého křídla bekhendem a s velkým štěstím překonal Tuhého. Okamžitou odpovědí byla branka Davida Skuhrovce. Ten probruslil skrz slávistickou obranu a parádní střelou á la Hertl skóroval. Hokejku měl mezi nohama a puk zasadil přesně pod horní tyčku. Litvínov byl podruhé vyloučen za příliš mnoho hráčů na ledě a branku vstřelil i v oslabení.  Do velmi laxní a nepovedené kombinace sáhl David Skuhrovec a Slavie si dala téměř vlastní gól. Tím přiblížil Litvínov k vyrovnání, které v tuto chvíli bylo reálné. Nebo alespoň do momentu, kdy Palát přihrál Adamu Srdínkovi, který se svým náhozem od modré čáry nemýlil. 

Nejkurióznější branku zápasu vstřelil Daniel Dej. Ten dlouhým náhozem od vlastní modré čáry nejspíše hledal hůl Skuhrovce, který by ujel do brejku. Nához sice hůl nenašel, ale skončil přesně mezi betony nepozorného Janury. Během Kadárova vyloučení za držení se nic zajímavého nedělo, až na jeden moment. To se touš odrazil na osamoceného Rulce, který orazítkoval tyč. Přesilovka zanedlouho skončila, ale to nemuselo Slavii vůbec mrzet, protože jí dal další možnost Kočárek.  A tu možnost opravdu využili! Kluch nahodil puk před branku, kde ho našel Jan Hamršmíd, který jen dorážel do prázdné branky. Pět vteřin před koncem se prosadil ještě Šimon Slavíček. Ten byl na konci krásné kombinace a velmi snadno se dostal ke gólu. 

Do nadstavby Litvínov znovu nasadil Ešlera. Ten svůj tým v prodloužení držel, ale v nájezdech už kapituloval. Překonali ho Jakub Altrichter s Markem Vlasákem a Slavie si z dnešního zápasu odváží všechny čtyři body. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník

"Začátek byl ještě celkem v pořádku, ale zase jsme se trápili. Trápíme se už hrozně dlouho, takže místo toho, abychom z přesilovky dali gól, tak ho ze dvou dostaneme. Dál už se to s námi vezlo, máme ty hlavy tak nastavené, je to pořád to stejné dokola."

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Veber

"Litvínov na nás v prvních dvou střídáních vlétl, hodně dohrával a měl dobrý pohyb. Potom jsme se s tím vypořádali a myslím, že jsme měli hru pod kontrolou a zaslouženě vyhráli."