Zápasy - Dorost 23. 02. 2019, Šimon Kadeřávek

Domácí debakl, dorostenci nestačili na Hradec a prohráli 1:5

L i t v í n o v - Pátý Litvínov přivítal na svém ledě soupeře, kterému aktuálně patří druhá příčka. Domácí zažívají nepříjemnou situaci, protože naposledy ochutnali výhru 19. ledna a od té doby zaznamenali šest proher. Dnešní zápas krizi ještě více prohloubil, Hradec se dvakrát prosadil v první třetině. Severočeši dokázali odpovědět jedním gólem, ale v dalších minutách ještě třikrát inkasovali. Útěchou může být bonusový bod, který zajistil Kuchař.

N15, 23.02.2019, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Královští lvi Hradec Králové
Litvínov mládež Královští lvi Hradec Králové
1 5
  • Třetiny

    0:2, 1:2, 0:1 - N 1:0
  • Střely na branku

    39:30
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:1
  • Diváků

    97

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 32. Brouček, 63. Kuchař (Dej)

    Branky a nahrávky Královští lvi Hradec Králové: 15. Pajer (Budina), 16. Giesl (Gaspar, Novotný), 36. Slafkovský (Pajer, Marha), 39. Táborský (Pajer, Slafkovský), 52. Giesl (Gaspar, Pelda)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:5

  • Rozhodčí

    Pastler – Kába, Bláha

  • Sestava domácích

    Ešler (Herkommer) – Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Postl, Špaček, Brouček, Čech, Krocker, Skuhrovec.

  • Sestava hostů

    Tichý (Žálčík) – Táborský, Boukal, Havlíček, Řehák, Pelda, Jerman – Giesl, Gaspar, Budina, Sláma, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Marha.


Reportáž

Prvních deset minut byl k vidění aktivní hokej, jež byl přerušen sérií vyloučení. Na straně domácích si musel na dvě minuty odpočinout Kadár, následná přesilová hra ale nepřinesla vážnější ohrožení. Paradoxně větší šance přišla v době, kdy na trestné lavici seděl hostující Slafkovský. Budina vyslal chytrou přihrávku na Lukáše Pajera, a ten ve vlastním oslabení skóroval. Hradečtí byli při chuti, což znamenalo pro domácí velké komplikace. Poté se dostal k puku Gaspar, jenž našel povedeným pasem Matěje Giesla. Východočeský útočník zvýšil na 2:0.

Vstup do druhé třetiny vyšel z hlediska vstřelení branek lépe Litvínovu. Dominik Brouček se umně proklestil přes obránce a korigoval skóre. Vše zvládl ve vlastním oslabení. Za jeho troufalost přišla krutá odplata. Nejdříve se prosadil v přesilové hře Juraj Slafkovský, a poté minutu před koncem překonal litvínovského brankáře Šimon Táborský.
 
V závěrečné třetině se místo střílení branek spíše faulovalo. Tento trend nakonec narušil v závěru až Matěj Giesl, který svou trefou pečetil výhru Hradce.

V tzv. nadstavbě se prosadili domácí. Jakub Kuchař využil nastalé přesilové hry a překonal Tichého. Litvínov si tak alespoň zajistil bonusový bod. 

Fanshop